Leszekfr Zgłoś #1 Napisano 29 Maja 2009 Witam Nie świeci mi się ani światło postojowe ale mijania w prawej przedniej lampie. Z tego co wiem bezpieczniki są osobne na światło mijania i postojowe. Tak więc czego to może być przyczyna że obydwa światła się nie palą?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarny0122 Zgłoś #2 Napisano 29 Maja 2009 Sprawdz czy długie się palą. Jak się nie palą to problem może być z masą (-) do tej lampy. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zagajnik Zgłoś #3 Napisano 29 Maja 2009 Witam Nie świeci mi się ani światło postojowe ale mijania w prawej przedniej lampie. Z tego co wiem bezpieczniki są osobne na światło mijania i postojowe. Tak więc czego to może być przyczyna że obydwa światła się nie palą?? Pozdrawiam Spalona żarówka? Spalony bezpiecznik? Sprawdziłeś? Przepraszam, ale to chyba zbyt trywialne pytanie i postawienie sprawy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leszekfr Zgłoś #4 Napisano 29 Maja 2009 Długie się palą. Chyba będę musiał sprawdzić żarówki. Może obie na raz szlag trafił. Ale muszę popczekać na lepszą pogodę bo w Gliwicach obecnie leje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisskos Zgłoś #5 Napisano 26 Października 2010 Witam. Nie mogę nigdzie znaleźć dokładnego tematu więc przykleję się tutaj. Otóż spaliła mi się żarówka świateł mijania w przednim prawym świetle w moim Passku i nie umiem się do niej dostać aby ją wymienić. Byłbym wdzięczny za pomoc osoby zaprawione w takich bojach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tmstp Zgłoś #6 Napisano 26 Października 2010 Witam. Nie mogę nigdzie znaleźć dokładnego tematu więc przykleję się tutaj. Otóż spaliła mi się żarówka świateł mijania w przednim prawym świetle w moim Passku i nie umiem się do niej dostać aby ją wymienić. Byłbym wdzięczny za pomoc osoby zaprawione w takich bojach. Wystarczy zdjac rure doprowadzajac powietrze do filtra, potem sciagasz ten gumowy "czepek" z lampy i masz zarowke na wierzchu. Troche trzea pogimnastykowac palce zeby ja wyjac ale nie jest to niemozliwe. Zarowka H7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfik Zgłoś #7 Napisano 26 Października 2010 jak masz długie palce to żarówkę świateł mijania wyjmiesz bez ściągania dolotu - ściągasz gumowy kapturek i przekręcasz żarówkę i wyciągasz ... postojowego już tak nie wymienisz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil2021 Zgłoś #8 Napisano 21 Kwietnia 2011 Witam mam problemą z prawą lampą nic nie świeci, żarówki dobre, bezpieczniki też gdzie szukać problemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojta Zgłoś #9 Napisano 21 Kwietnia 2011 wyciagnij wtyczke poszukaj czy dobrze laczy elektrykiem nie jestem ale sprawdz probowka bezpieczniki czy do nich doczhodzi prad jesli nie to pewnie lampy maja przekaznik sprobuj tam tez poszukac usterki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil2021 Zgłoś #10 Napisano 21 Kwietnia 2011 będę jutro kombinował może ktoś miał już ten problem dlatego spytałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojta Zgłoś #11 Napisano 21 Kwietnia 2011 zacznij od bezpiecznikow sprawdz czy dochodzi do nich prad bedziesz wiedzial wiecej czy wina lezy przed czy za bezpiecznikami a zreszta to ze bezpiecznik wyglada dobrze nie znaczy ze jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil2021 Zgłoś #12 Napisano 21 Kwietnia 2011 wiem wiem sprawdziłem tylko tak na szybkiego przed chwilą czy któryś nie jest przerwany teraz już ciemno więc po robocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojta Zgłoś #13 Napisano 21 Kwietnia 2011 ok czekam na inf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil2021 Zgłoś #14 Napisano 22 Kwietnia 2011 problemem była niełącząca kostka przy światłach, wypsikałem specjalnym płynem i jest już dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach