Michal.Enter Zgłoś #1 Napisano 24 Kwietnia 2013 Witam, Czy wymieniał ktoś moze samo szkło halogenu w passacie b6 ? Mam pęknięty jeden i zastanawiam się czy kupić cały używany czy samo szkło które dostępne jest na allegro. Nie wiem też czy to szkło z allegro przypasuje dobrze. Środek lampy mam dobry, po szkło ma tylko pajączka. Pozdr Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikopiko Zgłoś #2 Napisano 25 Kwietnia 2013 Czy wymieniał ktoś moze samo szkło halogenu w passacie b6 ? Kilka osób zmieniało przód na ledy z fabii. Poszukaj w wątku o drl B6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal.Enter Zgłoś #3 Napisano 25 Kwietnia 2013 A czy ma ktoś może informacje czy to szkło z allegro za 20 zeta pasuje idealnie do obudowy? Czy niekoniecznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skrzypek1975 Zgłoś #4 Napisano 25 Kwietnia 2013 pasuje - sam wymieniałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wozny83 Zgłoś #5 Napisano 25 Kwietnia 2013 Kilka osób zmieniało przód na ledy z fabii. Poszukaj w wątku o drl B6. Nie przód tylko środek przód trzeba sobie zmienić np na nowe szkiełoko ale od paska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal.Enter Zgłoś #6 Napisano 25 Kwietnia 2013 Dziękuję za odp :-) kupuje szkło. :-) a co do montażu to na silikon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skrzypek1975 Zgłoś #7 Napisano 25 Kwietnia 2013 Ja miałem jakiś klej do tego typu akcji. Sylikon chyba też się nada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolgr Zgłoś #8 Napisano 25 Kwietnia 2013 a co do montażu to na silikon? Ja u siebie montowałem na klej do szyb taki czarny. Cholerstwo mocne ale strasznie trudno się tym operuje zwłaszcza na małych powierzchniach jak halogen. łatwo pobrudzić szkło albo odbłyśnik a czyści się strasznei źle. Wystarczy wspomnieć że montują na taki klej spoilery i się trzyma jak złe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rainman777 Zgłoś #9 Napisano 25 Kwietnia 2013 a co do montażu to na silikon? Nie klej sylikonem bo po czasie robi się z niego kupa ( u mnie zaczęły przednie reflektory parować po m/w 1,5 roku) . Można kupić specjalny klej nawet w małych tubkach WURTH czy jakoś tak. Najlepiej to napisz do Kreska Pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol27 Zgłoś #10 Napisano 25 Kwietnia 2013 Dziękuję za odp :-) kupuje szkło. :-) a co do montażu to na silikon? Wymieniałem szkło halogenu,kupiłem za 18 zł z alle.Wkleił mi je kolega z forum, który montuje szyby samochodowe(klej ten sam co do szyb). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wozny83 Zgłoś #11 Napisano 26 Kwietnia 2013 Ten klej to POLYURETHANE-50 FC i jest dostępnyw kolorze białym lub czarnym, minus duże tuby 310 ml http://www.denbraven.pl/sklep/index.php/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,34/category_id,18/option,com_virtuemart/Itemid,1/vmcchk,1/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach