Skocz do zawartości
triku88

1.9TDI 130 AVF Logi, brak mocy i brak pomysłów co dalej.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bardzo zrozumiałem. Moc wróciła po wyregulowaniu wałka? Opisz co dokładnie ci zrobili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie jak piszesz, wyregulowali walek tylko(na tych tzw fasolkach). Moc wrocila do normy, ale:

1. jakby ciezej go sie odpala

2. spalanie na jalowym jest o litr wyzsze niz wczesniej

3. spalanie ogolne wzroslo do ponad 8 litrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^up^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na zero chyba nie ustawili jeżeli źle odpala i tak duże spalanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

auto ma juz rozrzad wyregulowany u mechanika polecanego przez kolege Ormowca, spalanie w granicach 6 litrow, ale auto slabe, a regulowal i na 0 i tam +/- 1 - 1,5* i nic, ani ja ani mechanik juz nie wiemy co robic, rece opadaja... mowi zeby jechac do tunera zeby soft zobaczyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakies jeszcze rady moze macie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , widzę ze wszyscy tu w temacie więc ja sie wkleje, już któryś raz mam tak ze auto szarpnie i **** nie mam mocy , dodam ze kopci jak zgasze auto i poczekam chwile wszystko wraca do normy i tak na okrągło 140km/h i lipa P1557 to pokazuje vag niby kabel ale sprawdziłem popsikalem preparatami czyszczacymi i lipa dalej to samo. Dzięki za pomoc

Edytowane przez michal8a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja widzę ze Tobie się nie chce poszukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja widzę ze Tobie się nie chce poszukać.

Ze mi sie niechce tylko ja nie mechanik chce tylko wiedziec czy mam sie wziasc a szukanie turbiny czy to coś innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ze mi sie niechce tylko ja nie mechanik chce tylko wiedziec czy mam sie wziasc a szukanie turbiny czy to coś innego

Michał, ludzie na forum to nie są wróżki ze szklanymi kulami. Masz kabel i program to zrób logi, na pewno będzie większe prawdopodobieństwo, że po tym co wrzucisz na forum uda się rozwiązać Twój problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi