The_Saint Zgłoś #1261 Napisano 14 Lutego 2010 spożywam okocimia z wczorajszych zapasów w celu złamania dolegliwości związanych ze spożywaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyniu Zgłoś #1262 Napisano 14 Lutego 2010 spożywam okocimia z wczorajszych zapasów Co? Nie dałeś rady wszystkiego wypić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACU6X6 Zgłoś #1263 Napisano 14 Lutego 2010 Przełamałem się zamiast gripexu perełka też ma dużo witaminy c :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Saint Zgłoś #1264 Napisano 14 Lutego 2010 Co? Nie dałeś rady wszystkiego wypić? Nawet najlepszym się zdarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buszmen Zgłoś #1265 Napisano 14 Lutego 2010 A tak właśnie przygotowuje się Dorsza-mutanta "podlewając" się w trakcie odpowiednim płynem:piwo: A na deser: Foto nr.4:D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komandos Zgłoś #1266 Napisano 14 Lutego 2010 Jeden Tyskacz do obiadu był i tylko jeden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rainman777 Zgłoś #1267 Napisano 14 Lutego 2010 Tyskie za forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desper Zgłoś #1268 Napisano 14 Lutego 2010 temat bez sensu jest, bo nie będę się przecież wpisywał codziennie tak samo :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czasi Zgłoś #1269 Napisano 14 Lutego 2010 Tyskacz za wczorajszą abstynencje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyniu Zgłoś #1270 Napisano 14 Lutego 2010 Tyskie za wczorajszego udanego spota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Saint Zgłoś #1271 Napisano 18 Lutego 2010 Ludzie, co jest z wami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rainman777 Zgłoś #1272 Napisano 18 Lutego 2010 Ludzie, co jest z wami Wsio OKej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Saint Zgłoś #1273 Napisano 18 Lutego 2010 no i gitara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rainman777 Zgłoś #1274 Napisano 18 Lutego 2010 no i gitara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pierzasty Zgłoś #1275 Napisano 18 Lutego 2010 Bimber w roznych kombinacjach, albo dorobiony z miętą albo w postaci drinka z colą, smakuje jak johny walker Buszmen zapodaj co masz na tych patelniach i reszte skladnikow na tego dorcha!!! Pychota!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buszmen Zgłoś #1276 Napisano 18 Lutego 2010 Ja się obraziłem na powyższy stan abstynencji... A tak poważnie to nie mogę ,bo mnie rozłożyło i wpier... prochy taczkami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komandos Zgłoś #1277 Napisano 18 Lutego 2010 Jako że wracałem z Nowego Targu przez Słowacje to Zlaty Bazant po raz pierwszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buszmen Zgłoś #1278 Napisano 18 Lutego 2010 (edytowane) Bimber w roznych kombinacjach, albo dorobiony z miętą albo w postaci drinka z colą, smakuje jak johny walker Buszmen zapodaj co masz na tych patelniach i reszte skladnikow na tego dorcha!!! Pychota!!! He ,he smakował lepiej niż wygląda! No więc tak, otwieramy butelkę piwa a najlepiej dwie i przelewamy do kufla:piwo: Dorsza czy Łososia(najlepsze są dość tłuste rybki) ale generalnie co lubisz: Sól lub Vegeta,pieprz,tymianek(nie za dużo bo jest dość intensywny) lub zioła prowansalski a najlepsza jest czubryca(dostępne w aptekach zielarskich),odrobina czerwonej papryki,Można skropić cytryna ale ja osobiście robię to po usmażeniu. Odstawić na pół godzinki! W chwili obecnej ,bez pociągnięcia z kufelka ,dalej tego wózka nie popchniesz:D Warzywa: 2 marchewki ,2 pietruszki ,kawałek selera(ilość tak w zasadzie adekwatna do potrzeb;)) obrane,opłukane posiekane w słupki,półplasterki czy jak tam sobie wolisz.Lepiej siekać (bo będą lekko twardawe) niż ścierać na tarce.Wszystko na sklarowane masło albo oliwę z oliwek z dodatkiem masła.Przyprawić: sól,pieprz,ziarno kolendry lekko nagniecione w palcach,odrobina curry i pod koniec oregano roztarte w palcach czy dłoniach.Dusisz około 10-15 minut początkowo na większym a później średnim ogniu(zależy jak miękkie docelowo mają być warzywka) Teraz pociągasz spory łyk piwka:D Por glazurowany na maśle: Płuczesz odcinasz zbędne elementy(bierzesz łyk piwa!!!)Kroisz wzdłuż i siekasz na półplasterki.Wrzucasz na sklarowane masło.Na sporym ogniu podsmażasz przez chwilkę aby lekko zmiękł. Teraz po prostu musi nastąpić pociąg do alkoholu,czyli spory łyk! Wszystko zostawiasz na patelniach do szybkiego podgrzania przed podaniem;) Tak pokrzepiony przystępujesz do obtoczenia lekko w mące i usmażenia przyprawionej wcześniej ryby.Ja preferuję oliwę z oliwek ale olej w zupełności się nadaje;)Wrzucasz na dość gorący tłuszcz i smażysz po kilka minut(na złoty kolor) z każdej strony na średnim ogniu.Jeśli ryba była bez skóry zachowaj ostrożność przy obracaniu(warto się napić ,żeby ręce nie latały:D)Po obróceniu można położyć na każdym kawałku trochę masła.Jeśli rybka miał skórę to smaż najpierw na skórce ,mniej wyschnie i łatwiej się przewraca. W trakcie smażenia należy bezwzględnie dopic piwo ,żeby zrobić miejsce na następne:D Przy okazji podgrzej warzywa i pora;) Ja układam warzywa na to rybę i na górę pora ,ale to zależy od Ciebie.Bardzo pasują do tego ziemniaki lekko podgotowane w łupinkach,pokrojone w ćwiartki wzdłużnie i zapieczone z jakimiś ziółkami(raczej nie "mary jane":D) w piekarniku. A na deser ,to sam widziałeś:622: Pozdrawiam i życzę smacznego! AAAaaaaa...!No kur.a! Zapomniałem ,ze tam była jeszcze porwana na kawałeczki sałata lodowa z sosikiem(dressingiem) i czarnymi oliwkami! Sosik: Podpijanie piwska obligatoryjnie ustalone! Jogurt typu greckiego,oliwa z oliwek,świeży wyciśnięty czosnek,sól,odrobina curry,jakieś zioła(wiadomo jakie nie:() sporo wyciśniętej cytryny,ja lubię dorzucić np chili albo coś ostrego. Ukręcić do jednolitej konsystencji ,jeśli zbyt gęste rozrzedzić przegotowana wodą.Najlepiej wyjdzie ,jeśli wszystkie komponenty będą tej samej temperatury! tego typu sosiki są też dobre do np. owoców morza,ryb i t.p.;)Muszą być dość wyraziste przy dość delikatnym smaku np. krewetki. Edytowane 18 Lutego 2010 przez Buszmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komandos Zgłoś #1279 Napisano 18 Lutego 2010 No to narobiles mi smaka tym dorszem.Wiec trzeba bedzie go zrobic niebawem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buszmen Zgłoś #1280 Napisano 18 Lutego 2010 Oczywiście z przyprawami ,to trzeba wg. własnych upodobań;)Nie każdy lubi curry czy oregano albo na ostro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach