Gość ciekawski80 Zgłoś #1 Napisano 10 Listopada 2008 Zwracam sie z prośbą o wstawienie szkicu układu wspomagania w pasku B5 2000r 1.8T bo zaczynam odchodzić od zmysłów - muszę zobaczyć czy nie ma w układzie jakiś zaworów zwrotnych ps rysunek pompy też by się przydał z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JurekW Zgłoś #2 Napisano 10 Listopada 2008 ciekawski80 Układ wspomagania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WP-33 Zgłoś #3 Napisano 11 Listopada 2008 Witam mam taką samą prośbę do mojego samochodu. 110 koni automat silnik AFN. U mnie nie ma rurek chłodzących, Czy poprzedni właściciel coś źle zrobił czy fabrycznie brak. Takie rurki są ale od chłodzenia oleju ze skrzyni automatycznej. Dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ciekawski80 Zgłoś #4 Napisano 11 Listopada 2008 a opis śrubek poproszę jeszcze czy któraś z nich jest odpowiedzialna za ciśnienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #5 Napisano 11 Listopada 2008 a opis śrubek poproszę jeszczeczy któraś z nich jest odpowiedzialna za ciśnienie Zapewne ta oznaczona numerem 8. A oto opis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ciekawski80 Zgłoś #6 Napisano 11 Listopada 2008 pytam bo zastanawia mnie taki problem w lewo wspomaganie działa bez problemów natomiast w prawo musie sie autko przetoczyć ok 50m i obroty ok 2000. Jakieś koncepcje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
somsiad3 Zgłoś #7 Napisano 23 Czerwca 2009 Poodpinam się -Czy na wężu 10 jest jakiś zawór zwrotny? wymienił mi facet całą gumę i założył oryginalne końcówki, przekrój wężą ten sam, pytam bo złożyłem odpowietrzyłem wg porad z forum, płyn zielony mineralny, płukanke zrobiłem i pompa troszke wyje przy skręcaniu. Wyczytałem że to może tak być 2,3 dni po wymianie płynu. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #8 Napisano 23 Czerwca 2009 Poodpinam się -Czy na wężu 10 jest jakiś zawór zwrotny? Jaja sobie robisz? Post nr 2 - piękna rycina wspomagania, post nr 5 jeszcze ładniejszy opis z zaznaczonym zaworem zwrotnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielke Zgłoś #9 Napisano 23 Czerwca 2009 tu masz screen z ETKI http://odsiebie.com/pokaz/3738556---259a.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
somsiad3 Zgłoś #10 Napisano 23 Czerwca 2009 Jaja sobie robie gdzie indziej gural Ktoś właśnie na tym forum pisał, że na wężu jest zawór zwrotny- mogłeś go wtedy poprawić że nie ma. Najłatwiej kogoś wyśmiać, albo odesłać do szukajki bo milion razy było. Wyjaśniłeś, ja ze swojej strony dziękuje punkt Ci się należy. Nie pytałem gdzie jest zawór zwrotny tylko czy na wężu jest nie wiem co w tym śmiesznego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #11 Napisano 23 Czerwca 2009 Spoko nie widziałem takiego posta, wiec go nie poprawiłem. A tutaj wystarczyło tylko dobrze poczytać, bo wszystko jest pokazane i opisane i nie ma się co denerwować Przepraszam jeśli Cie uraziłem, może dla mnie niektóre sprawy są bardziej oczywiste niż dla innych, no cóż, bywa i tak. Myślę ze mi wybaczysz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
somsiad3 Zgłoś #12 Napisano 23 Czerwca 2009 Przejrzałem sobie książkę i już wszystko wiem co chciałem wiedzieć, a następnym razem zacznę właśnie od tego. Masz racje oczywiscie z tą oczywistością, bije sie w piersi, juz bede czytal dokładnie, a z wybaczaniem hmm troche czasu minie hehehe pocieszne z tym wybaczaniem hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mac0901 Zgłoś #13 Napisano 6 Lipca 2009 witam jurku, ja właśnie jestem po instalacji etka 7 i aktualizacjach, ale ceny chyba są nie bardzo, czy mógłbyś sprawdzić ile u ciebie - jeśli masz ceny - 3B0 955 978 B i 3B0 955 103 ? bo w salonie mówią co innego niż jest napisane w ET-ce... pozdrawiam, maciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JurekW Zgłoś #14 Napisano 6 Lipca 2009 (edytowane) 3B0 955 978 B cena ok.168zł. 3B0 955 103 cena ok.63zł. Nie patrz na ceny w zł w Etce , bo się ogromnie rozczarujesz w ASO przy kupnie części, niektóre wzrosły nawet o 200% inne mniej ale i tak nijak się to ma do kursu €. Edytowane 6 Lipca 2009 przez JurekW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #15 Napisano 6 Lipca 2009 3B0 955 978 B 167,54 PLN 3B0 955 103 62,15 PLN W ETKA ceny są w Euro. PS Co do tego wyszukiwania po VIN, to chwilowo nie mam dostępu do Etki, ale jak zwolni się komp z Etką to zrobię screena gdzie go wpisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JurekW Zgłoś #16 Napisano 6 Lipca 2009 W ETKA ceny są w Euro. Niekoniecznie - można zmienić na pln, tyle,że te ceny mają się nijak do rzeczywistości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #17 Napisano 6 Lipca 2009 Niekoniecznie - można zmienić na pln, tyle,że te ceny mają się nijak do rzeczywistości Trzeba by je pewnie update-ować, ale to chyba nie takie proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam626GD Zgłoś #18 Napisano 10 Kwietnia 2013 czy ktos rozwiazal problem ze wspomaganiem w prawo? w lewo dziala normalnie a na zimnym w prawo nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach