Gregoryyy Zgłoś #1 Napisano 21 Listopada 2012 Witam wszystkich,posiadam w pasku silnik AHU z pompa 12 (hybryda) wtryski 216 i suszarke z AWX oraz program do tego ustrojstwa...i teraz kupilem anglika z 2001 roku z silnikiem AWX (za smieszna kase:))i prosze o jakies rady i poradniki jak zrobic swapa tego silnika do swojej budy ,mam zamiar przeniesc do swojego moduł komfortu ,abs z tymi cudami od kontroli trakcji;)Jesli ktos moze pomoc to prosze o wszelkiego rodzaju informacje na temat jak to zrobic;)juz widze ze bedzie problem z wiazka silnika...nawet nie wiem gdzie to zawinac i jak:(Na dzien dobry planuje wsadzic w swoja bude silnik,skrzynie ,licznik i stacyjke zeby to cos odpalilo ,posiadam can bo mam niby rocznik 99 ale modelowo rocznik 2000 ale po zmianie licznika za 1/2 fisa mam ogolocone wyswietlanie wiec dlatego chce zmienic caly komfort z wiazkami i prosze o jakies rady.Z gory dziekuje za wszelkie rady i materialy instruktazowe;)A tak na marginesie jak sie uda bedzie maly manual do swapa bo przygotowalem sobie karte 16 gb;)i jak japonczyk robie zdjecia wszystkiego co rozbieram i skladam;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GRZECHHH Zgłoś #2 Napisano 21 Listopada 2012 Przy takim zakresie robót jeżeli nie chcesz bawić się w analizowanie schematów i babranie się w instalacji z przepinaniem pojedynczych kabelków to chyba najlepiej było by przełożyć wszystkie wiązki hurtem od tego FL odpowiednio je zpreparować[w większości sprowadza się to do przełożenia prawa-lewa albo skróceniu-wydłużeniu kabelków] na EU. Zdaje się że dosyć sporo konkretnych informacji o przekładce GB-EU widziałem na forum http://angliki.info/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregoryyy Zgłoś #3 Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Sorry ze tyle czasu nie pisalem w temacie,ale operacja sie udala dzieki Mazurkowi z Wasosza przerobil mi instalacje z angola a cala mechanika to moja robota i syna;)Filozofi wielkiej nie ma przy wsadzaniu silnika z poliftowego paska do przedliftowego....tylko trzeba miec dawce;)I deko pary w rekach:D Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Gregoryyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conrad81 Zgłoś #4 Napisano 30 Kwietnia 2013 Mega szacun...może jakieś fotostory w wolnej chwili by się udało spłodzić. A ja się zabieram drugi tydzień za wymianę skrzyni w moim AWX na 6gang z TDIV6...na razie szukam inspiracji bo graty już mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach