Skocz do zawartości
dirve

Kodowanie Passat B8 / VCDS/ sprawdzone mody

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Sly75 napisał:

I takie są fabryczne ustawienia czy coś zmieniałeś?

Ja mam identycznie (nic nie zmieniałem), czyli to fabryczne ustawienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje też są fabryczne,

czyli między MR2015 i MR2018 VW zmienił wartości na niższe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzę u siebie jak to wygląda. Czy nikt tam czegoś nie pozmieniał.

U mnie na pozycji 3 i 2 grzeje jak wściekły a na pozycji 1 wcale nie czuć żeby grzało.

U Was też tak jest?

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.02.2026 o 14:45, Sly75 napisał:

Sprawdzę u siebie jak to wygląda. Czy nikt tam czegoś nie pozmieniał.

U mnie na pozycji 3 i 2 grzeje jak wściekły a na pozycji 1 wcale nie czuć żeby grzało.

U Was też tak jest?

też

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientujecie się może czy da się wyłączyć ostrzeżenie o uzupełnieniu płynu do spryskiwacza?

Oraz, MQB jest już tyle lat na rynku - czy nadal koderzy nie ogarnęli wyłączania ostrzeżenia o pracującym silniku przy otwartych drzwiach kierowcy?

Mówię oczywiście o autach od MY2020 kiedy to Unia Europejska nakazała by takie coś było obligatoryjne i zwykłe kodowanie tego NIE ZMIENIA?

Czy jest JAKIKOLWIEK sposób żeby ŚCISZYĆ ten przenikliwy dźwięk ostrzeżeń generowany głośniczkiem za AID?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzezenie o pracujacym silniku da sie na pewno wylaczyc, przynajmniej w swoim 2018 bez problemu to OBD ogarnalem, zas komunikatu o plynie jeszcze nie wylaczylem, ale wydaje mi sie ze bez problemu da sie to wywalic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, michupassat napisał:

Ostrzezenie o pracujacym silniku da sie na pewno wylaczyc, przynajmniej w swoim 2018 bez problemu to OBD ogarnalem, zas komunikatu o plynie jeszcze nie wylaczylem, ale wydaje mi sie ze bez problemu da sie to wywalic.

Wybacz, ale czy przeczytałeś co napisałem? Od MY2020 w ŻADNYM aucie grupy VAG nie wyłączysz tego, bo Unia zabroniła. Bo były jakieś przypadki zatruć spalinami w garażach czy coś i postanowili że nikt tego nie wyłączy i będą kryci w sądach.

Ale moje pytanie dotyczy tego, czy ktoś jednak w autach po tym roku potrafi to jednak jakoś wyłączyć :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ktoś z WRO kto ogarnąłby upgrade 3G5035816H (H22) z 0306 (MOI3_EU_VWMQB_P30600P). Wrzuciłem na penka gotowca MOI3_EU_VWMQB_P33000P_3G8919360CG_TPI2074981 jednak mam błąd 
Get release meta info: Release conflict
Installed release is not supported
MOI3_EU_VWMQB_P30600P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, drastic napisał:

Jest ktoś z WRO kto ogarnąłby upgrade 3G5035816H (H22) z 0306 (MOI3_EU_VWMQB_P30600P). Wrzuciłem na penka gotowca MOI3_EU_VWMQB_P33000P_3G8919360CG_TPI2074981 jednak mam błąd 
Get release meta info: Release conflict
Installed release is not supported
MOI3_EU_VWMQB_P30600P

Ja tam się nie znam, ale próbujesz zrobić upgrade sprzętu 3G5035816H softem na sprzęt 3G8919360CG co jak rozumiem, nie ma prawa zadziałać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację, przeszło gładko z MOI3_EU_VWMQB_P32400P na MIB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.02.2026 o 15:24, twinsen napisał:

Orientujecie się może czy da się wyłączyć ostrzeżenie o uzupełnieniu płynu do spryskiwacza?

Oraz, MQB jest już tyle lat na rynku - czy nadal koderzy nie ogarnęli wyłączania ostrzeżenia o pracującym silniku przy otwartych drzwiach kierowcy?

Mówię oczywiście o autach od MY2020 kiedy to Unia Europejska nakazała by takie coś było obligatoryjne i zwykłe kodowanie tego NIE ZMIENIA?

Czy jest JAKIKOLWIEK sposób żeby ŚCISZYĆ ten przenikliwy dźwięk ostrzeżeń generowany głośniczkiem za AID?

wyłączyłem nie samo ostrzeżenie ale vcds'em odłączyłem czujnik poziomu płynu w zbiorniczku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, pytanie trochę z innej beczki, chciałem podpytać czym różnią się między sobą interfejsy OBDeleven gen 1, gen 2 i gen 3. Myślę o zakupie i nie wiem który będzie najbardziej uniwersalny do starszych i najnowszych samochodów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi