Scoti Zgłoś #1 Napisano 29 Stycznia 2009 Czy może ktoś z forumowiczów spotkał się z przypadkiem głośnej pracy pompy paliwa. Od kilku dni po odpaleniu auta jak również po włożeniu klucza do stacyjki i wciśnięciu go do momentu zapalenia się kontrolek, słychać buczenie pompy paliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cniedzi Zgłoś #2 Napisano 29 Stycznia 2009 (edytowane) Czy może ktoś z forumowiczów spotkał się z przypadkiem głośnej pracy pompy paliwa. Od kilku dni po odpaleniu auta jak również po włożeniu klucza do stacyjki i wciśnięciu go do momentu zapalenia się kontrolek, słychać buczenie pompy paliwa. Hej, ja tak miałem.... po jakimś czasie pompa była do wymiany - zgasł mi podczas jazdy Pompy to jeden ze słabych punktów B6 z początku produkcji, ale podobno i w nowych egzemplarzach lecą... Edytowane 29 Stycznia 2009 przez cniedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoti Zgłoś #3 Napisano 29 Stycznia 2009 A pamiętasz jaki jest koszt takiej pompy oczywiście poza serwisem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cniedzi Zgłoś #4 Napisano 29 Stycznia 2009 A pamiętasz jaki jest koszt takiej pompy oczywiście poza serwisem. Pozdrawiam Kupowałem w aso za ok 700 PLN po rabacie (cały moduł). Ciężko było znaleźć nowy zamiennik, a używanej nie warto wkładać, bo będzie to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoti Zgłoś #5 Napisano 30 Stycznia 2009 Zawiozłem auto do mechanika. Wymontował i przeczyścił pompę. Na razie jest cisza. Zobaczymy jak długo pochodzi. Koszt pompy w serwisie to 900zł. Jutro będę miał również informację o zamiennikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carfun Zgłoś #6 Napisano 28 Lipca 2014 Hej, w trakcie jazdy w korku, średnio co 3 minuty, słychać głośne buczenie przez jakieś 2 sekundy z tyłu po prawej stronie (Passat B7, 1.8 TSI). Czy ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem ? Czy może to być symptom psującej się pompy paliwa (przejechane 80 tys km) ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bbbb Zgłoś #7 Napisano 29 Lipca 2014 Jeżeli to jest naprawdę głośne to możliwe, że pompa powoli kończy swój żywot. U mnie po takiej głośnej pracy pewnego dnia zamilkła na amen. Przy moim przebiegu(też ok. 80tys km) już 2 razy wymieniałem. Pierwsza z wymienionych miesiąc po gwarancji padła:wsciekly A druga pracuje od ok. miesiąca. Ale u mnie słychać mruczenie pompy tylko przy rozruchu(może dlatego, że diesel?), albo po prostu podczas jazdy jej nie słyszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carfun Zgłoś #8 Napisano 29 Lipca 2014 Przy ściszonym radio jest mocno słyszalne i irytujące (cykliczne buczenie, co ok. 3 min). Pojawia sie po jakimś czasie, jak juz silnik się porządnie rozgrzeje. Przy normalnej jeździe rzadziej (może dlatego ze słychac już prace silnika, bardziej skupiony jestem na jeździe, itp.). Przed rozpoczeciem jazdy, po odblokwaniu alarmu i otworzeniu drzwi pojawia sie takze buczenie z tyłu przez jakies 2 sekundy, ale rozumiem ze to normalne (przygotowanie pompy do pracy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bbbb Zgłoś #9 Napisano 30 Lipca 2014 Przed rozpoczeciem jazdy, po odblokwaniu alarmu i otworzeniu drzwi pojawia sie takze buczenie z tyłu przez jakies 2 sekundy,ale rozumiem ze to normalne (przygotowanie pompy do pracy)? I to jest normalne, tyle tylko, że nie przygotowanie pompy do pracy ale pompowanie paliwa. Gdybyś zdjął pokrywę filtra paliwa i włączył zapłon(zapalił kontrolki) to wtedy siknie paliwem do zbiorniczka gdzie jest filtr. Ja tak zdiagnozowałem padniętą pompę. Niestety już 2 razy. Inną sprawą jest to dlaczego ciągle dopompowuje to paliwo. U mnie pompa załącza się(na ok 2 s) tylko przy rozruchu. Ale może dlatego, że diesel, albo podczas jazdy jej nie słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carfun Zgłoś #10 Napisano 30 Lipca 2014 dzięki Bogdan z odpowiedź. pytanie teraz dlaczego słychać to dopompowywanie paliwa co 3 min. w trakcie jazdy (zaczyna sie przykładowo 15 min po ruszeniu) ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carfun Zgłoś #11 Napisano 13 Sierpnia 2014 nikt, nic ? po kolejnych oględzinach, dodam ze buczenie się pojawia jak pojeździ sie trochę (ze 20 min) w korku. Niesety nie za każdym razem. jest to dość głośne i sporadyczne, wiec raczej nie klasyfikuję tego jako normalną pracę pompy (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinrz7463 Zgłoś #12 Napisano 19 Października 2014 mi tez glosno chodzi ta pompa paliwa jak wsadze kluczyki by zapalily sie kontrolki to slychac buczenie po zaplonie tez co robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinrz7463 Zgłoś #13 Napisano 24 Października 2014 od czego sie psuja te pompy paliwa w naszych autkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
77Marek Zgłoś #14 Napisano 24 Października 2014 (edytowane) od czego sie psuja te pompy paliwa w naszych autkach Mają ograniczoną żywotność jak pozostałe części. Wpływ na jej żywotność ma między innymi jakość paliwa oraz to czy jeździmy często na rezerwie. Łatwo możemy się też domyślać jaki na dnie zbiornika znajduje się syf, który jest zaciągany do układu zasilania. Jakiś czas temu widziałem co mechanik wylewał ze zbiornika VW golfa VI. Trudno było to nazwać olejem napędowym. Podsyłam pokrewny temat dla zainteresowanych: http://www.commonrailforum.pl/paliwo-w-zbiorniku-a-uszkodzone-wtryskiwacze-common-rail-cr-t1724.html Edytowane 24 Października 2014 przez 77Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
comingsoon Zgłoś #15 Napisano 24 Października 2014 Marek orientujesz się może po ile chodzą same ori wkłady do pompki w baku ? bo ori całość podejrzewam że będzie się wkręcić koło tysiaka a to sporoo... chyba lepiej sam wkład ale czy to samemu łatwo zrobić to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
77Marek Zgłoś #16 Napisano 24 Października 2014 Marek orientujesz się może po ile chodzą same ori wkłady do pompki w baku ? bo ori całość podejrzewam że będzie się wkręcić koło tysiaka a to sporoo... chyba lepiej sam wkład ale czy to samemu łatwo zrobić to nie wiem Tego Ci nie powiem ale możesz zadzwonić do ASO i się dowiesz. Myślę, że sama wymiana nie jest taka trudna. Nawet jest dużo informacji w sieci na forach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach