rogerm Zgłoś #1 Napisano 10 Maja 2012 Wymieniałem zamek i podczas zakładania zsunęła się linka od zamka z klamki i klamka się wysunęła na maxa - teraz po złożeniu odstaje - nie zgrywa się z zamkiem Czy da się to naprawić, czy mam kupować nową klamkę ? Proszę o sugestię zanim znów będę musiał to wszystko rozbierać pls. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #2 Napisano 10 Maja 2012 Zapewne źle złożyłeś. Skoro klamka odstaje, to trzeba "przepiąć" ten plastik z linką - głębiej, żeby dociągało klamkę do drzwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rogerm Zgłoś #3 Napisano 10 Maja 2012 Próbowałem ale nawet jak ją wepnę na maxa wysoko to nadal odstaje Jak pociągnąłem za klamkę bez linki to pewnie coś tam się wygięło bo jak klamkę zostawić luźno to nie wraca - nie przylega do drzwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patryk1120 Zgłoś #4 Napisano 10 Maja 2012 Hej nie wiem czy rozbierales calosc, razem z takim pierścieniem zabezpieczającym wkładkę? Ale jak ja majstrowałem to się trochę męczyłem z włożeniem pierścienia z powrotem i pamiętam, ze przy składaniu ( chyba tego pierścienia) był moment ze klamka odstawała ale dokręcając w pewnym momencie był taki mocny sprężysty przeskok klamki i wracała na swoje położenie. Spróbuj jeszcze raz wyjąć wkładkę czyli poluzować śrubę z boku drzwi właśnie za pomocą tego pierścienia, możne się ułoży i przeskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rogerm Zgłoś #5 Napisano 10 Maja 2012 hmm no właśnie ma wrażenie że to nastąpiło po drugiej stronie klamki niż wkładka, może ktoś już demontował samą klamkę i wie jak to tam wygląda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YANO Zgłoś #6 Napisano 3 Grudnia 2012 Witam podłącze się pod posta a ten zbliżony do mojego problemu mianowicie nie otworzę drzwi kierowcy od środka ,klamka odeszła na 90 stopni i nic , i teraz mała podpowiedz :linka ,klamka czy jeszcze coś innego jakie ceny itd:help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DARA. Zgłoś #7 Napisano 3 Grudnia 2012 raczej sama linka nie powinna spaść z zaczepu w klamce ani z zaczepu przy zamku bo jest to nie mozliwe,musisz zdjac boczek ewentualnie go odchylic i zobaczyc czy linka jest na swoim miejscu,jesli tak to pewnie cos w zamku lub przy zamku uleglo uszkodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YANO Zgłoś #8 Napisano 4 Grudnia 2012 Oby nie zamek,najgorsze że zimno i szkoda aby większych szkód nie uczynić a tak przy okazji klamka nie mogła się wytrącić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YANO Zgłoś #9 Napisano 6 Grudnia 2012 Witam awaria usunięta ze względu na zime zrobiona w serwisie a przyczyna linka -45pln, robota 40pln pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach