Ledorg Zgłoś #1 Napisano 12 Kwietnia 2025 Ktoś usuwał tą piankę z nadkoli? Jakie jest jej zadanie? Wytłumienie hałasu? Na samym dole jest mokra i powoduje powoli korozję. Może lepiej uciąć ją na samym dole tyko, czy wywalić w cholerę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hubi14 Zgłoś #2 Napisano 12 Kwietnia 2025 to ogólnie istnieje chyba od czasów Golfa IV i powoduje przyśpieszoną korozję dołu nadkoli i progu przy okazji. A po co to jest, pewnie by nadkole nie pukało o błotnik albo jakieś rezonanse nie powstawały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ravenpoz Zgłoś #3 Napisano 12 Kwietnia 2025 ASO przy montażu zamienników nie daje tych pianek. Albo ich w zamiennikach nie ma, albo wywalili. Na szczęści. Dzięki temu, po 9 latach ruda mi wychodzi tylko przy progu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emilus100 Zgłoś #4 Napisano 18 Kwietnia 2025 Ja też teraz chwilowo jeżdżę bez tych pianek. Te górne wywaliłem już dawno, a te dolne - dłuższe, miałem do niedawna, ale po zdjęciu i oczyszczeniu błotnika z rdzy zastanawiam się nad ich ponownym montażem. Chyba, że po zaimpregnowaniu ich jakimś hydrofobowym środkiem. Bo jednak spełniały swoją wygłuszeniową rolę, teraz jest jakby głośniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartoneWro Zgłoś #5 Napisano 26 Października 2025 W dniu 19.04.2025 o 00:23, emilus100 napisał: Ja też teraz chwilowo jeżdżę bez tych pianek. Te górne wywaliłem już dawno, a te dolne - dłuższe, miałem do niedawna, ale po zdjęciu i oczyszczeniu błotnika z rdzy zastanawiam się nad ich ponownym montażem. Chyba, że po zaimpregnowaniu ich jakimś hydrofobowym środkiem. Bo jednak spełniały swoją wygłuszeniową rolę, teraz jest jakby głośniej. Witam. Piszę odnoście tych pianek, mam problem z lokalizacją tej mniejszej w kształcie litery V, ten długi wiem że idzie wzdłuż słupka błotnik, drzwi, ale ten mały to za Chiny nie wiem gdzie ma być?, też w tym miejscu ale na górze?, auto jest po wypadku i pomału skręcam, niestety nie pamiętam gdzie to było podczas demontażu. Proszę o pomoc ?, nie mogę znaleźć schematu lokalizacji tego elementu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major Zgłoś #6 Napisano 27 Października 2025 9 godzin temu, BartoneWro napisał: Witam. Piszę odnoście tych pianek, mam problem z lokalizacją tej mniejszej w kształcie litery V, ten długi wiem że idzie wzdłuż słupka błotnik, drzwi, ale ten mały to za Chiny nie wiem gdzie ma być?, też w tym miejscu ale na górze?, auto jest po wypadku i pomału skręcam, niestety nie pamiętam gdzie to było podczas demontażu. Proszę o pomoc ?, nie mogę znaleźć schematu lokalizacji tego elementu nr daj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emilus100 Zgłoś #7 Napisano 28 Października 2025 @BartoneWrow błotniku są dwie pianki, jedna pionowo przy drzwiach (na zdjęciu powyżej w 1szym poście) a druga po środku tak poziomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach