kip Zgłoś #1 Napisano 25 Kwietnia 2007 Zginęła mi dziś w nocy antenka - Midland ML-145. Podchodzę do autka, a tu kikut kabla wychodzący z kabiny. Stąd moje pytanie - chowacie na noc anteny do bagaznika? Jesli tak, to jak macie to rozwiazane, ze kabel nie placze sie i starcza na dlugosc? Przez dlugi czas mialem śmiech-na-sali-a-nie-antenę (Midlanda 18-244M) i przyzwyczaiłem się do niechowania... A tutaj zonk, "wcięło" mi antene... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrados Zgłoś #2 Napisano 25 Kwietnia 2007 Cóż żyjemy w takim kraju jakim zyjemy. W dodatku w Wawie... Przeglądnij allegro pewno znajdziesz tam swoją zgubę... Ja w sposób niewidoczny zaznaczyłem swoją antenę. A dodatkowo nawet na 10 minut wsadzam do środka. Lepiej wykonać ruch ręką w celu zdjęcia anteny z dachu, niż ruch ręką w celu wyciagnięcia banknotu z portwela na nową antenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kip Zgłoś #3 Napisano 25 Kwietnia 2007 Lepiej wykonać ruch ręką w celu zdjęcia anteny z dachu No dobrze, ale jak masz kabel poprowadzony ze mozesz to zrobic jednym ruchem? U mnie jednym ruchem mozna (było) co najwyżej schować antenę do kabiny. Cóż żyjemy w takim kraju jakim zyjemy. W dodatku w Wawie...Niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrados Zgłoś #4 Napisano 25 Kwietnia 2007 U mnie sprawa wyglada tak. Antena stoi niejako po stronie kierowcy. Przewód puszczony w słupku środkowym + lekki zapas. I antenę wkłądam nie do kufra tylko do środka, do kabiny na podłodze kładę(lekko jest nagięta). Złodziejstwo jest to ogromna plaga. Kradną i młodzi (najmłodszy o jakim słyszałem to 10 latek) i starzy. W dodatku, że popyt jest ogromny... A walka na allegro ze złodziejami to jak walka z wiatrakami... Koledzy z cb radio forum planowali akcję wkładania kierowcom, którzy nie chowaja anten na noc , za wycieraczki na szybę karteczek z informacją ile czasu trwa zdjęcie takiej anteny. Moze komuś to da do myslenia i uchroni przed stratą anteny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dj-tomik Zgłoś #5 Napisano 25 Kwietnia 2007 ja mam krotka antene puszczam ja przez drzwi tylne pasażerów, z tyłu nikt nie siadzi jak zamykam samochod wiec nie przeszkadza nikomu a podczas jazdy jak ktos siedzi to niech tak usiądzie zeby mu kabel nie przeszkadzał w koncu radio jest dla kierowcy a nie dla pasażera. Tobie " kierowcy " kabel nie przeszkadza wiec nie ma problemu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gobi Zgłoś #6 Napisano 26 Kwietnia 2007 Podchodzę do autka, a tu kikut kabla wychodzący z kabiny. Znaczy się na magnesie była ?? Nie zostawiam anteny na dachu na postoju chyba że nie wychodzę z auta i dzięki temu (odpukać) posiadam tą samą od dwuch lat. Chociaż koledze rąbneli z dachu jak w korku stał !!! Kabel idzie po lewym słupku między dżwiami a ostatnio wyprowadzam przez bagażnik na klapę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MeCeNaS Zgłoś #7 Napisano 26 Kwietnia 2007 Znaczy się na magnesie była ?? ja mam na relingu i odkrecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MeCeNaS Zgłoś #8 Napisano 26 Kwietnia 2007 Chociaż koledze rąbneli z dachu jak w korku stał !! ja mam na relingu i odkrecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adams Zgłoś #9 Napisano 27 Kwietnia 2007 ja mam antenke z tyłu na klapie (sedan) po stronie kierowcy, zazwyczaj antenka zostaje, chyba że zostawiam autko w jakimś niepewnym miejscu (parking pod: centrum handlowym, kinem, basenem itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mr_simon Zgłoś #10 Napisano 27 Kwietnia 2007 Dlatego jestem zwolennikiem anten montażowych, montujesz w jednym konkretnym najwygodniejszym miejscu (a najlepiej żeby to było na środku dachu), kabel prowadzisz na stałe i po prostu wkręcach i wykręcasz samą antenę którą można zostawić w bagażniku lub zabrać do domu. Ja zamontowałem Antenę na relingu, plusem z passatowskich religach jest to, że nie są plastikowe odpowiedni uchwyt na reling i gitara. Radio po prawej stronie we wnęce pod schowkiem. Minusen tego miejsca jest utrodniona zmiana kanałów, ale 19 i w drogę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość chemik1980 Zgłoś #11 Napisano 28 Kwietnia 2007 Ale czy ktos zauwazyl ze ML-145 idzie bez problemu odkrecic od podstawy ??? Wiec mysle ze problemu by nie bylo gdyby.........Polak madry po szkodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kip Zgłoś #12 Napisano 30 Kwietnia 2007 czy ktos zauwazyl ze ML-145 idzie bez problemu odkrecic od podstawy ??? Oczywiscie. Sęk w tym że trwa to dłużej niż zdjęcie jej z dachu razem z podstawą No ale kabel się nie plącze wtedy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gobi Zgłoś #13 Napisano 30 Kwietnia 2007 Sęk w tym że trwa to dłużej niż zdjęcie jej z dachu razem z podstawą No ale kabel się nie plącze wtedy... No niestety za lenistwo się płaci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz Zgłoś #14 Napisano 7 Maja 2007 Myslicie ze na sama podstawe nikt sie nie skusi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mefyoo Zgłoś #15 Napisano 13 Maja 2007 koledzy wiecie czy są jakieś modele anten nie wkręcane tylko na jakieś zatrzaski ? bo ciągłe odkręcanie i wkręcanie przy wjeżdżaniu do garażu i parkowaniu może wykończyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Navkol Zgłoś #16 Napisano 13 Maja 2007 A może produkt SIRIO Twin-Car Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gobi Zgłoś #17 Napisano 17 Maja 2007 A może produkt SIRIO Twin-Car To tak jakbyś wywalił przez okno 95PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Navkol Zgłoś #18 Napisano 17 Maja 2007 A co zrobić jeżeli antenka potrzebna jest Ci codziennie do użytku a ponadto wjeżdżasz go garażu Odkręcanie/przykręcanie czy też ściąganie magnesówki to dosyć kłopotliwe rozwiązania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karson226 Zgłoś #19 Napisano 17 Maja 2007 A co zrobić jeżeli antenka potrzebna jest Ci codziennie do użytku a ponadto wjeżdżasz go garażu Odkręcanie/przykręcanie czy też ściąganie magnesówki to dosyć kłopotliwe rozwiązania Zmień garaż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #20 Napisano 17 Maja 2007 Navkol napisał/a:Odkręcanie/przykręcanie czy też ściąganie magnesówki to dosyć kłopotliwe rozwiązania To zamontuj ją pod kątem lub w ogóle puść w poziomie Ja mam "magnes" i przyklejam/odklejam - kiedy zachodzi taka potrzeba. Może to i trochę denerwujace - ale to po prostu POLSKA Lepiej poświęcic parenaście sekund niż kolejne 180 zł za nowa antenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach