Skocz do zawartości
Nenio

Nie mogę odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Z ropką tak bywa,nawet letnia jest dostępna na mniej uczęszczanych stacjach.Co do uszlachetniaczy,polecam skandynawski Diesel Skydd,który stosuję już drugą,mroźną podkreślę,zimę.Spora wydajność,500 ml starcza na 500 l ON,cena przystępna 25 zł i masz spokój do wiosny w tej materii:dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie było podobnie- po którejś nocy nie mogłem odpalić, rozrusznik kręcił i wszystko było ok poza tym że nie chciał załapać. holowanie mechanik (naciągacz)wymienił filtr paliwa, powiedział że akumulator też już słabo trzyma i że lepiej wymienić- no to wymieniłem. cały dzień wszystko ok. Na drugi dzień rano powtórka z rozrywki znów holowanie tylko, że tym razem mechanik (naciągacz)zaczął gadać że pompa wysiada albo że coś innego, ale to bym musiał zostawić samochód, żeby zobaczyli. mi się to już nie spodobało więc kazałem im odpalić auto za pomocą wciśnięcia paliwa strzykawą i pojechałem 180km do swojego mechanika. On powiedział jeszcze przez telefon, że "pewnie przewody paliwa są trochę skruszałe i po nocy nie mogę odpalić, bo paliwo zdąrzy się cofnąć albo coś takiego". Wymienił przewody paliwa i się sprawę tym samym rozwiązał...

oczywiście pierwszego mechanika opisałem w dziale ODRADZAM na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. z tym zastosowaniem PLAKA to Nenio pojechałeś "po bandzie" bym powiedział. ja to się boję takie cuda wyczyniać (lub o prostu sytuacja mnie do tego nie zmusiła ) ale mojemu ojcu ostatnio ten patent na odpalanie mechanior sprzedał. generalnie to plak na pewno jest łagodniejszy niż osławione samostarty czy tego typu "odpalacze". napiszcie co o tym myślicie.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt szkoda. Ale ten i tak był tak słaby że wymiana i tak była konieczna. Została poprostu przyspieszona .

Trzeba wyciągać jakieś pozytywy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

podlacze sie pod temat mam problem nie moge odpalic mojego paska 1.9tdi avf swiece i filty sa po wymianie (ok 3 tyś przejechane od wymiany) Wszystko bylo ok zostawilem auto i na drugi dzien nie pali krecic kreci ale nie lapie. Chechlam go az kontrolka od oleju sie zapala i sygnal dziekowy. prosze o pomoc od czego zaczac w lokalizacji usterki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznij oczywiście od świec tzn. napięcia na nich. na poprzedniej stronie pisałem- żarówka, dwa kabelki jeden do masy drugi do listwy świec. Jak grzeją to sprawdź dopływ paliwa (ewentualnie napięcie na elektrozaworze który znajduje się na pompie wtryskowej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

chciał bym sie podłączyć,bo mój Passat zdechł i nie chce odpalić ani na benzynie ani na gazie.Jestem zielony i każda rada by mi sie przydała.Dodam,że po próbie odpalenie wykreciłem świece i była sucha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tego dodam , sprawdź averm czy w ogóle prąd do świec żarowych dochodzi, bo może padnięty być przekaźnik a same świece sprawne tylko prąd do nich nie dochodzi. zrobisz to tak jak i sprawdzenie świec czyli jak pisze kolega; kabelek i żaróweczka -kabelek do fajki a drugi koniec do minusa przy akumulatorze. no i najlepiej podpiąć pod VAG i zobaczyć co pokarze. powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za porady :kumpleznalazlem przyczyne przewod paliwowy przetarl sie i zleciala ropka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi