kornias Zgłoś #1 Napisano 29 Września 2011 Proszę o pomoc. Dzisiaj przy wymianie tłumika drgań ukręciłem rurkę przy samej nakrętce(foto), która jest przykręcona do turbiny. Gdzie szukać takiej rurki i gdzie ona idzie? Już było ciemno i nie mogłem zlokalizować drugiej strony. Może ma ktoś inny patent na naprawe tego bez konieczności wymiany całej rurki?? http://forum.vw-passat.pl/attachment.php?attachmentid=60220&stc=1&d=1317320525 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
david1881 Zgłoś #2 Napisano 29 Września 2011 To będzie pozycja nr 9 lub 5C. Napewno jest dostępna na www.sklep.gajos.com.pl. Nr 9 - 038145771L - 163,06 zł Nr 5C - 028145736AH - 375,90 zł Możesz oczywiście poszukać gdzieś indziej Rurka olejowa.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolo02 Zgłoś #3 Napisano 29 Września 2011 witam rurke musisz wyciągnąc tak czy inaczej , można ją ze spawać , za lutować jak kto woli ,czyli można to naprawić ,lub kupić w serwisie nową 165 zł z srubami ,miedzianymi podkładkami itd, cały komplet , a rurka idzie za silnikiem od strony scianki grodziowej ,az na drugą strone silnika pod fi;trem paliwa ,jak popatrzysz to napewno znajdziesz , wiem bo miałem ten sam problem tylko ja wyciagałem turbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neoeinz Zgłoś #4 Napisano 29 Września 2011 tak jak pisza kloledzy, rurka w aso 165zl, po rabatach 110zl, wymiana dosc czasochlonna, mi to zajeło okolo godz. pierw wykrecenie uchwytu z tylu bloku, pozniej samo dojscie do odkrecenia sruby z podstawy filtra oleju. najlepiej zdemontowac rure dolotu, zbiorniczek plynu tez najlepiej odkrecic i dac na bok, wtedy bedzie wiecej miejsca na rece...generalnie roboty troche jest ;/ ---------- Post added at 21:51 ---------- Previous post was at 21:50 ---------- w razie pyt. pisz na PW lub GG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornias Zgłoś #5 Napisano 29 Września 2011 ale dałem d... z tym a miała być to prosta wymiana tłumika drgań i zawsze coś Dzięki za informację jutro z rana biorę się za to...postaram się naprawić tą rurkę. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to niech pisze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sztomel Zgłoś #6 Napisano 30 Września 2011 Poczytaj sobie jak problem rozwiązał forumowicz stopi w tym temacie : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1091794-60.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Loki Zgłoś #7 Napisano 30 Września 2011 witam.. ten element dostępny tylko w serwisie i musisz to sprawdzić po nr vin bo jest kilka rodzai jak mi wyślesz vin to mogę ci posłać nr oe.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #8 Napisano 30 Września 2011 musisz to sprawdzić po nr vin bo jest kilka rodzai jak mi wyślesz vin to mogę ci posłać nr oe.. Post nr 2 jest tam plik pdf, jakoś nic tam nie ma ze trzeba dopasowywać ta rurkę po numerze VIN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Loki Zgłoś #9 Napisano 30 Września 2011 sorry nie lukłem że masz ten sam motor.. ;P zdarza się.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leman Zgłoś #10 Napisano 11 Marca 2014 Witam, Też walczyłem z tą rurką od turbiny, ukręciła się przy odkręcaniu, a że nie uśmiechało mi się płacenie za nią około 170 zł postanowiłem coś dopasować. Jako że zajmuje się sprzedażą części do ciągników i maszyn budowlanych pogrzebałem trochę po półkach i znalazłem podobną od Ursusa C-385 :chytrus . Po małej modyfikacji dopasowałem i pasuje idealnie. Koszt około 25 zł i trochę własnej pracy. Przewód dostępny w większości sklepów z częściami rolniczymi, jeśli ktoś będzie zainteresowany mogę podać numer katalogowy dla ułatwienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach