weak_michael Zgłoś #21 Napisano 20 Grudnia 2010 Z ropką tak bywa,nawet letnia jest dostępna na mniej uczęszczanych stacjach.Co do uszlachetniaczy,polecam skandynawski Diesel Skydd,który stosuję już drugą,mroźną podkreślę,zimę.Spora wydajność,500 ml starcza na 500 l ON,cena przystępna 25 zł i masz spokój do wiosny w tej materii:dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blazejzet Zgłoś #22 Napisano 20 Grudnia 2010 u mnie było podobnie- po którejś nocy nie mogłem odpalić, rozrusznik kręcił i wszystko było ok poza tym że nie chciał załapać. holowanie mechanik (naciągacz)wymienił filtr paliwa, powiedział że akumulator też już słabo trzyma i że lepiej wymienić- no to wymieniłem. cały dzień wszystko ok. Na drugi dzień rano powtórka z rozrywki znów holowanie tylko, że tym razem mechanik (naciągacz)zaczął gadać że pompa wysiada albo że coś innego, ale to bym musiał zostawić samochód, żeby zobaczyli. mi się to już nie spodobało więc kazałem im odpalić auto za pomocą wciśnięcia paliwa strzykawą i pojechałem 180km do swojego mechanika. On powiedział jeszcze przez telefon, że "pewnie przewody paliwa są trochę skruszałe i po nocy nie mogę odpalić, bo paliwo zdąrzy się cofnąć albo coś takiego". Wymienił przewody paliwa i się sprawę tym samym rozwiązał... oczywiście pierwszego mechanika opisałem w dziale ODRADZAM na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
melo Zgłoś #23 Napisano 20 Grudnia 2010 witam. z tym zastosowaniem PLAKA to Nenio pojechałeś "po bandzie" bym powiedział. ja to się boję takie cuda wyczyniać (lub o prostu sytuacja mnie do tego nie zmusiła ) ale mojemu ojcu ostatnio ten patent na odpalanie mechanior sprzedał. generalnie to plak na pewno jest łagodniejszy niż osławione samostarty czy tego typu "odpalacze". napiszcie co o tym myślicie. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nenio Zgłoś #24 Napisano 21 Grudnia 2010 Fakt szkoda. Ale ten i tak był tak słaby że wymiana i tak była konieczna. Została poprostu przyspieszona . Trzeba wyciągać jakieś pozytywy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
averm Zgłoś #25 Napisano 10 Stycznia 2011 witam podlacze sie pod temat mam problem nie moge odpalic mojego paska 1.9tdi avf swiece i filty sa po wymianie (ok 3 tyś przejechane od wymiany) Wszystko bylo ok zostawilem auto i na drugi dzien nie pali krecic kreci ale nie lapie. Chechlam go az kontrolka od oleju sie zapala i sygnal dziekowy. prosze o pomoc od czego zaczac w lokalizacji usterki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek40 Zgłoś #26 Napisano 10 Stycznia 2011 Zacznij oczywiście od świec tzn. napięcia na nich. na poprzedniej stronie pisałem- żarówka, dwa kabelki jeden do masy drugi do listwy świec. Jak grzeją to sprawdź dopływ paliwa (ewentualnie napięcie na elektrozaworze który znajduje się na pompie wtryskowej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yaszyn Zgłoś #27 Napisano 11 Stycznia 2011 Witam, chciał bym sie podłączyć,bo mój Passat zdechł i nie chce odpalić ani na benzynie ani na gazie.Jestem zielony i każda rada by mi sie przydała.Dodam,że po próbie odpalenie wykreciłem świece i była sucha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
melo Zgłoś #28 Napisano 11 Stycznia 2011 do tego dodam , sprawdź averm czy w ogóle prąd do świec żarowych dochodzi, bo może padnięty być przekaźnik a same świece sprawne tylko prąd do nich nie dochodzi. zrobisz to tak jak i sprawdzenie świec czyli jak pisze kolega; kabelek i żaróweczka -kabelek do fajki a drugi koniec do minusa przy akumulatorze. no i najlepiej podpiąć pod VAG i zobaczyć co pokarze. powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
averm Zgłoś #29 Napisano 14 Stycznia 2011 dzieki za porady :kumpleznalazlem przyczyne przewod paliwowy przetarl sie i zleciala ropka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach