toomi Report post #1 Posted September 17, 2017 (edited) Do pochylenia się nad tematem skłonił mnie ten materiał: Dopiero zdałem sobie sprawę z realności zagrożenia. Czy już używacie zabezpieczeń przeciwko temu sposobowi? Edited September 17, 2017 by toomi Quote Share this post Link to post Share on other sites
jedrus Report post #2 Posted September 17, 2017 A najlepszym zabezpieczeniem na to nie jest AC? Tak sobie myślę, że nie dałbym się zwariować. Dobrze wyposażony złodziej buchnie każdą furę, jeśli Ci na niej zależy - ubezpiecz ją... Tak samo jest zresztą ze wszystkim innym - domem, mieszkaniem, wartościowym rzeczami... Quote Share this post Link to post Share on other sites
toomi Report post #3 Posted September 17, 2017 Jasne, że mając Paska trzeba mieć AC. Moim zdaniem lepiej niewielkim kosztem się zabezpieczyć, niż dostać kasę z ubezpieczenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jedrus Report post #4 Posted September 17, 2017 a jest jakieś skuteczne zabezpieczenie na to? mam na myśli takie, które spowoduje, że kradzież tym kanałem będzie niemożliwa a nie tylko utrudniona o kilkadziesiąt sekund? Quote Share this post Link to post Share on other sites
StreamHD Report post #5 Posted September 17, 2017 W tym zmanipulowanym filmie jest o tym mowa przez kilka sekund i na samym końcu. Trzymaj kluczyki w głębi domu w metalowym pudełku lub specjalnym pudełeczku blokującym sygnał. Jak nosisz przy sobie to tak samo, jakiś futerał który nie pozwoli zewnętrzemu urządzeniu się podłączyć. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jedrus Report post #6 Posted September 17, 2017 czyli "zrezygnuj z wygody, o którą chodziło z keyless access" Quote Share this post Link to post Share on other sites
pirzol Report post #7 Posted May 20, 2018 (edited) Na swoim kanale na YT Zachar off testował ciekawe rozwiązanie problemu z keyless. Pomiędzy bateryjkę a kluczyk keyless wkłada się moduł który odcina zasilanie kluczyka. Moduł posiada czujnik drgań dzięki temu rozpoznaje kiedy właściciel idzie (wtedy wyłącza zasilanie). Aby aktywować kluczyk trzeba dwa razy odpowiednio nim potrząsnąć lub klepnac. Kosztuje to około 550 zł. Zastanawiam się nad zakupem. Co myślicie o tym module ? Edited May 20, 2018 by pirzol Dodany link i poprawiono literowki Quote Share this post Link to post Share on other sites