Skocz do zawartości
Gość Mario777

[B6] Hamulec ręczny - Błąd

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś okazało się że nie działa mi w samochodzie lewy tylny zacisk hamulca. Objawia się to jak u większości posiadaczy B6 czyli denerwującym " gągiem " podczas jazdy oraz informacją na desce rozdzielczej. Po wymontowaniu zacisku okazało się, że obudowa jest pęknięta i silniczek sukcesywnie został zalewany wodą co doprowadziło do usterki tegoż silniczka. Czy orientujecie się gdzie mógłbym zregenerować taki silniczek ponieważ nie uśmiecha mi się płacić 749 zł za nowy.

dzwon do chłopaka z mojego podpisu:) napewno sie dogadasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki - właśnie dzwoniłem :bry2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dzwon do chłopaka z mojego podpisu:) napewno sie dogadasz

Zastanawiałem się czy pisać swoją opinię na temat twojego kolegi ale jednak napiszę. Nie wiem jakim jest specjalistą i w tej kwestii go nie oceniam, ale podejście do " klienta " ma bardzo olewatorskie.

Dzwoniłem dwa dni temu i przedstawiłem mu całą sytuację. Miał dziwny problem aby określić się gdzie mam wysłać przesyłkę. Ustaliliśmy, że do mnie oddzwoni o konkretnej godzinie.

Nie oddzwonił, więc pomyślałem że pewnie zapomniał i w dobrej wierze oddzwoniłem żeby się przypomnieć. No i znowu ten sam problem z adresem na który mam wysłać. Ustaliliśmy że odezwie się jutro.

Dziś znowu się nie odezwał więc jako że jest to dla mnie dosyć ważna sprawa to zadzwoniłem. Jak się domyślacie facet znaowu ta sama gadka i mów że na 100 % oddzwoni o 15 stej ............ Zadnego telefonu oczywiście nie było a na smsa nie odpisał.....

Według mnie tak się nie robi, a jeżeli coś mu naprawdę wyskoczyło to powinno się chociaż odpisać ........

Znalazłem już inną osobę, konkretną i słowną - jak tylko uporam się z problemem będę mógł Wam dać namiary i z czystym sumieniem polecić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mam taki problem miga tylko kontrolka przekreślonego P a błędów brak co to może być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie a mam pytanie czy można zdemontować silniczki i jeździć bez nich???na pewno zaświeci sie kontrolka ale czy wraz z tym nieprzyjemny o tym sygnalizujący nieprzyjemny dźwięk:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeździć możesz, ale gong będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu dzisiejszym twój kolega odpisał i przeprosił za brak kontaktu więc może jednak ........ dam znać jak sytuacja się rozwinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu dzisiejszym twój kolega odpisał i przeprosił za brak kontaktu więc może jednak ........ dam znać jak sytuacja się rozwinie

bedize ok:) chłopaki z forum już wysyłali:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie odnosnie kontrolki hamulca recznego na wyswietlaczu. Nie mam jakis dziwnych odglosow , hamulec slychac ze dziala kontrolka podczas odpalonego silnika dziala normalnie. Lecz gdy naprzykla parkuje , skrzynie daje na P wciskam hamulec reczny i wyciagam kluczyk ze stacyjki konrolka hamulca recznego pali sie jeszcze prze kolejne 20 sekund. czy to normalne. Dodam ze wczoraj probowalem podlaczyc czujniki parkowania, skonczylo sie fiaskiem ( po podlaczeniu czujnikow do kabelka wsteczego nie dzialalo), moglem cos uszkodzic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paląca sie kontrolka jeszcze przez chwile to normalny objaw, jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

Mam pytanie odnosnie kontrolki hamulca recznego na wyswietlaczu. Nie mam jakis dziwnych odglosow , hamulec slychac ze dziala kontrolka podczas odpalonego silnika dziala normalnie. Lecz gdy naprzykla parkuje , skrzynie daje na P wciskam hamulec reczny i wyciagam kluczyk ze stacyjki konrolka hamulca recznego pali sie jeszcze prze kolejne 20 sekund. czy to normalne. Dodam ze wczoraj probowalem podlaczyc czujniki parkowania, skonczylo sie fiaskiem ( po podlaczeniu czujnikow do kabelka wsteczego nie dzialalo), moglem cos uszkodzic??

to że swieci pare sekund po wycaignieciu kluczyka to normalne, rzynajmniej u mnie też tak jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki wielkie za szybka odpowiedz. jestem swierzynka jesli chodzi o passata. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ok dzieki wielkie za szybka odpowiedz. jestem swierzynka jesli chodzi o passata. pozdrawiam

he he szybko się nauczysz, powodzenia i wytrwałości życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bedize ok

I jest ok. Szczerze polecam kolegę z Szczecina który w wolnej chwili zajmuje się naprawą zacisków hamulcowych. Naprawdę honorowy i rzetelny gość. Po wysłaniu zepsutego zacisku w poniedziałek, w czwartek otrzymałem naprawiony. POLECAM :jupi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I jest ok. Szczerze polecam kolegę z Szczecina który w wolnej chwili zajmuje się naprawą zacisków hamulcowych. Naprawdę honorowy i rzetelny gość. Po wysłaniu zepsutego zacisku w poniedziałek, w czwartek otrzymałem naprawiony. POLECAM

najważniejsze że doszło szybko, sam wczoraj wysyłałem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy błąd EPB może powodować tryb awaryjny w DSG ? U mnie coś takiego się pojawia ... szukam odpowiedzi na problem od ponad miesiąca. Może coś pomożecie ?

Pozdro

Edytowane przez voltan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś czy zacisk TRW BHN962E pasuje do Passata z 2005 roku?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Orientuje się ktoś czy zacisk TRW BHN962E pasuje do Passata z 2005 roku?

Pozdrawiam

powienien, jak podasz vin to ci potwierdze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może mi pomóc w ziagnozowaniu tego błędu - nigdzie nie moge znaleśc nić na ten temat

Address 53: Parking Brake Labels: 5N0-907-801.lbl

Control Module Part Number: 3C8 907 801 A HW: 3C8 907 801 A

Component and/or Version: J540 EPB3 VW-10498 0003

Software Coding: 0000056

Work Shop Code: WSC 05311 000 00000

VCID: 285BFC93E7D7

1 Fault Found:

02845 - Function Display in Instrument Cluster (!)

007 - Short to Ground - Intermittent

Freeze Frame:

Fault Status: 00100111

Fault Priority: 2

Fault Frequency: 3

Reset counter: 28

Mileage: 185669 km

Time Indication: 0

Date: 2014.05.21

Time: 17:52:10

Freeze Frame:

Voltage: 13.80 V

Count: 78

Speed: 0.0 km/h

Hex Value: 0x1261

Hex Value: 0x0001

Hex Value: 0x1010

Zaznaczam, że oprócz tego że zapala mi się na stałe pomarańczowa lamka "P" na zegarze i nie zapala się czerwona lampka ręcznego kiedy go zaciągnę to ręczny dział bez zarzutu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi