Skocz do zawartości
piotrek.sz7

Proszę o ocenę logów statycznych/dynamicznych Passat B4 1.9 TDI 1Z chip wtryskiwacze 0,216, turbo i pompa seria

    Rekomendowane odpowiedzi

    Samochód: B4 1.9 TDI 90KM (1Z)
    Rok prod: 1994

    Witam,

    Auto -  Passat b4, 1.9 TDI 1Z 94r.

    Zmienione w aucie: kolektor dolotowy AWX, EGR - nie ma, intercooler Vito 115 - cały alu, dolot zmieniony przeze mnie na rury stalowe - nie ma żadnej rury do intercoolera z serii, chip jest na wtryski od AEL, seryjne turbo i pompę no i pod ten dolot co mam. Filtry powietrza i paliwa wymienione przed robieniem logów.
    Podejrzewam, że coś dzieje się z pompą, na zimnym silnik chodzi nierówno, wtryski sprawdzane - nowe końcówki 0,216 w obudowach od AELa i ciśnienie ustawione na 190/300 (od kolegi z forum Cobreti), więc wtryski wykluczam. Turbo głośniej chodzi od czasu jak padła mi przepływka - brak mocy był, luzy na wirniku małe - przełożyłem środek - korasa z turbo 1Z z Audi, przepływomierz kupowałem inny używany Pierburga, ma być dobry - podobno. Przewody podciśnienia zmieniłem na nowe, N75 też zmieniłem, bo stary rozbierałem i sprężynka była przetarta - a że nie mogłem jej nigdzie dostać to kupiłem inny używany i ten mi "cyka", rezystancja też była dobra, tylko nie pamiętam ile wynosiła.
    Może ktoś kumaty miał chwilkę czasu i chęci, i rzucił oczkami na te logi, i się wypowiedział na ich temat?
    Statyczne
    Grupa 001: http://vaglogi.pl/log-001_KS4w1m7.html
    Grupa 003: http://vaglogi.pl/log-003_hg4K2Om.html
    Grupa 004: http://vaglogi.pl/log-004_hh7I3.html
    Grupa 007: http://vaglogi.pl/log-007_QLOA1Z.html
    Grupa 000: http://vaglogi.pl/log-000_Q8To02w.html
    Grupa 013: http://vaglogi.pl/log-013_44x8z01.html - log na zimnym silniku
    Grupa 013: http://vaglogi.pl/log-013_l08wsGH.html - log na ciepłym silniku

    Bassic settings:
    Grupa 003: http://vaglogi.pl/log-003_oRaBEb.html
    Grupa 004: http://vaglogi.pl/log-004_QsK7W.html
    Grupa 000: http://vaglogi.pl/log-000_PeH6CbT.html

    dynamiczne:
    Grupa 003: http://vaglogi.pl/log-003_eN1X58.html
    Grupa 004: http://vaglogi.pl/log-004_3G00m.html
    Grupa 008: http://vaglogi.pl/log-008_22231.html
    Grupa 010: http://vaglogi.pl/log-010_UL3SI.html
    Grupa 000: http://vaglogi.pl/log-000_2A10fGe.html
    Grupa 001: http://vaglogi.pl/log-001_a5XHJ.html
    Grupa 011: http://vaglogi.pl/log-011_eR1YFg.html

    dynamiczne grupowe:
    Grupy 003, 008, 011: http://vaglogi.pl/log-003_008_011_8F6ww5k.html
    Grupy 003, 010: http://vaglogi.pl/log-003_010_xqBu90S.html
    Grupy 003, 011: http://vaglogi.pl/log-003_011_RY5CT2d.html
    Grupy 008, 011: http://vaglogi.pl/log-008_011_k9sd3Vv.html
    Grupy 010, 011: http://vaglogi.pl/log-010_011_Hog9zK.html
    Grupy 001, 004: http://vaglogi.pl/log-001_004_khPMcG.html

    Wszystkie Logi robiłem dziś. Błędów żadnych nie wyświetla.

    Dodam,  że przy łagodnym przyśpieszaniu na 5 biegu to trochę trzęsie silnikiem - podobny objaw jak przy brudnym nastawniku, ale nastawnik odpada bo był czyszczony.

    Edytowane przez piotrek.sz7
    Dodatkowe informacje

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    ×

    Powiadomienie o plikach cookie

    Korzystając ze strony akceptujesz nasz Warunki użytkowania oraz Polityka prywatności