Skocz do zawartości
Jaack

Passat B5FL 1,9 TDI AWX - turbo/przepływomierz???

Rekomendowane odpowiedzi

No ja z pomocą tego artykułu robiłem diagnozę swoich PD, ale nic tam nie piszą o regulacji jak pisze banshee.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem z passatem awx .Problem polega na tym iz auto wogole nie ciagnie. Podejrzenia byly na turbine ale zostala wyczyszczona i dalej to samo. Kiedys mialem podobny problem ale auto wpadalo wtedy w tryb awaryjny przy 120km/h i po zgaszeniu i odpaleniu bylo normalnie natomiast teraz od poczatku nie ciagnie i nie pomaga nawet zgaszenie. Dodam ze na vagu zauwazylem zanizone wartosci przeplywki. Zamieszczam logi dynamiczne turbo i przeplywki.

http://vaglog.pl/log_219517.html

http://vaglog.pl/log_219516.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz uszkodzony MAP sensor. Wymień czujnik i po problemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje Ci za odp. ale moglbys mi wyjasnic bo jezeli dobrze rozumiem to map sensor jest czujnikiem cisnienia doladowania?ale jaki ma to zwiazek z zanizonymi watosciami przeplywki?dzieki za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doczytaj na forum. Wymień czujnik i wszystko wróci do ładu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x2 czujnik wymień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Po wymianie turbiny i egr oraz czyszczeniu całego układu dolotowego autko ( 131km AWX) nie chce ciągnąć poniżej 2000obrotów, kopci trochę i pali więcej ok 2-3l wg fis-a. Podpinałem pod kompa autko i pokazało błędy przepływki i czujnika temp paliwa. ten drugi usunięty - kabelek zlutowany. Czy przepływka mogła paść przy całej tej robocie, wymieniać ją czy szukać czegoś innego?? Dodam, że logów nie mogę zrobić bo po starcie silnika zrywa połączenie z vagiem (poważnym sprzętem u mechanika- mój wogóle się nie łączy:( )

Za wszystkie porady w góry dziękuję:) a może jest ktoś w krakowie kto chciałby się tym problemem zająć...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi