addasko Zgłoś #21 Napisano 2 Maja 2011 witam kupilem zonie vw polo i urzad celny juz zalatwilem czekam na papiery z urzedu skarbowego bo maja trzy dni , ale niewiem co z ta oplata recyklingowa czy trzeba ja jeszcze placic ? jak tak to gdzie sie ja placi ? dzieki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielke Zgłoś #22 Napisano 2 Maja 2011 witam kupilem zonie vw polo i urzad celny juz zalatwilem czekam na papiery z urzedu skarbowego bo maja trzy dni , ale niewiem co z ta oplata recyklingowa czy trzeba ja jeszcze placic ? jak tak to gdzie sie ja placi ? dzieki za odp w WK dostaniesz nr konta na które robisz przelew 500zł i z potwierdzeniem tegoż przelewu wracasz do WK i dokańczasz rejestracje chyba że auto już ma krajowe blachy wtedy tylko piszesz wniosek o wydanie nowego dowodu i blach koszt tego zestawu ok 250zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mebelman Zgłoś #23 Napisano 2 Maja 2011 Z tego co pamiętam opłaca się to w wydziale komunikacji. ---------- Post added at 14:48 ---------- Previous post was at 14:47 ---------- He,he, pisałem posta w tym samym czasie co mielke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
addasko Zgłoś #24 Napisano 2 Maja 2011 dzieki za info a juz myslalem ze niema tej oplaty no coz to jest polska ! jeszcze raz dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikopiko Zgłoś #25 Napisano 2 Maja 2011 A jeśli nie chcesz płacić opłaty recyklingowej to musisz przedłożyć zapewnienie zezłomowania tego auta przez uprawnioną stację demontażu. Za takie coś płaciłem rok temu 100,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biszkopt Zgłoś #26 Napisano 2 Maja 2011 Recykling i w ogóle cała ta AKCYZA, która tak naprawdę nazywa się CŁO jest chora! Takie rzeczy tylko w Polsce! Co do recyklingu, ja płaciłem w wydziale komunikacji + 250zł rejestracja (blachy, dowód...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidszew Zgłoś #27 Napisano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Słyszałem że od 1 lipca 2015r. mają znosić opłatę recyklingową na sprowadzone auta. Czy ktoś coś wie więcej w tym temacie? Będzie się liczyła data zakupu, czy data rejestracji auta w PL? Ponieważ kupiłem autko z Francji i nie wiem czy jest sens czekać z przerejestrowaniem, aby udało się uniknąć tej opłaty. Pozdrawiam Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez rainman777 Przeniesiony reg. pkt. 2.1.a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biszkopt Zgłoś #28 Napisano 14 Kwietnia 2015 Ktoś z Was próbował walczyć o zwrot kasy za recykling? Kurde... w tamtym roku z 3000 zł im zostawiłem, złodzieje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wladek1181 Zgłoś #29 Napisano 14 Kwietnia 2015 Słyszałem że od 1 lipca 2015r. mają znosić opłatę recyklingową na sprowadzone auta. Czy ktoś coś wie więcej w tym temacie? Raczej nie ma się czym podniecać na jej miejsce pewnie szykują inny finansowy news, tak jak to swego czasu było z opłatą za książkę pojazdu 500zł ludzie się burzyli, to złodzieje zrobili szacher macher i zamiast 500 zł na książkę to wydumali jakiś recykling. Pewnie i w tym przypadku będzie podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisekexeter Zgłoś #30 Napisano 14 Kwietnia 2015 Miala byc oplata depozytowa 300zl ale to nie przeszlo wiec narazie od lipca brak recyklingu tylko i nic wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach