fonfel Zgłoś #1 Napisano 1 Sierpnia 2009 Witam mam zamiar kupic quada tak do 7.000zł jaki model byscie polecali na allegro i innych aukcjach jest troche tego i nie moge się zdecydowac;) mam nadzieje że wy mi pomorzeci:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin Zgłoś #2 Napisano 1 Sierpnia 2009 pytanie pierwsze do czego ma ci służyć? dwa - ma być z homologacją? trzy - będziesz go katował? cztery - czy masz dodatkowe 3 tysie żeby dorzucić na markową maszynkę pięć : sportówka czy przeprawowy? proponuję kupić : najwyższej jakości chinola jeżeli będzie to sporadyczna rekreacja, lub firmówkę jeżeli chcesz bawić się w to na maxa, z markowych polecam Raptora 350 , 660(może być mało kasy) btw był już podobny temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bedo Zgłoś #3 Napisano 1 Sierpnia 2009 7000zł na quada to mało bardzo, dołóż 3000zł i kup używanego (chiniola) ale dobry w miare podobno Lucky Star. Na sensowny markowy trzeba liczyc z 15000zł+ no i przedewszystkim, sportowy czy przeprawowy (bez homologacji mozna fajnego polarisa w rozsadnej cenie kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfel Zgłoś #4 Napisano 2 Sierpnia 2009 pytanie pierwsze do czego ma ci służyć?dwa - ma być z homologacją? trzy - będziesz go katował? cztery - czy masz dodatkowe 3 tysie żeby dorzucić na markową maszynkę pięć : sportówka czy przeprawowy? a więc tak musi miec homologacje a ma mi służyc do zwykłej jazdy czyili jechc do kumpla na piwo i takie tam chciałem kupic skuterka ale z quada lepsza frajda i własnie jeśli chodzi o kase to 7.000zł to jest maksymalna granica i nie mam zamiaru brac nim udziału w PARYŻ-DAKAR najwyrzej do lasu na grzyby:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gnotek7 Zgłoś #5 Napisano 2 Sierpnia 2009 Miałem przyjemnośc (dużą) ujeżdzać Raptora 660 a potem yfz 450. Raptor jest ciezki i trudniejszy w prowadzeniu szczególnie na torze,za to 450 jest lekka,zwinna,do świrowania nic lepszego W 660 koledze niedawno pękł wał w silniku mechanicy z Yamahy byli w szoku. Dozbieraj troche pieniędzy i kup coś konkretnego,bo chinola nie polecam.Ogólnie quady są drogie w utrzymaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin Zgłoś #6 Napisano 2 Sierpnia 2009 7000zł na quada to mało bardzo, dołóż 3000zł i kup używanego (chiniola) ale dobry w miare podobno Lucky Star. Na sensowny markowy trzeba liczyc z 15000zł+ no i przedewszystkim, sportowy czy przeprawowy (bez homologacji mozna fajnego polarisa w rozsadnej cenie kupic za 10k można już dorwać coś fajnego z markowych maszynek (bez H, niestety) kolega chce homologację, a to podraża sprawę, ale daje też możliwość jazdy po drogach. w ogóle to polecam http://www.atvpolska.pl/forum/ 7k może być mało , chociaż znam takich co jeżdżą chinolami to dają radę, ale zasada jest prosta ...apetyt rośnie w miarę jedzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bedo Zgłoś #7 Napisano 2 Sierpnia 2009 tak jak napisalem, szukaj lucky stara, lecz mysle ze ceny sa troche wyzsze (ale jest podobno bezawaryjny, ma homologacje i nie jest malym chinskim gowienkiem). Bierz pod uwage tez to ze quad jest drooogi w utrzymaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cube2606 Zgłoś #8 Napisano 2 Sierpnia 2009 To nie lepiej za 7000 kupić Suzuki Samurai ? Po drogach możesz jeździc, a w terenie to taki mały łobuz którym nieźle można poszalec W utrzymaniu napewno tańszy od quada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfel Zgłoś #9 Napisano 2 Sierpnia 2009 To nie lepiej za 7000 kupić Suzuki Samurai ? Po drogach możesz jeździc, a w terenie to taki mały łobuz którym nieźle można poszalec W utrzymaniu napewno tańszy od quada. racja ale frajda z quad dużo fajniejsza:) na allegro znalazłem cos takiego; http://www.allegro.pl/item692225830_quad_eagle_250_homologacja_film_2_osobowy_raty.html http://www.allegro.pl/item698399449_quad_eagle_farmer_250_cc_nowy_z_homologacja.html http://www.allegro.pl/item694959572_quad_egl_traper_250cc_farmer_hom_na_2_os.html miał ktoś kiedyś stycznośc z tymi wynalazkami:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adams Zgłoś #10 Napisano 2 Sierpnia 2009 Ja nie polecam tanich chinoli, kumpel ma takiego, od nówki, dał około 7tys i po jakiś 200km wypięły się same sworznie wahaczy, najpierw jeden później drugi i przez to na zakręcie niezłego dzwona zaliczyłem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KruK Zgłoś #11 Napisano 2 Sierpnia 2009 przez to na zakręcie niezłego dzwona zaliczyłem! hehe, adams chciał się zapewne w stylu VR'a pobujać ale nie wyszło ja często jeżdżę nieco starszą wersją tego quada: ATV Bashan 250cc z homologacją wiadomo, że za tą cenę nie ma ideałów ale po małych poprawkach fabryki da się nim komfortowo bujać te użytkowane przeze mnie wyglądają tak: & napęd tylko na tył ale w las czy w piaski wjedzie i nawet wyjedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfel Zgłoś #12 Napisano 2 Sierpnia 2009 ja często jeżdżę nieco starszą wersją tego quada:ATV Bashan 250cc z homologacją wiadomo, że za tą cenę nie ma ideałów ale po małych poprawkach fabryki da się nim komfortowo bujać te użytkowane przeze mnie wyglądają tak: & napęd tylko na tył ale w las czy w piaski wjedzie i nawet wyjedzie KRUK a powiedz mi jak z żywotnościom? i czy warto kupic quada z tej firmy po zastanawiam sie nad tym modelem http://www.allegro.pl/item694959572_quad_egl_traper_250cc_farmer_hom_na_2_os.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KruK Zgłoś #13 Napisano 2 Sierpnia 2009 z trwałością jak to z chiniolem, po 2,5k km w tym w moro posypały się łożyska w kołach ale tak to się raczej zalewa i jedzie, co prawda trzeba uważać by się jakieś ważniejsze śruby nie poodkręcały (a lubią tak czasem nas zaskoczyć) więc co trochę się je sprawdza pod tym względem, ten niebieski jest raczej mniej jeżdżony i oszczędzany ale się jeszcze nic ważniejszego nie posypało w nim, choć ten moro miał jakieś problemy z elektryką i teraz jest zrobiony "na krótko" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfel Zgłoś #14 Napisano 2 Sierpnia 2009 czyli nie ma wiekszej tragedi i za tom kase warto;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kret Zgłoś #15 Napisano 3 Sierpnia 2009 nie ma co wierzyć w nazwę "przeprawówka" jak ma napęd tylko na tył. z chinolami jest różnie, sam kupiłem 2. jeden jeździ i nic w nim nie musze robić, od ponad roku nic powąznego sie nie zepsuło. w drugim to ciągle coś sie wali. podstawą jest wymiana oleju od razu po zakupie na coś normalnego. bo to co chińczycy leją to sie do smażenia frytek nadaje a nie do silnika. ja polecał bym na poczatek jakieś 300 np kymco, bashan tez nie jest zły.... ale po opanowaniu takiego chinola chce sie więcej i zbiera kaskę na coś japońskiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin Zgłoś #16 Napisano 3 Sierpnia 2009 KRUK a powiedz mi jak z żywotnościom? i czy warto kupic quada z tej firmy po zastanawiam sie nad tym modelemhttp://www.allegro.pl/item694959572_...m_na_2_os.html on ma opony szosowe, w terenie na tym nie pojeździsz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szogun_12 Zgłoś #17 Napisano 7 Sierpnia 2009 kup jamacha raptor 250 bardzo fajny pojazd bezawaryjny i na droge morzna zarejstrowac . kolega ma i na nim jerzdze polecam . ---------- Post added at 20:18 ---------- Previous post was at 20:17 ---------- 7000zł na quada to mało bardzo, dołóż 3000zł i kup używanego (chiniola) nie polecam chinskich awaryjne bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekS Zgłoś #18 Napisano 9 Maja 2010 Koledzy a mam pytanie, jak to jest z uprawnieniami na quada? Podobno trzeba mieć prawo jazdy na motocykl, taka ustawa miała wejsc, ale nie wiem czy weszła. Czy wystarczy na nie prawko na samochód?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek1811 Zgłoś #19 Napisano 9 Maja 2010 można śmigać z prawkiem na osobówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekS Zgłoś #20 Napisano 9 Maja 2010 Ale jesteż tego pewny?? Jeśli tak to fajnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach