Skocz do zawartości
m3iaz

[Instrukcja] Dynaudio - po angielsku + trochę odemnie

Rekomendowane odpowiedzi

Na te 2 dodatkowe kanały to idzie całe pasmo? Ten Sub z b8 ma jakiś wbudowany filtr? Rozumiem ze we wtyczce dorabiam 4 piny wyprowadzam je do kupionego suba, kodowanie i będzie grało? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kupiłem nagłosnienie fender z vw jetty i chce je zamontowac do passata b7 mam kompletną wiazke ale nie wiem ktore klory przewodow do ktorych glosnikow

nr wzmacniacza 5C6 035 456 jetta i passat  wersja usa

prosze pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dziale Elektryka są schematy, Dynaudio również tam wisi, także tam możesz zerknąć.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamontowałem Dynaudio i powiem, że całkiem fajnie gra. Trzeba naciągnąć trochę przewodów, ale efekt jest słyszalny. Drzwi wyciszyłem matą butylową na blachę i gąbką na tapicerkę drzwi. Bez wyciszenia to może być trochę trzeszczenia, bo basowo głośniki dobrze grają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.04.2023 o 11:24, zima18 napisał:

Zamontowałem Dynaudio i powiem, że całkiem fajnie gra. Trzeba naciągnąć trochę przewodów, ale efekt jest słyszalny. Drzwi wyciszyłem matą butylową na blachę i gąbką na tapicerkę drzwi. Bez wyciszenia to może być trochę trzeszczenia, bo basowo głośniki dobrze grają. 

Jak zrobiłeś przewody przez drzwi ? dorabiałeś piny czy przelotowo przez gumę ? Ja zbieram się do dołożenia kabli głośnikowych z kabiny do drzwi do systemu 3-way czyli pełny system aktywny. Zastanawiam się tylko czy tam we wtyczce będzie miejsce na 6 kabli dodatkowych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przewody kulturalnie popinowane w złączach. Miejsca jest.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 40 pinową wtyczkę przy boxie z bezpiecznikami pod maską wchodzi pin 000979308, nie tak jak jest w opisie 000979306.

Edytowane przez Wolfe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SB 18

wzmak.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi