robertno Zgłoś #1 Napisano 10 Września 2012 Mam takie pytanie a nie znalazłem odpowiedzi na forum, może słabo szukałem. Kupiłem fotele skórzane od passata B6 z 2007/2008 i niestety wtyczka jest nieco inna niż w moim. Czy ktoś zamieniał te złączki lub próbował to przerowbić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skrzypek1975 Zgłoś #2 Napisano 10 Września 2012 Ja tak miałem. Zamieniłem tylko wtyczki. Różnią się szerokością. Układ styków wewnątrz jest taki sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertno Zgłoś #3 Napisano 10 Września 2012 A możesz powiedzieć jak te wtyczki rozebrać i zamienić, masz może jakieś zdjęcie rozpiskę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skrzypek1975 Zgłoś #4 Napisano 10 Września 2012 Do wtyczek dochodzą trzy kable. Tniesz kable, patrzysz na wtyczkę jedną i drugą - porównujesz gdzie idą poszczególne przewody i podmieniasz wtyczki. Kolory kabli z tego co pamiętam są różne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blop Zgłoś #5 Napisano 10 Września 2012 Do wtyczek dochodzą trzy kable. Tniesz kable, patrzysz na wtyczkę jedną i drugą - porównujesz gdzie idą poszczególne przewody i podmieniasz wtyczki. Kolory kabli z tego co pamiętam są różne. Panowie,jak już coś robicie samemu to wolniej i z pomyślunkiem piny w obu wtyczkach są identyczne,rozebranie wtyczki jest banalnie proste,zamienić piny z kabelkami--cięcie i lutowanie to dla amatorów a nie speców od passatów (jeśli ktoś ma problem, niech rozbierze 1starą wtyczkę ,,do wywalenia'' to załapie i zapamięta ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skrzypek1975 Zgłoś #6 Napisano 11 Września 2012 Panowie,jak już coś robicie samemu to wolniej i z pomyślunkiem piny w obu wtyczkach są identyczne,rozebranie wtyczki jest banalnie proste,zamienić piny z kabelkami--cięcie i lutowanie to dla amatorów a nie speców od passatów (jeśli ktoś ma problem, niech rozbierze 1starą wtyczkę ,,do wywalenia'' to załapie i zapamięta ) Było ciemno i mi się spieszyło. Poza tym żona co chwila dzwoniła i od gupka mnie wyzywa że non stop przy aucie siedzę i ulepszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wozny83 Zgłoś #7 Napisano 11 Września 2012 Było ciemno i mi się spieszyło. Poza tym żona co chwila dzwoniła i od gupka mnie wyzywa że non stop przy aucie siedzę i ulepszam :haha moja już mnie nie chce słuchać jak jej mówię, że idę do auta coś porobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuttie Zgłoś #8 Napisano 11 Września 2012 skąd ja to znam, teraz przynajmniej ma trochę wytchnienia, bo za B6 jeszcze się nie zabrałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertno Zgłoś #9 Napisano 11 Września 2012 Niestety te piny chyba będzie ciężko przełożyć. Może ktoś to już robił i powie czy to wykonalne. Widać że nawet piny są różnej średnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuttie Zgłoś #10 Napisano 11 Września 2012 Ja jak składałem wiązkę do spryskiwaczy reflektorów w swojej B3ce to wyjmowałem piny z kablami z kostki i je przekładałem do odpowiedniej. Względnie można, choć to pracochłonne zdjąć pin z kabelka i na jego miejsce założyć nowy kupiony o wymaganym rozmiarze. Te piny są zaciskowe i prędzej się go urwie niż wyciągnie kabel z pinu, ale trzeba trochę pokombinować i wszystko da radę zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azrael Zgłoś #11 Napisano 11 Września 2012 Poza tym żona co chwila dzwoniła i od gupka mnie wyzywa że non stop przy aucie siedzę i ulepszam moja już mnie nie chce słuchać jak jej mówię, że idę do auta coś porobić Są dwa wyjścia:wychować lub zmienić.Trzeciego nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertno Zgłoś #12 Napisano 11 Września 2012 Sprawdziłem, udało mi się rozebrać wtyczki i wyjąć piny. Niestety nie da się ich przełożyć. Są dwa wyjścia: 1. Przeciąć i lutować 2. Kupić gdzieś te piny od modelu z 2006/2007 roku bo one są cienkie jak szpilki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blop Zgłoś #13 Napisano 11 Września 2012 Może ktoś to już robił i powie czy to wykonalne. Osobiście przekładałem z 2006 do 2012 i piny pasują szkoda że Radom daleko,bo jeszcze parę mam w zapasie i demonstrację bym Ci zrobił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertno Zgłoś #14 Napisano 12 Września 2012 tak jak piszesz z 2006 fotel do nowszych przełożysz a odwrtonie jest problem. Te piny po 2008 są takie szersze i nie wchodzą w złączkę z 2006. W 2006 stosowano piny jak szpileczki. Gdybym miał takie piny zrobiłbym to bezproblemowo niestety nie mam ochoty na cięcie kabli i lutowanie. Jak mi się uda to zrobię zdjęcia jaka jest różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojas Zgłoś #15 Napisano 17 Maja 2014 Witam Pozwolę sobie odświeżyć trochę temat ponieważ mam podobny problem. Wymieniam właśnie fotele w mojej B6 z 2010r na fotele z B7 z 2011r. Wersje wyposażenia foteli są identyczne(standard) więc wtyczki od sygnalizacji pasów oraz wtyczka od elektrycznej regulacji fotela kierowcy są z tego co widziałem plug&play. Natomiast wtyczki od airbagów są inne, kolory kabli niestety też. Może ktoś z szanownych kolegów jest w stanie mi podpowiedzieć jak to przepiąć aby było ok. Oto foto mojej wtyczki z b6, którą muszę przełożyć na nowe fotele: A oto foto wtyczki, która jest obecnie na fotelach z b7: Piny na pierwszy rzut oka są inne więc trzeba je będzie przelutować ale to nie problem. Pytanie brzmi w jakiej kolejności założyć kable z b7 do wtyczki z b6. Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam, Wojas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojas Zgłoś #16 Napisano 17 Maja 2014 OK! Znalazłem tutaj odpowiedź: http://forum.vw-passat.pl/threads/139299-pod%C5%82%C4%85czenie-airbag-r%C3%B3%C5%BCne-kolory-kabli-fotela-i-w-sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach