Bimbasz Zgłoś #141 Napisano 19 Października 2012 Odświeżam, @Bimbasz udało Ci się w końcu z ta kalibracją? Ma ktoś jakieś nowe doświadczenia z kalibracja i VCDS? jeszcze nie, ale na dniach będę miał VASa na testach to zobaczę czy się uda. Oczywiście jak czas pozwoli. A VCDSem tez podobno idzie, muszę temat zagłębić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus Zgłoś #142 Napisano 5 Stycznia 2013 trzeba troche reaktywować temat bo w tym roku do maja chce mieć założoną kamere poniższy link nie daje mi pełnej odpowiedzi http://www.passat3c.info/cms_neu/index.php?page=883 do sedana montowano fabryznie kamere cofania???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbasz Zgłoś #143 Napisano 5 Stycznia 2013 do sedana montowano fabryznie kamere cofania???? czy to jakaś różnica, najważniejsze że idzie założyć, a że blachy trzeba trochę obciąć to przecież nie problem. W kombi jak masz starego typu klapę też musisz powiększać otwór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus Zgłoś #144 Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) czy to jakaś różnica, najważniejsze że idzie założyć, a że blachy trzeba trochę obciąć to przecież nie problem. W kombi jak masz starego typu klapę też musisz powiększać otwór nie ma różnicy ale kminie co i jak są 3 opcje kamery w znaczku od CC 5K0827469APULM i 3C8 970 551 do GOLF V/VI 5K0827469AQ ULM Od PASSAT B7 3AE827469A ULM 3ae907441 3 rodzaje sterowników od CC 3c8907441 od B6 variant i b7 variant 3c9907441(wczesniej 3c0) i B7 sedan 3AE 907 441 jeszcze wiązka(nie wiem jaka jest??) znalazłem 2 typy ooznaczeniu low i high teraz jaka konfikuracja podejdzie najlepiej??? czy moduł od varianta może byc do sedana??? namierzyłem pojedyńcze graty ale i całe Zestawy Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Angelus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romeo9999 Zgłoś #145 Napisano 6 Stycznia 2013 Przemek kamerke zapodaj od cc i moduł tez ewentualnie moduł od kombi b6 bo z b7 nie zakodujesz a wiazkę to juz wiesz gdzie zamawiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbasz Zgłoś #146 Napisano 6 Stycznia 2013 Przemek kamerke zapodaj od cc i moduł tez ewentualnie moduł od kombi b6 bo z b7 nie zakodujesz a wiazkę to juz wiesz gdzie zamawiać Dobrze Romeo gada, daj se spokój z częściami od B7, bierz od CC lub Golfa, a moduł np 3C0907441 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus Zgłoś #147 Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) no właśnie o to chodzi bo graty mam już mniej więcej do wyjęcia. allegro lub carsystems ale ci ostatni trochę walą mnie w h.... z reklamacją i z tym że twierdzą że kamera od b7 bezproblemu podejdzie ale już wiem że nie ma opcji. Dzieki Wojtas i dzięki Marcin wiem że Wy się nie mylicie!!!!! szukam gratów.Jak dobrze pujdzie to w marcu bedzie wszystko. bo pierwsze to pakiet R-LINE a drugie to 18" Kansas + oponki nowe Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Angelus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romeo9999 Zgłoś #148 Napisano 6 Stycznia 2013 Przemek bedziesz kupował tak jak wszystko czy aledrogo to popytam sie znajomych sam znacze z kamera moze nie mieć róznicy ale sterownik to tylko z paszczura bo jak wezmiesz z tiguana to zle bedzie skalibrowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus Zgłoś #149 Napisano 1 Maja 2013 Walka z kamerą rozpoczęty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbikra Zgłoś #150 Napisano 3 Maja 2013 Ja w swoim B6 wywaliłem oryginalne radio RCD300 i wstawiłem kombajn multimedialny ERISIN (made in China). Ma on port VIDEO IN, więc z podpięciem kamerki nie było żadnych problemów. Kamerka to chińszczyzna montowana w gnieździe na żarówkę oświetlającą tablicę rejestracyjną. Nawet nie próbowałem integrować całości, tj. radia i kamerki z Can-em bo po co - moje radio nie ma potrzeby komunikować się ze sterownikami samochodu, a wszystkie potrzebne komunikaty i alarmy mam na desce rozdzielczej. Kilka miesięcy temu wywaliłem (odłączyłem) oryginalny zestaw głośnomówiący i zainstalowałem zewnętrzny (Nokia). Efekt wszystkiego jest taki, że przy skanowaniu np. Vagiem lub VCP wyświetlany jest komunikat o błędzie sterownika radia i zestawu głośnomówiącego (to oczywiste, bo i jedno i drugie nie jest oryginalne, a to co jest aktualnie zainstalowane - z Can'em zintegrowane nie jest). Absolutnie żadnego wpływu to jednak nie ma na funkcjonowanie innych układów samochodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamilek1307 Zgłoś #151 Napisano 4 Maja 2013 odznacz sobie radio i telefon w gatewayu i nie będziesz miał tych błędów;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus Zgłoś #152 Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) zakupiłem moduł 3c8 907 441 Kamerę 5K0 827 469 AQ wiązka robiona na zamówienie ale jest tez dostepna w aso 3C8971182F-wiązka lewa kamera 3C8971192C-wiązka prawa kamera jak już poskładam w całość i odpale to zrobie instrukcje 7N1971327 wiązka od RNS-a do modułu Edytowane 4 Maja 2013 przez Angelus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beni0 Zgłoś #153 Napisano 4 Maja 2013 Angelus a powiedz mi czym te wiazki sie roznia prawa i lewa? Ktora idzie przez kabine do rnsa a ktora to kabel z fakra a ktora jest do zasilania kamery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grabotg Zgłoś #154 Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) Piter to są wiązki w klapie w sedanie. Edytowane 4 Maja 2013 przez grabotg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus Zgłoś #155 Napisano 4 Maja 2013 masz sedana czy kombi??? dopisałem główną wiązke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grabotg Zgłoś #156 Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) wiązka do kombi w klapę 3C9971147L, a wiązka główna 7N1971327A lub 7N1971327B jest do pojazdów z odbiorem TV Edytowane 4 Maja 2013 przez grabotg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus Zgłoś #157 Napisano 11 Maja 2013 I kamera pokazała dziś obraz ale są problemy poboczne 1 nie działa światło przeciwmgielne a nieraz działa tzn. żarówka żarzy się 2 nie działa otwieranie klapy ze znaczka. działa kiedy kluczyk jest w stacyjce i chwile p wyjęciu a po zamknięciu auta i ponownym otwarciu nie(z pilota jest OK) Czy morze ttoś wie co jest nie tak????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romeo9999 Zgłoś #158 Napisano 12 Maja 2013 Przekmek weż zasilanie na 4 pin z tgz +30 a wiec przed stacyjką np aku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krajan123 Zgłoś #159 Napisano 12 Maja 2013 Podczas montażu kamery też miałem chyba podobne problemy. Nie pamiętam dokładnie, było to prawe trzy lata temu. Pamiętam, że w moim przypadku (sedan) trzeba było zamienić miejscami dwa kable czteropinowej kostki LOGA. Wszystko opisałem w poście #46 na stronie trzeciej. Podłączenie kostki czteropinowej: http://forum.vw-passat.pl/threads/55753-Kamera-Cofania?p=1058458&viewfull=1#post1058458 Sprawdź to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus Zgłoś #160 Napisano 12 Maja 2013 1 nie działa światło przeciwmgielne a nieraz działa tzn. żarówka żarzy się2 nie działa otwieranie klapy ze znaczka. działa kiedy kluczyk jest w stacyjce i chwile p wyjęciu a po zamknięciu auta i ponownym otwarciu nie(z pilota jest OK) oba problemy już rozszyfrowane 1 przecierz ja mam ringi...... więc żarówka się żarzyła 2 potrzebuje stały plus bo jak pod 4 pin dałem + Z AKU to wszystko było ok ale dalej są problemy 3 podczas parkowania przodem gdy włączam parktronik nie działa wizualizacja na RNS-e gdy wrzucę wsteczny i wyłącze ops działa 4mam przednie postoje led(z firmy jafra) i po złożeniu instalacji tył zapaliłem postoje i przednie zaświeciły na chwile i zgasły gdy zmieniłem na zwykłe 5w bezcokołowe wszystko OK co morze być??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach