Skocz do zawartości
Gość Adrian355

Wszystko wymienione a auto nie jedzie

Rekomendowane odpowiedzi

Adrian, napisz w jaki sposob czyściłeś katalizator (i po co). Później zrób logi zgodnie z opisami kolegów i będzie wiadomo czy to turbina przeładowuje czy jest problem z czymś innym (może powiemy z czym).

Najlepiej jakby Ci się udało zrobić log podczas płynnego przyspieszania i osobny z pedałem w podłodze w chwili jak auto łapie błąd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Piterek

Koledzy jak to jest z kupnem tych wężyków do zaworka? Ide do sklepu i mowie: Panie potrzebuje 11km wężyka i już i wtedy sobie go w domu tne na takie długosci jak potrzebuje czy moze trzeba je czyms zakanczac czyms w rodzaju jakis specjalnch koncowek??? Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tych wężyków nie trzeba zarabiać.. ważne żeby długość była taka sama jak oryginalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, u mnie brak mocy przy 120km/h i kulaniu się tak przez prawie pól roku skończyło się na wymianie wężyków które idą do n75 i czyszceniem turbiny 27,06,2009 przy czyszceniu sprawdzilem turbinę jak się kręciła i zauważylem że jak delikatnie kręcilem palcem to miala w pewnym miejscu lekkie przytarcie ( po prostu przystawala) pomyślalem sobie że chyba mnie czeka niezły wydatek ale zlożyłem. A ha jak rozkręcalem rurkę doprowadzającą olej do turbinki pękla mi przy turbinie (teraz dla wszystkich taka uwaga może się przyda na przyszlość rurka w aso koszt 168zł i kto juz ją wykręcal to wie że tam jest trudny dostęp aby ją wykręcić ja założylem wężyk ciśnieniowy gumowy dorobiony przez zaklad hydraulika silowa koszt 15zl ) Było extra pasek zbieral się pięknie :) jazda nim sama przyjemność. Ale było by za pięknie jak wspomnialem wcześniej turbina miala maly felerek i 13,07,2009 turbinka stanęła na dobre objaw wiadomo jaki nie będę opisal. Koszt wiadomo jaki 1900zl za nową turbinkę i autko od 16,07,2009 śmiga jak ta lala :) zobaczymy jak długo :638:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi