Polon4 Zgłoś #1 Napisano 17 Lipca 2024 Dzień dobry wszystkim, przychodzę z problemem. Zakupiłem niedawno Passata z 2020r. i niestety mam problem z weconnect. Mianowicie udało mi się zarejestrować oraz połączyć profil z autkiem, ale nie mogę zostać głównym użytkownikiem. Wynika to z tego, że w momencie kliknięcia opcji ,,zostań głównym użytkownikiem" przekierowuje mnie do funkcji rejestracji, gdzie wyskakuje komunikat ,,nie można włączyć Rejestracja". Czy miał ktoś podobny problem lub ma jakieś rozwiązanie? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir_Stahu Zgłoś #2 Napisano 17 Lipca 2024 Witaj, Mialem ten sam problem po zakupie mojego z 2020 i po licznych meilach z supportem okazalo sie ze mam stara wersje softu "0152" i pomoglo dopiero zaktualizowanie softu w samochodzie. Ja to robilem w serwisie VW i aktualnie mam wersje "0324" od czasu aktualizacji od razu moglem stac sie uzytkownikiem glownym. Jedynie z czym nadal walcze to z aktualizacja map bo nadal wisza z 2020 i za @#$%* nie chca sie zaktualizowac do najnowszej wersji. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polon4 Zgłoś #3 Napisano 15 Sierpnia 2024 Witajcie. Aktualizacja softu w ASO rzeczywiście usunęła usterkę także jak ktoś ma jeszcze taki problem to rozwiązaniem jest aktualizacja. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkpol Zgłoś #4 Napisano 17 Sierpnia 2024 ile kosztowała cię taka przyjemność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polon4 Zgłoś #5 Napisano 17 Sierpnia 2024 900zł ?♂️ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shibby Zgłoś #6 Napisano 17 Sierpnia 2024 (edytowane) Ja miałem pierwotnie 156 i nie było problemu z zostaniem użytkownikiem gł. do jakiej wersji ci podnieśli? 278? Jak tak i miałeś odblokowane AA, to zyskałeś bezprzewodowy AA oraz automatyczne aktualizacje. W sumie to teraz do 324 możesz sobie już sam podnieść choć to już nie wniosi żadnych istotnych zmian - przynajmniej ja nie zauważyłem. Edytowane 17 Sierpnia 2024 przez shibby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
densi44 Zgłoś #7 Napisano 2 Września 2024 U mnie zadziało dopiero gdy połączyłem samochód z We Connect GO. Ale żeby to zrobić musiałem kupić Data Plug od VW bo bez niego apka nie puszczała mnie dalej (koszt 45zl od Lelka na allegro). Jak się teraz zastanawiam to faktycznie chyba w międzyczasie zrobiła się jakaś aktualizacja i może nie miało to związku... W każdym razie gdy po kilku dniach wróciłem do tematu, połączyłem apke z samochodem to udało się ustawić od strzału. Pasek produkcja koniec 2019, modelowo 2020 (po lifcie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shark44 Zgłoś #8 Napisano 25 Września 2024 (edytowane) Witam wszystkich. Nie było mnie całkiem sporo na forum ale równo tydzień temu stałem się posiadaczem Passata B8 2020r. 2.0TDI Alltrack, Discovery Media Pro. Mam inny problem by zostać użytkownikiem głównym. Aplikacja jest, konto ID jest. Gdy klikam zostań głównym użytkownikiem to albo nic się nie dzieje albo pojawia się na ekranie napis Pobieranie i kółeczko się kręci. Czekałem tak dwa razy z 15min i nic się nie dzieje. Próbowałem usuwać konto i robić wszystko od nowa ale efekt ten sam. Soft mam 0156 gdyby było to ważne. Ma ktoś jakiś pomysł co jest powodem takiej sytuacji. Wczoraj dzwoniłem na pomoc techniczna ale się nie dodzwoniłem bo nikt nie odbierał. Edytowane 25 Września 2024 przez Shark44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shark44 Zgłoś #9 Napisano 11 Stycznia 2025 Już odpowiadam. U mnie problem całkowicie rozwiązany w ASO ( w ramach rocznej gwarancji na auta używane). Zrobili aktualizację softu do najnowszej wersji 330, nie wiem czy coś jeszcze robili bo wspominali tylko o tym. Po tym zabiegu utworzenie użytkownika głównego nie stanowiło problemu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteonR Zgłoś #10 Napisano 14 Lutego 2025 Volkswagen Arteon r. 2021 U mnie problem został rozwiązany przez banalną czynność. Należało naciskać przyciski na kluczykach możliwie krótko. Wcześniej naciśnięcia były dłuższe (około sekundy) i ustawienie użytkownika głównego kończyło się niepowodzeniem (Komunikat: Spróbuj ponownie lub skontaktuj się z serwisem). Może to komuś zaoszczędzi wizyty w ASO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korsage Zgłoś #11 Napisano 17 Lutego 2025 W dniu 17.08.2024 o 11:59, shibby napisał: Ja miałem pierwotnie 156 i nie było problemu z zostaniem użytkownikiem gł. do jakiej wersji ci podnieśli? 278? Jak tak i miałeś odblokowane AA, to zyskałeś bezprzewodowy AA oraz automatyczne aktualizacje. W sumie to teraz do 324 możesz sobie już sam podnieść choć to już nie wniosi żadnych istotnych zmian - przynajmniej ja nie zauważyłem. Dzień dobry, ja tez mam 156, auto od 4 dni, rocznik 2019, lift 2020 i po 2 próbach przywrócenia ustawień fabrycznych, pobrania aplikacji na nowo, usunięcia konta przez dotychczasowego właściciela niestety wciąż nie mogę dodać siebie jako użytkownik główny. Button "zostań użytkownikiem głównym" albo jest nieaktywny, ale po restarcie systemu ikonka kołka i "Pobieranie" bez końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shibby Zgłoś #12 Napisano 18 Lutego 2025 10 godzin temu, Korsage napisał: ja tez mam 156 gorąco polecam poszukać kogoś, kto podniesie ci soft do minimum wersji 278. Prócz tego, że odblokuje ci się Android Auto bezprzewodowy to radio będzie dostawało aktualizacje zdalne. Dopiero po podniesieniu softu zająłbym się problemem z użytkownikiem głównym. Pamiętam, że nawet tu na forum znajdziesz osoby, które się tym trudnią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek21 Zgłoś #13 Napisano 19 Lutego 2025 Witam problem z użytkownikiem głównym ogarnięty potrzebny vas 6154a i odis on-line potrzeba zrobić parametryzacje i aktywację softu oraz OCU modułu komunikacji 0075 na nowo na serwerach VW wtedy dopiero wszystko będzie działałac jak należy robiłem dziś u siebie więc działa w 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korsage Zgłoś #14 Napisano 20 Lutego 2025 W dniu 18.02.2025 o 08:38, shibby napisał: gorąco polecam poszukać kogoś, kto podniesie ci soft do minimum wersji 278. Prócz tego, że odblokuje ci się Android Auto bezprzewodowy to radio będzie dostawało aktualizacje zdalne. Dopiero po podniesieniu softu zająłbym się problemem z użytkownikiem głównym. Pamiętam, że nawet tu na forum znajdziesz osoby, które się tym trudnią. Chętnie skorzystam z doświadczenia i pomocy osób, które mogą wdrożyć usługę podniesienia softu Jeśli ktoś z szanownych Użytkowników forum może pomóc - proszę o kontakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach