JF170 Zgłoś #21 Napisano 14 Stycznia 2025 (edytowane) W CC jak tankowałem do menisku wypukłego a raz zalałem tylko do pierwszego odbicia to nie pokazał fulla Edytowane 14 Stycznia 2025 przez JF170 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazraf Zgłoś #22 Napisano 20 Lutego 2025 Cześć. Raz udało mi się przejechać ponad 300km nim wskazówka drgnęła. Zatankowane po korek, plus strasznie dziadkowa jazda za sznurem tirów. Jak już zacznie spadać to leci szybko. Też mnie to denerwuje bo w innych autach z tym silnikiem idzie to jakoś miarowo (skoda octavia III). Do tego za każdym porannym odpaleniem kasuje mi się spalanie długookresowe i od zatankowania (na starym i nowym akumulatorze), oraz licznik km dziennych. Nie wspominając o funkcji ilości paliwa do zatankowania, która ma się ni jak do rzeczywistości. Zasięg można co prawda skalibrować vcds zmieniając średnią spalania. Nie ma to wpływu jednak na algorytm pracy wskazówki paliwa (stabilność). Wpływa tylko na prognozowany zasięg. Dzwoniłem do serwisu w Poznaniu i usłyszałem, że można spróbować zrobić aktualizację wsadu wskaźników, ale nie dają gwarancji, że to coś zmieni, koszt 400zł. Nie zdecydowałem się więc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach