hepos Zgłoś #1 Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, Przeszukałem forum, ale znalazłem podobny temat tylko w kategorii B3. Dziś pojawił się pewien odgłos. Jest to syczenie gdzieś z okolic pedałów, kierownicy. Syczenie jest na tyle głośne, że klekot we wnętrzu absolutnie go nie zagłusza. Skręcenie kierownicą (i przytrzymanie jej w pozycji skręconej) powoduje, że syczenie ustaje, jednak wystarczy ją puścić i za chwilę dalej zaczyna syczeć. Wciskanie hamulca, czy sprzęgła nic nie daje. Co może być przyczyną tego stanu rzeczy? Wspomaganie działa normalnie. Pozdrawiam Edytowane 16 Stycznia 2013 przez hepos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danielciagala Zgłoś #2 Napisano 15 Stycznia 2013 Na pewno są to dźwięki z układu wspomagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepos Zgłoś #3 Napisano 28 Stycznia 2013 Sprawdziłem dziś stan płynu, brakowało 100 ml, dokupiłem oryginalny VW w ASO i dolałem. Syczenie nie ustaje i ciężko jesto go na słuch zlokalizować. Wydaje mi się jednak, że wspomaganie nieco cieżej działa niż przedtem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remont Zgłoś #4 Napisano 28 Stycznia 2013 może pompa wsp się kończy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepos Zgłoś #5 Napisano 28 Stycznia 2013 nawet jeśli - to skąd byłoby syczenie? Wyraźnie syczy w okolicach podszybia , a w środku tam, gdzie kolumna kierownicza łączy się z maglownicą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepos Zgłoś #6 Napisano 6 Marca 2013 Może ktoś ma jeszcze jakieś jeszcze sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajos Zgłoś #7 Napisano 6 Marca 2013 moze jakis wezyk od zaworka sie uje..al a jak chamulce tzn servo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepos Zgłoś #8 Napisano 6 Marca 2013 Hamulce są ok, bez zmian. Obejrzałem węże , jeden z nich jest pokryty takim szlamem , ale wygląda to na stary bród, a syczeć zaczęło miesiąc temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miron Zgłoś #9 Napisano 30 Marca 2013 witam ja mam podobny przypadek, otóż po wciśnięciu pedału hamulca też jest słyszalne syczenie i hamulce są słabe w ogóle nie czuć siły hamowania , dodam że wcześniej hamulce były żyleta , wszystko jest po wymianie serwa łącznie a wymianą pompy hamulcowej , proszę o jakieś sugestie bo po świętach jadę na reklamacje do mechanika a nie chciałbym aby wciskał mi znowu jakiś kit i nie naciągał mnie na dodatkowe koszty , pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
motylek8522 Zgłoś #10 Napisano 31 Marca 2013 hmm w kilku tematach piszesz o tym samym. przestudiuj dobrze wątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach