Skocz do zawartości
viking

skoda superb 2,5 tdi poszarpuje

Rekomendowane odpowiedzi

skanowałem auto vag-em i zero błedów a auto dalej poszarpóje niewiem co to jest czy to wina tego powietrza ??? czy czegos innego , czytałem na forum audi ze moze to byc wina powoli wysiadajacego przepływomierza , bede wdzieczny za pomoc bo niebardzo wiem od czego zaczac szukac

Edytowane przez viking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porób jakieś zdjęcia ile jest powietrza w przewodach. Równie dobrze może powoli umierać pompa wtryskowa. Przepływomierz nie dawałby takich objawów w dieslu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powietrza jest bąbel wielkosci ziarka gochu ale moze podczas jazdy zaciagac wiecej , hmm mozliwe ze powoli pompa pada , z tym ze powymianie tego wtrysku jest poprawa i to znaczaca a to szarpanie powyzej 3000tys obrotów wystepuje nie zawsze , czasami jak ciagne na 3 biegu czasami jak na4 itp na 2 biegu niewystapiło ani razu albo jak tego az tak nieczuje, acha jeszcze jedno jak nieprzekraczam magicznych 3 tys to szarpanie wogóle nie wystepuje a auto super pracuje

Edytowane przez viking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
powietrza jest bąbel wielkosci ziarka gochu

Tyle może sobie być.

Najlepiej sprawdzić to w 2 osoby, jedna daje gaz a druga patrzy czy pojawia się powietrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tyle może sobie być.

Najlepiej sprawdzić to w 2 osoby, jedna daje gaz a druga patrzy czy pojawia się powietrze.

szrobie tak przytrzymam auto na 3100 obrotów i zobacze czy ciagnie powietrze u kolegi w ibizie było podobnie ze auto szarpało , wymienił weze i auto przestało sie krztusic a przyzwoicie ciagnac , troszeczke mnie zmartwiłes ze to moze byc obiaw padajacej pompy bo tu w uk to raczej ciezko o jakiegos pompiarza , powiedz mi czy istnieje mozliwosc wyeliminowaniaze to wina siadajacej pompy ?? moze to jakis wtrysk szwankuje ten co wyciagnełem t był tak zawalony nagarem ze masakra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam po przewie

auto po wymianie wtrysku pracuje lepiej , z tym rze powyzej 3000tys obrotów podczas jazdy przerywa jak by paliwa nie dostawało ale nie zawsze, czasami na wolnych troszke telepie silnikiem nie zawsze i obrotomierz nie szaleje przy tym.

wymieniłem swiece do paliwa wlałem srodek do czyszczenia wtrysków , zdiołem wezyk od egera by zamknac mu spaliny w dolocie i dalej nic zero poprawy przepływka wyczyszczona , ogólnie auto odpala od strzała zaraz po odpaleniu nie szarpie nie kopci nawet jak mu ostro depne ,nie wiem w czym juz szukac przyczyny w pompie czy wtryskach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze zauwazyłem ze jak przytrzymam go na 900obrotów to szarpie ale jak jest zimny , a jak mam temperature na desce 90st to jak trzymam go na 900 obrotów tomjest ok co to moze byc ???? wtryski czy czujnik temperatury ???????? zrobił bym logi ale jeszcze nigdy ich nie robiłem i niewiem jakie grupy logowac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi