mefistokamil Report post #41 Posted April 8, 2020 WVWZZZ3CZ7P143154 Quote Share this post Link to post Share on other sites
hamulcesklep Report post #42 Posted April 8, 2020 Teraz, mefistokamil napisał: WVWZZZ3CZ7P143154 Zgadza się, masz 312mm Quote Share this post Link to post Share on other sites
mefistokamil Report post #43 Posted April 8, 2020 Dziekuje za pomoc pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
jasny Report post #44 Posted December 15, 2020 Mam pytanie. Muszę wymienić tarcze i klocki przód w Passat b7 variant 4 motion 177km i mam dylemat. Naczytałem się i dalej mam dylemat, Myslałem o tarczach Zimmerman i klockach ceramicznych, ale negatywne opinie trochę mnie zniechęciły. Mechanik mówi o tarczach Textar i klockach ceramicznych tej samej firmy. Chodzi mi o małe pylenie. Z przodu mam ori i jest super ale po 120 tkm kończą się. Z tyłu mam nowe tarcze i klocki Bosch-porażka, felgi czarne [po przejechaniu 20 km. Może ktoś ma jakieś doświadczenie i pomoże mi dobrze wybrać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
rosol Report post #45 Posted December 15, 2020 Tarcze ATE lub Brembo a klocki ATE ceramic.. Mniej pyla i przy najblizszej wymianie takie zaloze... Po fabrycznych zalozylem zwykle klocki ATE i sie zalamalem jak szybko felgi sa w pyle heh Quote Share this post Link to post Share on other sites
hamulcesklep Report post #46 Posted December 16, 2020 Tarcze najlepiej Zimmermanna a co do klocków to jeśli nie zależy na poprawie skuteczności a na pierwszym miejscu stawiasz czystość felg to ATE Ceramic będą dobrym wyborem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kazmirz_pawlak Report post #47 Posted March 19 Panowie jakie klocki na tył do B6 Variant Cbbb, wvwzzz3czae206969? Quote Share this post Link to post Share on other sites
hamulcesklep Report post #48 Posted March 20 do normalnej jazdy ATE, Brembo, EBC, Ferodo, Zimmermann Quote Share this post Link to post Share on other sites
kazmirz_pawlak Report post #49 Posted March 20 Normalna jazda. Bardziej mi chodzi po jakim kodzie mam szukać. Myślałem o jakimś ATE Ceramic. Obecne TRW poleciały po 18kkm po Warszawie i okolicach, były ze mną też w Chorwacji. Przód nadal mam ten sam natomiast tył wymieniałem 1,5 roku temu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
hamulcesklep Report post #50 Posted March 21 Jeżeli po tak krótkim przebiegu padły to zainteresuj się stanem zacisków bo to w nich dopatrywałbym się problemu. podaje nr OE dla ułatwienia wyszukiwania 3C0 698 451 E Quote Share this post Link to post Share on other sites
rosol Report post #51 Posted March 26 (edited) Tył kod PR 1KW tarcze tył ATE 24.0112-0169.1 237zł klocki ATE 13.0460-2749.2 106zł lub ATE Ceramic 13.0470-2749.2 157zł Przód kod PR 1ZM tarcze przód ATE 24.0125-0158.1 356zł klocki ATE 13.0460-7184.2 153zł lub ATE Ceramic 13.0470-7184.2 200zł Edited April 8 by rosol Quote Share this post Link to post Share on other sites
wojoo Report post #52 Posted March 30 Zakładał ktoś do siebie tarcze i klocki OEM ale w wersji ECONOMY? nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak duża różnica jest względem tych na 1 montaż Quote Share this post Link to post Share on other sites
hamulcesklep Report post #53 Posted March 31 Tylko po co ? Nie wiesz co to ani przez kogo produkowane. Nie lepiej kupić tarcze i klocki sprawdzonego producenta zamiast kupować kota w worku ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ravenpoz Report post #54 Posted April 7 ASO daje wybór, albo te na pierwszy montaż albo economy. Ja latam na klockach economy i nie wiem jaka jest różnica Quote Share this post Link to post Share on other sites
hamulcesklep Report post #55 Posted April 8 Na pewno nie mają dostępu do tego co na pierwszy montaż, to są inne serie produktów, inne kontrole jakości 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites