Danek75 Zgłoś #1 Napisano 3 Marca 2012 Zima w sumie już minęła, lecz pozostały niepożądane „pamiątki” na szybach. Przy temperaturach poniżej zera i „garażowaniu” auta pod chmurką – nierealne było mycie samochodu – to chyba oczywiste. Co za tym idzie – podczas porannych skrobań zabrudzonych wcześniej szyb - powstały nieprzyjemnie wyglądające zarysowania. Czy jest jakis „domowy” skuteczny sposób, żeby jakoś usunąć takowe zarysowania? Czy tak jak w przypadku renowacji przednich reflektorów – można potraktować szyby pastą TEMPO? Ma ktoś jakiś sprawdzony pomysł, preparat do tego przeznaczony bądź sugestie? Za odpowiedzi typu... Wymień szyby ...z góry dziękuję – sam na to już dawno wpadłem :bry2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszw27 Zgłoś #2 Napisano 3 Marca 2012 sa rozne preparaty do polerki szyb poczytaj o meguaris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #3 Napisano 3 Marca 2012 To jest dostępne na Alledrogo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawekm65 Zgłoś #4 Napisano 3 Marca 2012 ...Za odpowiedzi typu... ...z góry dziękuję – sam na to już dawno wpadłem :bry2 Chyba sam już sobie odpowiedziałeś. Też chciałem polerować przednią szybę, ale niestety, nie znalazłem chętnego który by się tego podjął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #5 Napisano 3 Marca 2012 Ale ja sam chce to zrobic i właśnie się zastanawiam, czy pastą TEMPO sie coś da zrobić? Tyle lat jeździłem i było OK a w tą zimę jeździłem z dzieckiem do szkoły i tam jest parking z żużlu - no i H........ przez to ku....estwo szyby się porysowały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blop Zgłoś #6 Napisano 3 Marca 2012 Ale ja sam chce to zrobic i właśnie się zastanawiam, czy pastą TEMPO sie coś da zrobić? tempo Danek ma za grube ziarno próbowałem na płytkach szkliwonych poczytaj tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53145 pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #7 Napisano 3 Marca 2012 Za wiele to nie dało. Ta inna pasta ma zapewne podobne właściwości jak TEMPO. Boczne szyby w ostateczności bym wymienił, ale tylną? Nie kalkuluje sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyB5 Zgłoś #8 Napisano 4 Marca 2012 (edytowane) Miesiac temu robilem to z nordglasie - od 50-100 zl w zaleznosci od szyby. Tez myslalem, zeby to samemu zrobic bo z zalozenia jestem złotówą jezeli chodzi o uslugi ale niewlasciwymi metodami mozesz zniszczyc szybe i wyjdzie na jedno... W sumie nie, bo uzywka 100 i wklejenie 100 Edytowane 4 Marca 2012 przez zielonyB5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #9 Napisano 4 Marca 2012 Właśnie dziś mi o uszy sie obiło, że na miejscu jest zakład, co poleruje szyby. Jutro oblookam i zobaczę, jak to cenowo się przedstawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artkon Zgłoś #10 Napisano 4 Marca 2012 Do polerowania szkła ponoć dobrze spisuje się tlenek ceru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #11 Napisano 4 Marca 2012 Rzecz warta zainteresowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stern Zgłoś #12 Napisano 4 Marca 2012 http://motoallegro.pl/pasta-polerska-polerowanie-szyb-szkla-filc-50g-i2155868169.html Powiem Ci, że to cholernie żmudna robota. Idzie jak krew z nosa. No i trzeba uważać, aby nie przesadzić w jednym miejscu bo się załamania światła robią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #13 Napisano 4 Marca 2012 Zamówiłem sobie ten tlenek ceru i dodatkowo wałek filcowy na wiertarkę Ale o efektach poinformuję dopiero za około miesiac, jak pojadę w "pewny rejon kraju", gdzie będę miał warunki do przeprowadzenia tej operacji DZIĘKS @LL za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyB5 Zgłoś #14 Napisano 5 Marca 2012 50 zl za ta paste a za polerke tyle samo, nie liczac roboty. OPLACALO SIE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #15 Napisano 5 Marca 2012 No ja zapłaciłem 20 zeta za wałek i 30 zeta za proszek. Szyby z drzwi łatwo przeciez wyjąc, więc sądzę, że godzina roboty i będzie Gorzej z tylną, bo na samochodzie będę ją musiał "szlifować". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach