ślepak Zgłoś #341 Napisano 16 Listopada 2010 tomek1790 dziekuje ślicznie:D kurde czyli co mam wspamaganie czy nie? kierownica 3 ramienna....a kręci sie jak autem bez wspomagania i co znaczy to s2c w naszym jezyku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #342 Napisano 16 Listopada 2010 mam CL i ogólny kod wyposażenia EE Ten ogólny kod wyposażenia dotyczy koloru/rodzaju tapicerki w aucie. U Ciebie jest to tapicerka z materiału w kolorze czarny-srebrny/czarny wersja autka CL. kurde czyli co mam wspamaganie czy nie? :nie od 1991-go roku wspomaganie dostały wszystkie wersje silnikowe. Do 1991-go wspomaganie miały tylko wersje z mocniejszymi silnikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ślepak Zgłoś #343 Napisano 17 Listopada 2010 S2C = Mkd body for vw plant poznan co to znaczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guru Zgłoś #344 Napisano 15 Grudnia 2010 Czy VW się mylił z oznaczeniem silnika na naklejce z tym co jest fizycznie włożone do auta? Otóż u mnie w firmie od początku jeździ Passat B5 - 2000 rok który był kupiony jako 1,8 - 150KM i tak wskazują dokumenty zakupu, dowód rejestracyjny, nawet cyferki naklejone na tylnej klapie ( 1,8 T). Natomiast na naklejce jest symbol M9L - 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa (110KW 1,9) 20V. Jak podniosę maskę to też widzę napis 20V, ale nie widzę oznaczenia pojemności silnika. Na pewno nikt nic z autem nie robił bo od początku jest w firmie. Czy po zdjęciu możecie rozszyfrować jaki to silnik? Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek Zgłoś #345 Napisano 15 Grudnia 2010 http://forum.vw-passat.pl/attachment.php?attachmentid=291&d=1201006790 Oznaczenie silnika będziesz miał podane na wlepie w bagażniku, w tym samym miejscu gdzie na zdjęciu u góry masz AVF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #346 Napisano 15 Grudnia 2010 Natomiast na naklejce jest symbol M9L - 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa (110KW 1,9) 20V. Jak podniosę maskę to też widzę napis 20V, ale nie widzę oznaczenia pojemności silnika. :hmm Nie wiem gdzie znalazłeś takie tłumaczenie tego kodu, bo ja mam takie tłumaczenie; M9L 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa (110KW 1,8T 20V),MVEG 2 base engine is T8B/T8C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guru Zgłoś #347 Napisano 15 Grudnia 2010 Drogi kolego na pierwszej stronie tej wątku jest ten kod z takim tłumaczeniem. Pozdrawiam Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #348 Napisano 15 Grudnia 2010 Drogi kolego na pierwszej stronie tej wątku jest ten kod z takim tłumaczeniem. Pozdrawiam Przemek Czyli jest tam błąd, co nie zmienia faktu ze masz silnik 1,8. A tu opis kodu po angielsku; M9L 4-cyl. gasoline engine 1.8 L/110 kW 20V turbo, MVEG 2 base engine is T8B/T8C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler1410 Zgłoś #349 Napisano 1 Stycznia 2011 koledzy, we wlepce mam taki kod 1LB Hamulce tarczowe przód: 282x25mm (282x25mm - 288x25mm) tz że mogę założyć tarcze o średnicy 282 lub 288mm???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DariuszDK Zgłoś #350 Napisano 1 Stycznia 2011 (edytowane) Świetna jest ta strona do rozszyfrowania kodów Dowiedziałem się parę nowych rzeczy o swoim aucie m.in. że mam EDS (ostatnimi dniami coś tak czułem go na drodze) Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co dokładnie oznaczają te kody: 1E1 = Zbiornik wegla aktwnego do pochłaniania 2B1 = Dla pojazdów z oslona dzwiekochlonna diesel 6Q1 = Przycisk dźwigni zmiany biegów 8Q1 = Automatyczna dynamiczna regulacja zasięgu reflektorów 8WD = Oświetlenie otoczenia Z góry dziękuję! Edytowane 1 Stycznia 2011 przez DariuszDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk_ Zgłoś #351 Napisano 1 Stycznia 2011 Świetna jest ta strona do rozszyfrowania kodów Dowiedziałem się parę nowych rzeczy o swoim aucie m.in. że mam EDS (ostatnimi dniami coś tak czułem go na drodze) Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co dokładnie oznaczają te kody: 1E1 = Zbiornik wegla aktwnego do pochłaniania 2B1 = Dla pojazdów z oslona dzwiekochlonna diesel 6Q1 = Przycisk dźwigni zmiany biegów 8Q1 = Automatyczna dynamiczna regulacja zasięgu reflektorów 8WD = Oświetlenie otoczenia Z góry dziękuję! 1E1 = Zbiornik węgla aktywnego do pochłaniania oparów paliwa 2B1 = Wytłumienie komory silnika 8Q1 = El. regulacja świateł 8WD = Halogen przeciwmgielny –biały- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DariuszDK Zgłoś #352 Napisano 2 Stycznia 2011 8WD = Halogen przeciwmgielny –biały- Że niby przeciwmgielny z przodu? U mnie nic takiego nie występuje A co z tym "6Q1 = Przycisk dźwigni zmiany biegów" ? Mimo to wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk_ Zgłoś #353 Napisano 2 Stycznia 2011 Że niby przeciwmgielny z przodu? U mnie nic takiego nie występuje Być może kiedyś były Sprawdź ile masz kabli w kostce przy reflektorze (w instalacji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DariuszDK Zgłoś #354 Napisano 2 Stycznia 2011 Patryk może i były bo mam nieseryjne lampy z przodu (gdzie jest przy nich nieźle porzeźbione z kabelkami) i zderzak więc może poprzedniemu właścicielowi nie pasoawały do koncepcji Lecz dalej nie wiem co dokładnie onacza "6Q1" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk_ Zgłoś #355 Napisano 2 Stycznia 2011 Patryk może i były bo mam nieseryjne lampy z przodu (gdzie jest przy nich nieźle porzeźbione z kabelkami) i zderzak więc może poprzedniemu właścicielowi nie pasoawały do koncepcji Lecz dalej nie wiem co dokładnie onacza "6Q1" 6Q1- Plastic gearshift knob/handle Czyli plastikowa gałka/uchwyt zmiany biegów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwrlax Zgłoś #356 Napisano 4 Stycznia 2011 Może ktoś rozszyfrować (najlepiej na PL)? LO2/L02 GO7/G07 1JA Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek Zgłoś #357 Napisano 4 Stycznia 2011 L02 = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 02 G07 = Amortyzator przod 1JA = Fahrwerksdaempfung hinten Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwrlax Zgłoś #358 Napisano 4 Stycznia 2011 Fahrwerksdaempfung hinten Tomek a co oznacza to dziadostwo: Fahrwerksdaempfung hinten. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiler1410 Zgłoś #359 Napisano 4 Stycznia 2011 pwrlax zawieszenie tylne standardowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwrlax Zgłoś #360 Napisano 4 Stycznia 2011 L02 = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas: 02G07 = Amortyzator przod 1JA = Fahrwerksdaempfung hinten pwrlax zawieszenie tylne standardowe Chłopaki jesteście wielcy- wielki szacun. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach