Skocz do zawartości
maciek-s

Lampy Depo soczewka do B5 (3B).

Rekomendowane odpowiedzi

\

Zdjęcia nie umieszczam bo nic nie widać na nim wiec napiszę słownie - E4

Zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego, w ogłoszeniu pisze , że to do fla ciekawe czy do 3b podejdzie?

http://moto.allegro.pl/odblysnik-soczewki-xenon-vw-passat-b5-fl-d2s-hella-i2932852502.html

To nie homologacja pod xenon :hyhy

Jeżeli chodzi o odbłyśnik-jest nieco inny niż w 3B o ile się nie mylę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a takie pytanie, bo mam wlasnie lampy depo z soczewką pod h7 i świeci to strasznie slabo, zalozylem hidy 4300 i nadal slabo... podejrzewam właśnie odbłyśnik , pytanie brzmi, czy mozna dostac odbłysnik pod lampy depo z soczewką do 3b ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie kwestia odbłyśnika tylko (marnej) konstrukcji soczewki jako takiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można zregenerować,osobno nie dostaniesz...Pisałem wielokrotnie :hyhy

---------- Dodano o 11:59 ---------- Poprzednia wiadomość o 11:59 ----------

To nie kwestia odbłyśnika tylko (marnej) konstrukcji soczewki jako takiej...

Nie jest zła w Depo,nie narzekaj bo jest całkiem przyzwoita.Tym bardziej z HID'em powinna być :ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem porównanie z lampami soczewkowymi w innych autach (Toyota Avensis, Focus) i przede wszystkim z oryginalnym ksenonem w B5 i nie świeci nawet w 25% tak dobrze, jak fabryka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, tylko że nowy ori palnik kosztuje nie mniej jak 250 zł, czyli więcej niż sama lampa w używce a nieraz i razem z przetwornicą. A tylko on daje światło jak należy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomix. Ja generalnie podchodzę do tematu tak, że wolę zbierać kasę trzy miesiące dłużej i kupić raz, a porządnie. Nie stać mnie na półśrodki, mówiąc szczerze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiem auto juz z takimi lampami i po prostu szukam rozwiązania słabego oświetlenia drogi. pozostaje rozebrać reflektor i zobaczyć co w trawie tak na prawdę piszczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś to znalazłbym gdzieś soczewki Depo w idealnym stanie - mam chyba ze 4 :lol

Czego ja tam nie mam w swojej graciarni...

Ale szczerze? Polecam zastanowić się nad oryginalnym xenonem od B5

Miałem porównanie z lampami soczewkowymi w innych autach (Toyota Avensis, Focus) i przede wszystkim z oryginalnym ksenonem w B5 i nie świeci nawet w 25% tak dobrze, jak fabryka.

Chociaż jeden co prawdę napisał! Polać mu!!!

Soczewka Depo jest słaba - i tyle.

Chociaż relatywnie do chińskich lamp i tak nie jest tragiczna.

Zależy czy mówimy w kategoriach naprawdę dobrych świateł, czy porównujemy takie przy których nic nie widać, do takich przy których "coś" widać ;)

Bo uważam, że przy Depo coś widać ;)

Edytowane przez eltom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eltom, wcześniej miałem soczewki Sonara (na zdjęciach w opisie mojego auta), a teraz mam oryginalne światła H4+H7 (te "staroświeckie", z wbudowanymi przeciwmgielnymi) - świcą jaśniej i dalej. Jedyne co lepsze w soczewce, to jasna linia odcięcia światłocienia.

Jak ktoś chcę, mogę oddać za dobrą flaszkę swoje stare reflektory w których zerwały się soczewki - możecie je sobie rozebrać, przełożyć moje soczewki (półroczne lampy) do waszych lamp, czy co wam się żywnie podoba. Nawet w komplecie dodam żarówki H1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak wyglądają oryginalne lampy z ksenonem do b5 ?

bo moja lampa wygląda tak samo , tyle że nie ma wejscią pod d2s a h7

http://allegro.pl/passat-b5-ksenon-xenon-orginalny-kompletny-i2923750126.html

Edytowane przez bes_pieczniq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie w linku masz oryginalny xenon do B5 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał,a poszukać to się nie chce??Są na forum,ale nie tu-bo też i nie o to tu chodzi.

Wracając do tematu-w porównaniu "podróbek" soczewka Depo i tak wypada nie najgorzej,ba,nawet jest nieco lepsza niż jakieś inne chińskie badziewie.

Porównania do Toyoty nie maja nawet ori Helle w 3B,więc zakończcie ten bezsensowny dialog tylko zacznijcie szukać na forum.Wszystko jest ładnie opisane,więc nie wiem po co piszecie to poraz kolejny.

Idzie PW o zamknięcie tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_zamkniety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności