Sheaim Zgłoś #1 Napisano 15 Grudnia 2024 (edytowane) Czy panel podsufitki do kombi z szyberdachem z facelifta (dodatkowe 2 guziki, m.in. do wyłączania Ambiente) działa plug&play do przedlifta (cztery przyciski) czy trzeba grzebać w ustawieniach? Edytowane 15 Grudnia 2024 przez Sheaim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saper_wroc Zgłoś #2 Napisano 15 Grudnia 2024 (edytowane) Nie działa p&p - w przedlifcie z 2015 w ogóle nie ma gatewaya który obsługuje kolorowy ambient (którego elementem jest ta lampka) - więc to grubsza rzeźba niestety. Chyba @Ysebulba kiedyś z tą lampką walczył i nawet żyła, ale zdaje się że jakieś błędy siała na instalacji (chyba że mylę wątki, to sorry). Edytowane 15 Grudnia 2024 przez saper_wroc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ysebulba Zgłoś #3 Napisano 15 Grudnia 2024 (edytowane) Tak , to prawda . Wywalała błąd. „ przerwa - zwarcie z masą w trzecim rzędzie siedzeń „. ( przecież są tylko dwa rzędy ) . Jako że auto jest wystawione na sprzedaż , a nie chciałem żeby ktoś się czepiał to zdemontowałem ten komplet i wróciłem do oryginału . Jakby ktoś chciał chciał to mogę odsprzedać. Edytowane 15 Grudnia 2024 przez Ysebulba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sheaim Zgłoś #4 Napisano 15 Grudnia 2024 46 minutes ago, Ysebulba said: Tak , to prawda . Wywalała błąd. „ przerwa - zwarcie z masą w trzecim rzędzie siedzeń „. ( przecież są tylko dwa rzędy ) . Jako że auto jest wystawione na sprzedaż , a nie chciałem żeby ktoś się czepiał to zdemontowałem ten komplet i wróciłem do oryginału . Jakby ktoś chciał chciał to mogę odsprzedać. Mam w instrukcji z 2015 roku guzik od ambiente opisany, ale brakuje go w moim egzemplarzu. Co ciekawe na Allegro znalazłem coś takiego: https://allegro.pl/oferta/lampka-podsufitki-oswietlenie-kabiny-vw-passat-b8-14258773067 Co wygląda jak jeszcze inna konfiguracja. To zadziała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ysebulba Zgłoś #5 Napisano 15 Grudnia 2024 Żadna nie pójdzie p&p . Jest inna wtyczka , instalacja i do kompletu musisz mieć inną tylną lampkę . Jak to wszystko już ogarniesz, to potem musisz zakodować nową lampkę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sheaim Zgłoś #6 Napisano 15 Grudnia 2024 To w przedliftach w ogóle montowali te panele z guzikiem do wyłączania Ambiente? Jeśli nie to dlaczego guzik w instrukcji jest opisany? VW, why? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ysebulba Zgłoś #7 Napisano 15 Grudnia 2024 Wrzuć zdjęcie tej strony z instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saper_wroc Zgłoś #8 Napisano 15 Grudnia 2024 (edytowane) Pewnie o to chodzi: z tym że ja mam screeny z instrukcji 05.2016, czyli już tuż przed wprowadzeniem kolorowego ambiente do wyposażenia Jeśli mnie pamięć nie myli to w wersji 05.2015 (albo podobnie) był np opisany HUD i kolorowy ambient, ale była tam mała gwiazdka (*), a na spodzie strony info że to tylko informacyjnie, bo zostanie to wprowadzone w kolejnym roczniku modelowym samochodu ? Godzinę temu, Sheaim napisał: To w przedliftach w ogóle montowali te panele z guzikiem do wyłączania Ambiente? Jeśli nie to dlaczego guzik w instrukcji jest opisany? VW, why? Ależ jak najbardziej występowało to w przedliftach - od MY17 było to w opcji dostępne (czyli produkcja od 06.2016) - to jeszcze nawet na stare ekrany MIB się załapało (te całoszklane weszły z MY18 i większość ludzi przyjmuje ten moment jako mały lifting auta) ? Edytowane 15 Grudnia 2024 przez saper_wroc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sheaim Zgłoś #9 Napisano 15 Grudnia 2024 Tak to wygląda, żadnych obrazków nie ma żeby to odnieść do rzeczywistości, a w podsufitce cztery przyciski, kontrola rolety i dachu i dwie lampki (jak na dolnym obrazku w OP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saper_wroc Zgłoś #10 Napisano 15 Grudnia 2024 @Sheaim - zwróć uwagę że w twojej instrukcji mowa o oświetleniu nóg z tyłu (nie ma o tym mowy w instrukcji z 2016), które nigdy nie weszło do produkcji (tu sytuację ratował wspaniały kolega Ysebulba i jego zestawy lampek) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ysebulba Zgłoś #11 Napisano 15 Grudnia 2024 Guzik o którym mówisz był od początku w tej lampce i nadal jest. Służy on do wyłączania podświetlania tego dużego pola które normalnie świeci cały czas i prawdę mówiąc może rozpraszać kierowcę mimo że można je ustawić na bardzo słabe świecenie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach