1igorr Zgłoś #1 Napisano 25 Września 2011 witam czy ktoś próbował naprawiać taśmę air bag? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertfx10 Zgłoś #2 Napisano 25 Września 2011 O to chodzi; http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=108594 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubertc Zgłoś #3 Napisano 25 Września 2011 Koledze zapewne chodzi o to kółko na kierownicy czo przenosi prąd do airbagu i klaksonu jak się kierownicą kręci, może kolega zrobić fotki tego rozebranego, może coś spróbuje doradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krawcol82 Zgłoś #4 Napisano 25 Września 2011 witam czy ktoś próbował naprawiać taśmę air bag? A chciałbyś, żeby później poduszka Tobie nagle wystrzeliła bez powodu Lub żeby nie wystrzeliła, jak akurat będzie potrzebna Taśma nie jest droga-daj sobie spokój z naprawą i wymień ją na sprawną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryniu81 Zgłoś #5 Napisano 26 Września 2011 Samą taśmę ciężko urwać. Siada najczęściej w miejscu lutowania do złączy, tzn. jak się ją przekręci to tam się rwie. Ja w ten sposób zepsułem swoją. Koszt sprawnej ok 50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlugiiii Zgłoś #6 Napisano 26 Września 2011 Kiedyś urwałem przypadkowo taśmę zakładając źle kółko z taśmą(nie ustawiłem na środku). Miałem szczęście, bo urwała się przy zewnętrznej stronie i spokojnie mogłem ją naprawić. Sprawdź dokładnie czy na pewno taśma urwała się, bo miałem przypadek jak złączę nie kontaktowało. Mały pilniczek + płyn do czyszczenia pomógł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach