jacb82 Zgłoś #1 Napisano 9 Grudnia 2013 witam mam "chyba" problem. Ustawiam temp na 16stopni i leci cieple powietrze, dzis przy ok 5stopniach na zewnatrz, robi sie w aucie za cieplo. Dopiero jak dam na LO to leci chlodniejsze powietrze z tym ze po pewnym czasie robi sie w aucie za chlodno. W zakresie ustawien od 16 wzwyż leci ciepłe. Cos niedomaga, czy ja cos zle ustawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zarembaz Zgłoś #2 Napisano 9 Grudnia 2013 a nie "stuka" ci coś w nawiewach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartizu Zgłoś #3 Napisano 9 Grudnia 2013 witamUstawiam temp na 16stopni i leci cieple powietrze. A nawiew na co masz ustawiony ? Szyba przednia, twarz, inny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkpol Zgłoś #4 Napisano 9 Grudnia 2013 Albo brak środka chłodzącego w układzie, albo sprężarka nie działa. Albo filtr tak zabity, że nie przepuszcza . Nie ma co kompinować, trzeba podjechać do serwisu klimy podpuiąć do maszyny i wszystko będzie jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacb82 Zgłoś #5 Napisano 9 Grudnia 2013 (edytowane) a nie "stuka" ci coś w nawiewach? Brak niepokojących objawów. A nawiew na co masz ustawiony ? Szyba przednia, twarz, inny ? Mam włączone AUTO lub AUTO i ECO Albo brak środka chłodzącego w układzie, albo sprężarka nie działa. Jakby było mało czynnika, albo sprężarka uwalona to nawet na LO nie leciało by chyba zimne??? Druga sprawa, to przy niskich temp klima chyba się nie załączy. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez jacb82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarkow Zgłoś #6 Napisano 9 Grudnia 2013 Podpinałeś pod kompa? wg mnie niedomaga klapa sterująca temperaturą. Przy tak niskich temperaturach sprężarka klimy nie ma nic do roboty. Ustawiasz na ECO i klapa wpuszcza zimne powietrze z zewnątrz, u Ciebie właśnie tu jest problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamix Zgłoś #7 Napisano 9 Grudnia 2013 Kolego sprawdź czujniki temperatury najpierw. Najlepiej pod vagiem. Może któryś pokazuje złą tempetraturę i elektronika wariuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacb82 Zgłoś #8 Napisano 9 Grudnia 2013 Na kompie zero błędów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach