Skocz do zawartości
myszat

Opłata recyklingowa......

Rekomendowane odpowiedzi

witam kupilem zonie vw polo i urzad celny juz zalatwilem czekam na papiery z urzedu skarbowego bo maja trzy dni , ale niewiem co z ta oplata recyklingowa czy trzeba ja jeszcze placic ? jak tak to gdzie sie ja placi ? dzieki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam kupilem zonie vw polo i urzad celny juz zalatwilem czekam na papiery z urzedu skarbowego bo maja trzy dni , ale niewiem co z ta oplata recyklingowa czy trzeba ja jeszcze placic ? jak tak to gdzie sie ja placi ? dzieki za odp

w WK dostaniesz nr konta na które robisz przelew 500zł i z potwierdzeniem tegoż przelewu wracasz do WK i dokańczasz rejestracje chyba że auto już ma krajowe blachy wtedy tylko piszesz wniosek o wydanie nowego dowodu i blach koszt tego zestawu ok 250zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam opłaca się to w wydziale komunikacji.

---------- Post added at 14:48 ---------- Previous post was at 14:47 ----------

He,he, pisałem posta w tym samym czasie co mielke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za info a juz myslalem ze niema tej oplaty no coz to jest polska ! jeszcze raz dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli nie chcesz płacić opłaty recyklingowej to musisz przedłożyć zapewnienie zezłomowania tego auta przez uprawnioną stację demontażu.

Za takie coś płaciłem rok temu 100,- ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recykling i w ogóle cała ta AKCYZA, która tak naprawdę nazywa się CŁO jest chora! Takie rzeczy tylko w Polsce! Co do recyklingu, ja płaciłem w wydziale komunikacji + 250zł rejestracja (blachy, dowód...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Słyszałem że od 1 lipca 2015r. mają znosić opłatę recyklingową na sprowadzone auta. Czy ktoś coś wie więcej w tym temacie?

Będzie się liczyła data zakupu, czy data rejestracji auta w PL? Ponieważ kupiłem autko z Francji i nie wiem czy jest sens czekać z przerejestrowaniem, aby udało się uniknąć tej opłaty.

Pozdrawiam

Edytowane przez rainman777
Przeniesiony reg. pkt. 2.1.a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z Was próbował walczyć o zwrot kasy za recykling?

Kurde... w tamtym roku z 3000 zł im zostawiłem, złodzieje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Słyszałem że od 1 lipca 2015r. mają znosić opłatę recyklingową na sprowadzone auta. Czy ktoś coś wie więcej w tym temacie?

Raczej nie ma się czym podniecać na jej miejsce pewnie szykują inny finansowy news, tak jak to swego czasu było z opłatą za książkę pojazdu 500zł ludzie się burzyli, to złodzieje zrobili szacher macher i zamiast 500 zł na książkę to wydumali jakiś recykling. Pewnie i w tym przypadku będzie podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miala byc oplata depozytowa 300zl ale to nie przeszlo wiec narazie od lipca brak recyklingu tylko i nic wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi