lukaz609 Report post #1 Posted April 8, 2020 (edited) Cześć, Mam pytanie odnośnie zmiany ilości kilometrów w nowym liczniku gdyż stary spalił się przez niesprawny alternator. Auto miało 462tys przejechane a w nowym mam 170tys Km. Posiadam VAG oraz Vcds-lite czy da się podłączyć do licznika czy też trzeba kość EPROMA programować? Edited April 26, 2020 by lukaz609 Quote Share this post Link to post Share on other sites
The_Saint Report post #2 Posted April 27, 2020 W tym liczniku kablem nic nie zrobisz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
radekrp90 Report post #3 Posted May 4, 2020 Nie VCDSem. Poszukam na dysku czy mam jeszcze kopię aplikacji do tego licznika i schemat kabla - podłącza się go pod złącze 4-pinowe w tylnej części obudowy. Ewentualnie zgrać EEPROM programatorem i wrzucić na jakieś fora z prośbą o zmianę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukaz609 Report post #4 Posted May 4, 2020 12 godzin temu, radekrp90 napisał: Nie VCDSem. Poszukam na dysku czy mam jeszcze kopię aplikacji do tego licznika i schemat kabla - podłącza się go pod złącze 4-pinowe w tylnej części obudowy. Ewentualnie zgrać EEPROM programatorem i wrzucić na jakieś fora z prośbą o zmianę. Zawsze mogę komuś odpłatnie wysłać aby mi zmienił ilość Km bo z programatorem nie miałem odczynienia. Jakbyś miał schemat kabla nawet sam spróbuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukaz609 Report post #5 Posted June 17, 2020 temat rozwiązany dzięki pomocy radekrp90 przebieg wrócił Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mody02 Report post #6 Posted November 11 W dniu 17.06.2020 o 12:11, lukaz609 napisał: temat rozwiązany dzięki pomocy radekrp90 przebieg wrócił Witam, czy możesz napisać jak udało się uporać z tym problemem? Mam taki sam... Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukaz609 Report post #7 Posted November 12 Siemka ogarnąłem temat w prosty sposób ściągasz win 98 robisz przejściówkę pod USB programem łączysz się wlz licznikiem i robisz korekty jak znajdę link podeślę Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mody02 Report post #8 Posted November 12 Witam, dzięki za odpowiedź, czekam z niecierpliwością🙂. Quote Share this post Link to post Share on other sites