Skocz do zawartości
Sheaim

B8 kombi panel podsufitki

Rekomendowane odpowiedzi

Czy panel podsufitki do kombi z szyberdachem z facelifta (dodatkowe 2 guziki, m.in. do wyłączania Ambiente)

image148.jpg.dd928eb67896f0346dde15391e7b0acc.jpg

działa plug&play do przedlifta (cztery przyciski)

obraz.png.54cff7981497955fc7a35812f1656b66.png

czy trzeba grzebać w ustawieniach?

Edytowane przez Sheaim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie działa p&p - w przedlifcie z 2015 w ogóle nie ma gatewaya który obsługuje kolorowy ambient (którego elementem jest ta lampka) - więc to grubsza rzeźba niestety.

Chyba @Ysebulba kiedyś z tą lampką walczył i nawet żyła, ale zdaje się że jakieś błędy siała na instalacji (chyba że mylę wątki, to sorry).

Edytowane przez saper_wroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak , to prawda . Wywalała błąd. „ przerwa - zwarcie z masą w trzecim rzędzie siedzeń „. ( przecież są tylko dwa rzędy ) . Jako że auto jest wystawione na sprzedaż , a nie chciałem żeby ktoś się czepiał to zdemontowałem ten komplet i wróciłem do oryginału . Jakby ktoś chciał chciał to mogę odsprzedać. 

IMG_0198.jpeg

Edytowane przez Ysebulba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minutes ago, Ysebulba said:

Tak , to prawda . Wywalała błąd. „ przerwa - zwarcie z masą w trzecim rzędzie siedzeń „. ( przecież są tylko dwa rzędy ) . Jako że auto jest wystawione na sprzedaż , a nie chciałem żeby ktoś się czepiał to zdemontowałem ten komplet i wróciłem do oryginału . Jakby ktoś chciał chciał to mogę odsprzedać. 

IMG_0198.jpeg

Mam w instrukcji z 2015 roku guzik od ambiente opisany, ale brakuje go w moim egzemplarzu. Co ciekawe na Allegro znalazłem coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/lampka-podsufitki-oswietlenie-kabiny-vw-passat-b8-14258773067

Co wygląda jak jeszcze inna konfiguracja. To zadziała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadna nie pójdzie p&p . Jest inna wtyczka , instalacja i do kompletu musisz mieć inną tylną lampkę . Jak to wszystko już ogarniesz, to potem musisz zakodować nową lampkę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w przedliftach w ogóle montowali te panele z guzikiem do wyłączania Ambiente? Jeśli nie to dlaczego guzik w instrukcji jest opisany?

VW, why?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć zdjęcie tej strony z instrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie o to chodzi:
obraz.thumb.png.c7f1a37a67c46e9f8d8da42e47964ce3.png
obraz.png.e0ba45c068e413987c6b4c73538f2f9e.png

z tym że ja mam screeny z instrukcji 05.2016, czyli już tuż przed wprowadzeniem kolorowego ambiente do wyposażenia
obraz.png.61bf28b8ed7337e19b7283a268ede745.png

Jeśli mnie pamięć nie myli to w wersji 05.2015 (albo podobnie) był np opisany HUD i kolorowy ambient, ale była tam mała gwiazdka (*), a na spodzie strony info że to tylko informacyjnie, bo zostanie to wprowadzone w kolejnym roczniku modelowym samochodu ?

Godzinę temu, Sheaim napisał:

To w przedliftach w ogóle montowali te panele z guzikiem do wyłączania Ambiente? Jeśli nie to dlaczego guzik w instrukcji jest opisany?

VW, why?

Ależ jak najbardziej  występowało to w przedliftach - od MY17 było to w opcji dostępne (czyli produkcja od 06.2016) - to jeszcze nawet na stare ekrany MIB się załapało (te całoszklane weszły z MY18 i większość ludzi przyjmuje ten moment jako mały lifting auta) ?

Edytowane przez saper_wroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to wygląda, żadnych obrazków nie ma żeby to odnieść do rzeczywistości, a w podsufitce cztery przyciski, kontrola rolety i dachu i dwie lampki (jak na dolnym obrazku w OP)

17342813675904816271710015659122.jpg

17342814772546094718036551595438.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sheaim - zwróć uwagę że w twojej instrukcji mowa o oświetleniu nóg z tyłu (nie ma o tym mowy w instrukcji z 2016), które nigdy nie weszło do produkcji (tu sytuację ratował wspaniały kolega Ysebulba i jego zestawy lampek) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Guzik o którym mówisz był od początku w tej lampce i nadal jest. Służy on do wyłączania podświetlania tego dużego pola które normalnie świeci cały czas i prawdę mówiąc może rozpraszać kierowcę mimo że można je ustawić na bardzo słabe świecenie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi