Skocz do zawartości
fokus1888

centralny na pilot jaki polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam zestawu dzięki któremu bym mógł zamykać centralny na pilot.

większość z zestawów jest na ++ a z tego co się orientuje trzeba +- który zestaw wy zaklikowskie i który polecacie którego nie trzeba przerabiać.

przekopałem się przez forum i nie znalazłem żadnego dokładnego modelu. pozdrawiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi być sterowany plusem, czyli ++.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj jakiś link. Pewnie chodzi o to, że możesz podłączyć do zamka sterowanego plusem i minusem (większość sterowników tak ma, ja też mam taki).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupiłem takie coś po tym jak ostatnio weszli mi do samochodu

http://www.exus.pl/products,product,288

Centralny działa ok. Nie wiem nawet jak jest sterowany, ale udało mi się go podłączyć w ciągu 15 minut, a nie znam się wcale na elektryce :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie to da się podłączyć każdy sterownik, nawet sterowany +-(kwestia dołożenia przekaźnika) i -- (trzeba dołożyć 2 przekaźniki).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak pisze Piotr. Każdy sterownik da się podłaczyć, to kwestia konfiguracji wyjść. Zeby nie trzeba było dokładać przekaźników to zakup sobie taki który ma wyjścia wysokoprądowe czyli przekaźniki ma już w środku. Wtedy na com podajesz co sobie życzysz a z NO ściągasz już gotowy sygnał do sterowania centralem. Możesz zakupić jakiegoś zamster, możesz CLx od exusa, sporo tego na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kupiłem coś takiego:

http://allegro.pl/item754091152_alarm_pod_oryginalny_kluczyk_scyzoryk_a20_vw_audi.html

Do tego dokupiłem 2 oryginalne piloty od Skody i mam jak oryginał 2 scyzoryki z domykaniem szybek. Kasa trochę większa, ale piloty się nie rozlatują jak te chińskie. Do tego dokupiłem to: http://allegro.pl/item742426376_mikroprocesorowy_sciemniacz_osw_wnetrzna_auta_fv.html

Lampka mi się rozjaśnia przy otwieraniu i gaśnie z efektem kinowym przy zamykaniu z pilota.

Alarm podłączyłem tylko w trybie sterownika, bez funkcji alarmu, nie chciało mi się bawić, zresztą po co...

Pozdrawiam.

Edytowane przez wroobelek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi