Skocz do zawartości
gino9

wymiana rolek

Rekomendowane odpowiedzi

witam i pzdr.mam do wymiany rolke przy napinaczu ta gorna z wierzchu(serwis ASO tak stwierdzil).objawa sie duzym halasem na wlaczonym silniku na postaju.podzczas jazdy nieslychac bo pasek sie napina.czy ktos juz tak mial??co najlepiej wymienic jeszcze?z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Piotras123

masz na mysli rolke ta z gory od paska rozrzadu? jesli tak to proponuje jeszcze zmienic napinacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość slawo1972

To rolka napinacza paska wielorowkowego.Lepiej wymień co trzeba.Pewnego dnia pękła mi sprężyna napinacza i duży klops.Holowanie auta i wymiana napinacza.Nie polecam Ci takich atrakcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielkie dzieki za odpowiedzi.to chyba ta rolka napinacza.pierwsza od gory.naprawiam to w anglii i to jest problem.(jezyk).i gdzie to zrobic dobrze.dalem narazie do VW ASO.nie ryzykuje.bede wyjezdzal na trase .Anglia-Hiszpania-Slowacja-Polska-Anglia.dziekuje bardzo.jescze jak ktos wie o co chodzi to czekam na odp.PZDR :vw:czy to jest drogi wydatek???w anglii okolo 100£ za to czesc.!!!! :wpale:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lukass

Ja bym jeszcze sprawdził sprzęgiełko w kole alternatora bo jak będzie zablokowane to szczególnie na wolnych obrotach pasek będzie mocno skakał ihałasował.

Ps.

objawa sie duzym halasem na wlaczonym silniku na postaju
Napisz jaki to hałas (szum, piski - czy może raczej trzeszczenie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hha

gino9, ta rolka z napinacza paska alternatora kosztuje w ASO VW-Audi około 160zł.

Więc jak będziesz jechał przez Polskę to sobie ją tu wymień.

HHA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam u siebie podobny problem tylko mi matoly nie wymienili wszystkiego podczas zmiany rozrzadu i tez ta rolka halasuje. W tygodniu jestem juz umowiony na wymiane:)

pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gino9, ta rolka z napinacza paska alternatora kosztuje w ASO VW-Audi około 160zł.

Więc jak będziesz jechał przez Polskę to sobie ją tu wymień.

HHA

tak ale boje sie ze on mi sie zerwie.jest to duzy halas i grzechot,wpomaganie nie domaga itd.takze boje sie nim jezdzic.dziekuje za odpowiedz.ale trudno juz dalem passata do aso vw i zobaczymy we wtorek. :vw:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz lozysko alternatora w pierwszej kolejnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim pasku jak kupiłem w niemcowni to cała rolka skakała i grzechotała, pojechałem tam do aso i gościu stwierdził że to coś w alternatorze :dobani: ale oni nie mają wolnego terminu to sobie muszę wymienić w polsce. Przejechałem 1000 km do kraju wpadam do aso Seat (jast blisko) i tłumaczę co jak ,co powiedzieli w aso w niemczech to oni ok. i mam przyjść za 3 godziny :hurra:

Wpadam po auto mówią, że jest zrobione alternator ok. wymienili rojkę z napinaczem i pasek. Wsiadam odpalam sprzęta-cisza :hurra: płacę wracam do auta odpalam i znowu to samo :mur:

Wołam gościa i mówie,że to napewno coś w alternatorze on zawołał mechaników i po naradzie stwierdzili uszkodzenie "tłumika drgań skrętnuch na dużym kole pasowym" :zdziwko: , problem w tym że sam tłumik nie występuje tylko kpl.z kołem koszt 850zł :mur: Mówię to robić.

Powiedzieli,że mam przyjechać za 2 dni oni zamówią, wymienią i będzie git :ok: .

Musiałem wyjechać z pracy na delegację i wysłałem żonę :hyhy: . Po 6 godzinach żona dzwoni że dalej to samo :dobani:. Mówie jej, że ma nie płacić jutro przyjadę i się z nimi rozliczę. Następnego dnia jestem w tym aso i tłumaczę że może to faktucznie alternator jest temu winny, kierownik serwisu zawołał elektreka, on rozebrał alternator i faktycznie przęgiełko do wymiany :cisza: . Wymienili i cisza w aucie :hurra:

Zachodzę do kasy a tu, że muszę zapłacić za wymianę koła z tłumikiem drgań skrętnych, ja do nich :fuckyou2: zabierajcię to sobie.

Stwierdzili , że nie będą tego wymieniać ( za duży koszt) mam to od firmy gratis i życzą mi szerokiej drogi!

i daj tu auto do aso :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i po wszystkim.wymienili cala to rolke.koszt 50£.(pooley).robili to chyba 2h.koszt calkowity 279£ :przestraszony::wpale::[:zalamany: no ale...jezdzi.w polsce w serwisahc chociaz myja gratis autko a tu nic :wpale:gwarancja na 2 lata.dziekuje za podpowiedzi i PZDR dla :vw:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi