Skocz do zawartości
slawcio66

00589 - Airbag Igniter 1 : Passenger Side (N131) 32-10- Resistance too - o co chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Od kiedy spadł pierwszy śnieg zapaliła mi się kontrolka poduszki. Po podłączeniu vaga pokazuje błąd 00589 - Airbag Igniter 1 : Passenger Side (N131) 32-10- Resistance too High - Intermittent. Czy ktoś może wie co to za przyczyna i jak temu zaradzić? Z góry dziękuję!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę pomóżcie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

00589 Obwód 1 uruchamiania poduszki powietrznej – strona pasażera – N131

Czyli poducha pasażera, za duża rezystencja. Albo wina łacza poduchy, wilgoć w aucie poszła i cosikk sie dzieje w złaczach albo jej po porstu nie ma/ musialbys sprawdzic crash date Vagiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sprawdzic Crash Datę Vagiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odczytaj błędy z airbag jeśli craschdata jest to będzie błąd i nie da się usunąć vagiem.

a co do błedu z pierwszego postu to problem jest ze stykiem w kostce pod siedzeniem. w jednym pasku walczyłem z nią chyba z trzy razy i błąd cały czas wracał, w końcu wywaliłem france, polutowałem przewody i po kłopocie.

Edytowane przez golab21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to chodzi chyba o przednią poduszkę pasażera ?, ja przedwczoraj z tym walczyłem , po zdjęciu schowka pasażera widzimy poduszkę przednią i kabel do niej idący , ja po prostu porozpinałem kostki i lekko podgiąłem piny tak żeby lepiej przylegały , oczywiście na odłączonym akumulatorze, później kasowanie błędu vagiem i wszystko ok :bleble

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich błąd jak powyżej :

00589 - Airbag Igniter 1: Passenger Side (N131)

32-10 - Resistance too High - Intermittent

Rozwiązaniem okazało się wypięcie i wpięcie wtyczki nr.2 na foto .Kostka znajduje się pod czarną zaślepką, powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie konkretnie znajduje się ta wtyczka?

Pytam ponieważ poduszki mam dobre, autem jeżdżę już od kilku lat i do niedawna było ok.

W zeszłym roku wyskoczył błąd

00589 - Airbag Igniter 1: Passenger Side (N131)

32-10 - Resistance too High - Intermittent

Skasowałem go i przez pół roku był spokój. Niedawno jechałem po drodze z kostki i znów błąd się pojawił. NIestety tym razem nie da się go skasować. Czytałem aby złączkę poduszki pasażera zlikwidować i kable zlutować, tak zrobiłem i nic to nie dało. Kupiłem tez inny sterownik poduszek i też nic.

Macie jakiś pomysł?

A może znacie jakiś dobry warsztat na Śląsku, który mógłby to naprawić bez wydawania worka pieniędzy?

Edytowane przez honsiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj usuwałem ten problem u siebie. Problem leży we wtyczce wchodzącej bezpośrednio w poduchę. Podgięcie pinów pomaga. Pokazane na foto kilka postów wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie pomogło :(

Może ktoś jeszcze ma pomysł albo jakiś warsztat na Śląsku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktoś jakiś warsztat na Śląsku, który mógłby w tym pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie mieszkasz dokładnie????jakie miasto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi