focuspl Zgłoś #1 Napisano 20 Lipca 2012 Witajcie, nie wiem czy to normalne, ale po wymianie sprężyn z zawieszenia 1BF na 1 BE czyli sportowe fabryczne (dodam, że na 100% mam dobrane odpowiednie sprężyny) mam taki objaw: tył pięknie siadł na 3 palce wchodzące pomiędzy koło a błotnik przód siadł mniej wchodzą 4 palce mierzyłem jest ok 1 cm różnicy w opadzie. czy może być tak, że podczas montażu na przodzie zostało coś zrobione źle? - zakładał to doświadczony mechanik. dodam że sprężyny założyłem na fabryczne amortyzatory, tj nie sportowe od wersji 1BE - ale czy amortyzator może powodować, że przód nie siądzie odpowiednio niżej? dajcie znać, co mogę zrobić aby przód też mi usiadł dodatkowo o ten 1 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosa1703 Zgłoś #2 Napisano 20 Lipca 2012 Ciekawe czy nie przekręciła się mechanikowi dolna poduszka amortyzatora, wtedy sama sprężyna będzie wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery Zgłoś #3 Napisano 21 Lipca 2012 dajcie znać, co mogę zrobić aby przód też mi usiadł dodatkowo o ten 1 cm. Dołożyć ze dwa worki cementu pod maskę :hmm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ADi997 Zgłoś #4 Napisano 21 Lipca 2012 Jak kiedys mierzyłem różnicę sport a normalny to było tylko 1cm niżej więc przód dobrze siadł. W avatarze widzę, że masz kombi wersję może dlatego tył jest niżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roger18sx Zgłoś #5 Napisano 21 Lipca 2012 Ja mam u siebie oryginalne zawieszenie 1be.Auto to sedan.Tyl mam lekko nizej ale to raczej przez butle w kole,hak i duza skrzynke z nazedziami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
focuspl Zgłoś #6 Napisano 21 Lipca 2012 no tak to masz tam obciążenie, ja u siebie mam też hak odpinany, ale moim zdaniem powinno być na równo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mej Zgłoś #7 Napisano 21 Lipca 2012 Jak kiedys mierzyłem różnicę sport a normalny to było tylko 1cm niżej róznica pomiędzy jest 2cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
focuspl Zgłoś #8 Napisano 22 Lipca 2012 rozumiem, ale u mnie to trochę kiepsko wygląda - tak jakbym miał glazurę przewożoną w bagażniku . ja ten 1 cm widzę, niektórzy pewnie by tego nie zauważyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cola_no Zgłoś #9 Napisano 26 Lipca 2012 rozumiem, ale u mnie to trochę kiepsko wygląda - tak jakbym miał glazurę przewożoną w bagażniku . ja ten 1 cm widzę, niektórzy pewnie by tego nie zauważyli. Cięrpię na to samo, ja jednak miałe dotychczas sport w zawieszeniu i zmieniałem na oryginał i ten 1 cm mnie kłuje po oczach jak diabli:) Zaczynam się zastanawiać czy tak było w zamiarze konstruktorów... Tylne koła są stałe a przód jest skrętny i być może ten 1 cm więcej z przodu nie jest po to by przy dużym obciążeniu koła swobodnie mogły skręcać podczas gdy tylne będą na tej samoj wysokości co krawędź błotnika? Taka moja myśl. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach