Skocz do zawartości
BlackPearl

żywotność wycieraczek szyby przedniej

Rekomendowane odpowiedzi

Pare mieś temu kupiłem w IC wycieraczki BOSCH na 2-3 mies był spokój a teraz juz sa do wyrzucenia bo zostawiaja smugi przy wiekszym deszczy jest Masakra . Chyba Tak jak piszecie wyzej bedzie trzeba bylo zainfestować w Wycieraczki za 20 zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem Boscha w sylwestra jak wracałem z moja młoda z imprezy,zapłaciłem prawie 60zł myślałem ze to dwie sztuki a tu jedna (miałem banie wiec nie zauważyłem) wymieniłem od razu na stacji bo młoda prowadziła i stara wycieraczka mazała,po 3 miesiącach zobaczyłem ze wycieraczka cały czas pracowała z taka plastikowa ochrono na piórze (jak pisałem miałem banie) w maju wycieraczka już byłą do wyrzucenia wiec nie wiem czy bosch taki dobry jak go pisza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam Valeo Silencio X-Trm . Przy Irlandzkiej pogodzie machają dosyć często , ale spokojnie wystarczają na rok. :ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja używam Valeo Silencio X-Trm . Przy Irlandzkiej pogodzie machają dosyć często , ale spokojnie wystarczają na rok. :ok

Na alledrogo widze ze są,a gdzie mozna je kupić w sklepie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak w Polsce, ja tu kupowałem w zwykłym sklepie z częściami samochodowymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na boschach juz sie przejechałem wiec zaryzykuje i kupie te valeo,tym bardziej ze faktycznie w irlandi duzo pada i długo ci wytrzymały...chyba ze tu słońce ma negatywny wpływ na wycieraczki?:rumieniec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...chyba ze tu słońce ma negatywny wpływ na wycieraczki?:rumieniec
Jak najbardziej, promienie UV niszczą gumę. Mój sąsiad ma patent na długowieczność piór, tylko komu by się chciało - mianowicie na parkingu podpiera ramiona wycieraczek korkami od wina. Podobno piórka się wtedy nie odkształcają. Może coś w tym jest, zwłaszcza opcja kupowania wina dla korków jest obiecująca :nono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupuje zwykłe noname w markecie, jak narazie rok przejeździły bez problemów, a jak się zepsują zawsze mam drugą parę na zmianę w domu, a koszt.. heh w porównaniu do ori... mogę zmieniać co miesiąc, co wcale nie jest potrzebne :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności