Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieniałem zamek i podczas zakładania zsunęła się linka od zamka z klamki i klamka się wysunęła na maxa - teraz po złożeniu odstaje - nie zgrywa się z zamkiem :(

Czy da się to naprawić, czy mam kupować nową klamkę ?

Proszę o sugestię zanim znów będę musiał to wszystko rozbierać pls.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne źle złożyłeś. Skoro klamka odstaje, to trzeba "przepiąć" ten plastik z linką - głębiej, żeby dociągało klamkę do drzwi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem ale nawet jak ją wepnę na maxa wysoko to nadal odstaje :(

Jak pociągnąłem za klamkę bez linki to pewnie coś tam się wygięło bo jak klamkę zostawić luźno to nie wraca - nie przylega do drzwi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej nie wiem czy rozbierales calosc, razem z takim pierścieniem zabezpieczającym wkładkę? Ale jak ja majstrowałem to się trochę męczyłem z włożeniem pierścienia z powrotem i pamiętam, ze przy składaniu ( chyba tego pierścienia) był moment ze klamka odstawała ale dokręcając w pewnym momencie był taki mocny sprężysty przeskok klamki i wracała na swoje położenie. Spróbuj jeszcze raz wyjąć wkładkę czyli poluzować śrubę z boku drzwi właśnie za pomocą tego pierścienia, możne się ułoży i przeskoczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no właśnie ma wrażenie że to nastąpiło po drugiej stronie klamki niż wkładka, może ktoś już demontował samą klamkę i wie jak to tam wygląda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam podłącze się pod posta a ten zbliżony do mojego problemu mianowicie nie otworzę drzwi kierowcy od środka ,klamka odeszła na 90 stopni i nic , i teraz mała podpowiedz :linka ,klamka czy jeszcze coś innego jakie ceny itd:help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej sama linka nie powinna spaść z zaczepu w klamce ani z zaczepu przy zamku bo jest to nie mozliwe,musisz zdjac boczek ewentualnie go odchylic i zobaczyc czy linka jest na swoim miejscu,jesli tak to pewnie cos w zamku lub przy zamku uleglo uszkodzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby nie zamek,najgorsze że zimno i szkoda aby większych szkód nie uczynić

a tak przy okazji klamka nie mogła się wytrącić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam awaria usunięta ze względu na zime zrobiona w serwisie a przyczyna linka -45pln, robota 40pln pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi