Skocz do zawartości
Gość luka

[B5] Przeróbka automata na manual.

Rekomendowane odpowiedzi

tylko jakim programem:/??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam passka po przerubce z automatu na maniak. Rozrusznik jest zamontowany taki długi z płaskim łbem i nie widzę dystansu pod skrzynia czy to oznacza że zamontowane jest sprzęgło 228 mm? Potrzebuje informacji bo nie wiem jakie sprzęgło zamówić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dystans jest do skrzyń tylko szóstek. Jak nie masz dystansu to masz skrzynię 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam czy to sprzegło 600 0039 00 załoze bez specjalnych narzedzi? Czy jest to sprzęgło SAC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie patrzę na te numerki.... jakie by nie byłoby... Jeśli nowe to zakładasz bez problemu ;) Jesli stare zwykłe.... nie ma problemu :D Jesli stare SAC - masz problem ale jak najbardziej do rozwiązania ;)

............

EDIT

Nie mogłem wytrzymać i zobaczyłem co to modzisz :D To sprzęgło SAC. Więc jak nowe... to nie pękaj ;)

Edytowane przez mnichu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest z samoregulacja dlatego pytam czy przyrzad potrzebny , czy po montazu poprostu jakies zabezpieczenie zdjąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakręcasz.... i nic więcej nie robisz. Metodą "na krzyż".... oczywiście po trochu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sprzegło.jpeg Tak wygłąda ten docisk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpowie mi ktoś czy bez problemu zapamiętuje ten docisk ze zdjęcia?

Sorry. Nie widziałem edycji. Dzięki za pomoc

Edytowane przez Misio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witma

mam pytanie czy komputer z passata z polowa opcji moge bez problemu przelozyc do passata z full opcja??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki komputer, w aucie masz ich kilka??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chodzi mi o komp silnika

i czy immo jest zapisane tylko w kluczyku komputerze i zegarach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam takie pytanie mam B5 FL z silnikiem AVB z automatyczną skrzynią . Też przeszkadza mi ta skrzynia , więc planuję ją wymienić na manual. Mam też problem z pompowtryskami więc dlatego chciałem zapytać czy do b5fl avb można bez większych komplikacji wsadzić silnik od B5 np. 110KM . Czy mocowanie silnika jest takie same w obu modelach? Były jakieś zmiany w komorach silnika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To byłby chyba pierwszy taki SWAP silnika na świecie :D Gol samobójczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze 101 na 110 niby mysli chlopak, no i pewnie zraził sie popsutymi wtryskami a w AFNie jest pompa, ale mimo wszystko taniej wyjdzie naprawa wtrysków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem czy taniej cały anglik w manualu 3000zł-3500zł i mam wtedy wszystko co potrzebuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mam wtedy wszystko co potrzebuję

Chyba nie będzie wszytkiego.... Nie jestem pewien ale będziesz potrzebował jeszcze wiązkę komputera/silnika z europejczyka pod VP. Pedały hamulca, sprzęgła, gazu .. nie wiem czy pasują z anglika (??). Licznik... i pewnie jeszcze sporo innych pierdół. No i adaptacja tego wszytkiego żeby błędów nie było za wiele.

A do swojego sprzętu:

> pompowtryski do AVB to koszt ok 800 zł (wystawiałem swoje za 700 i nikt nie chciał wziąść :lol)

> sprzęgło ok 1200-1400 nowe lub używka za 400.

> skrzynie kupisz już za 500 zł.

> wybieraki 50-80 zł

> sanki/trawers 80 zł jeśli chcesz 5 biegów (jest jedna 5-cio biegówka co podejdzie na Twoje sanki ale wybierak biegów kosztuje odrazu do 200 zł, ewentualnie 6 biegów to sanki też zostaną.)

> pedały gazu, sprzęgła, etc >> 200 zł ??

Powiedzmy że 3 tys zł to budżet. Ale bez problemu sprzedasz swojego automata.... nawet zepsutego. A teraz pomyśl ile będzie roboty przy przełożeniu innego silnika... i dostosowaniu go pod karoserię :/

No ale jak tam chcesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj bo na allegro sa gotowe zestawy do przekładki z automata na manuala.

jest chyba jakis za 1700zł. swoja stara skrzynie sprzedasz za 700 a jajk dobrze pojdzie to sterownik skrzyni za 500.

jesli robisz sam przekładke to całośc wyjdzie Cie 500zł. jesli w warsztacie to musisz doliczyc okolo 1200zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ile będzie roboty przy przełożeniu innego silnika... i dostosowaniu go pod karoserię :/

No właśnie nikt jeszcze nie powiedział jak to jest z pasowaniem tego silnika, pasuje sztuka za sztuka pod mocowania czy trzeba rzeźbić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz pogadać z tymi ktorzy dokonali takiego SWAPa uwstecznijącego.

ale obawim sie że bedzie to raczej monolog.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi