Marcinos_AVF Zgłoś #1 Napisano 23 Października 2010 Witam kolegów, często przeglądam forum i sporo naczytałem się na temat "podkręcania" AWX/AVF i myślę ,że praktycznie wszystko na ten temat jest napisane. Osobiście od dwóch lat jeżdźę 3bg z AVFem pod maską i programem 165/344 Ostatnio postanowiłem założyć Turbo BRD i inne niezbędne "gadżety" do wykonania STAGE 2 Niestety po montażu BRD w moim aucie pojawił się problem, auto dostało niesamowitego laga.Oryginalne turbo zaczynało dmuchać od około 1600rpm Nowe do 2tyś. kompletnie nie reaguje a dopiero przy 2200 osiąga pełną moc. Dzwoniłem do kilku dobrych tunerów w tym kraju i ich zdania są podzielone, jedni mówią że po korekcie będzie wstawało porównywalnie ze starym a inni ,że można podlać więcej paliwa z dołu ale zawiele się nie zmieni. Moim zdaniem jeśli auto ma być użytkowane na co dzień taki lag jest denerwujący.Proszę o podzielenie się odczuciami osoby które mają już taką suszarkę u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość marewel Zgłoś #2 Napisano 23 Października 2010 Podleją paliwa i lag będzie mniejszy,nie da się zrobić takiego dołu jak ma ory dmuchawka. Jest to nie wykonalne bo tamta jest większa,ma cięższy wirnik itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kebab18 Zgłoś #3 Napisano 24 Października 2010 u mnie też dużo później wstaje brd w porównaniu do ori ori wstawała mi gdzieś w granicach 1800/1900 obr/min natomiast brd zwykle gdzieś koło 2200 obr/min jutro jadę na wiruska także napiszę Ci co się zmieniło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek1811 Zgłoś #4 Napisano 24 Października 2010 po programie turbo będzie wstawać normalnie ok 2tys a lag będzie mniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MZiobro Zgłoś #5 Napisano 25 Października 2010 kolega miał BRD w A4 ( założone 0.230, pompa 11, przelot 2.5cala) strojone w ECU Project co z tego że miało 180/350(najwięcej na BRD wypluło 196/380) jak BRD późno wstawało( do 2tys dziura) i nijak nie dało się zrobić by szybciej reagowało , wkurzające to było i zostało zastapione hybryda awx/arl i problem został rozwiązany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek01 Zgłoś #6 Napisano 26 Października 2010 U mnie różnica nie jest jakaś kosmiczna i od 1,8tys robi się całkiem przyjemnie. Pozdrawiam BRD-owców;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel23sp Zgłoś #7 Napisano 26 Października 2010 U mnie różnica nie jest jakaś kosmiczna i od 1,8tys robi się całkiem przyjemnie. Pozdrawiam BRD-owców Potwierdzam U mnie przy 2tys. jest już ok 360Nm także nie mogę złego słowa powiedzieć o BRD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilczak Zgłoś #8 Napisano 26 Października 2010 U mnie przy 2tys. jest już ok 360Nm u mnie też jest tyle, ale dopiero przy 2500obr/min łamie kręgosłup... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartekP Zgłoś #9 Napisano 27 Października 2010 czyli chyba dobry magik robi swoje i potrafi BRD dostroić ma to chyba też swoje plusy bo nie meczy się silnika i sprzęgła poniżej 2 tys obrotów dajac gaz w podłoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob555 Zgłoś #10 Napisano 31 Października 2010 Nie jest to kwestia magika....te turbiny sa po prostu rozne i tyle. Mialem BRD ktore tylko byly lizniete w sofcie i wstawaly pieknie. Mialem takie gdzie robilo sie mapy prawie jak pod BIGTurbo a nadal kiszka byla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartekP Zgłoś #11 Napisano 3 Listopada 2010 Rob - to myślisz że lepiej iść w hybrydę niż liczyć że się trafi dobra BRD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość marewel Zgłoś #12 Napisano 3 Listopada 2010 niż liczyć że się trafi dobra BRD ? A liczysz czy trafisz w totka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blanko Zgłoś #13 Napisano 4 Listopada 2010 ja mam BRD i od 1700obrotow mam juz 300NM wczesniej mialem 300NM od 1600obrotow i 360nm od 1800obr. ale i co z tego jak i tak daje buta dopiero od 2tys .. gdybym jezdzil tym dolem to po paru dniach juz by bylo po 2masie.. wiec co to za roznica dla was czy macie 200obrotow wyzej czy nizej ten moment?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach