Skocz do zawartości
pogromca

Jak dołożyć nowy bezpiecznik do skrzynki bezpieczników?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie bardzo wiem jak zamontować nowy bezpiecznik w głównej skrzynce bezpieczników z lewej strony. Przewody zakończone pinami mam ale nie wiem jak je tam wsadzić. Trzeba na pewno coś odbezpieczyć tylko właśnie nie wiem jak i gdy na to patrzyłem to nic nie wymyśliłem.

Kto wie jak to zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak tyle to zrobiłem ale dalej już nic nie wymyśliłem, jest tam masa kabli i nie wiem jak coś odbezpieczyć żeby którykolwiek kabel wyciągnąć lub włożyć. Podobno trzeba tą całą różową kość wyjąć, czyli powyciągać również bezpieczniki, ale wolałbym się najpierw upewnić, może ktoś to robił.

Fotka http://www.passatplus.de/umbauteile/stecker/Sicherungskasten.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie wystarczy wsadzic piny w różowa kostke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce wejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę to to różowe ma blokadki dla konektorów, żeby się one nie wysuwały. Jeśli przewód nie chce przez nie przejść, to prawdopodobnie musisz to jakoś rozmontować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze odkopałem kotleta, ale moze ktos podac jaki kabelek serwisowy nalezy kupic aby wlozyc w te rozowa wtyczke przy skrzynce bezpiecznikow ? Przygotowuje sie do montazu podgrzewanych foteli i lubie miec wszystko dopiete na ostatni guzik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne będą to konektory iso myślę że w pierwszym lepszym motoryzacyjnym sklepie znajdziesz. A ten różowy element musisz wyjąć to jest zabezpieczenie żeby piny nie wypadły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam koledzy a może ktoś dysponuje numerami katalogowymi kabli z pinami do skrzynki z bezpiecznikami

Generalnie potrzebuje numery odpowiednich kabli do skrzynki bezpieczników na górze tych małych(wąskich) i do bezpieczników na dole skrzynki tych dużych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi