rafcisz Zgłoś #1 Napisano 22 Listopada 2011 Witam mam takie małe pytanko.Chodzi mi o tłumik w Passacie B6 2.0 TDI.Od jakiegoś czasu gdy odpaliłem samochód było słychać z okolic tłumika denerwujące dzwięki jak by coś było w tłumiku i okazało się że w ostatnim tłumiku nadpaliła się przegroda i to ona brzęczy.Mechanik odradził mi wymianę bo to jest drogie i kazał mi z tym jeżdzić,ale to jest tak wkurzające,i mam pytanie do osób które się znają czy jest jakiś inny sposób że by to wyciszyć?myślałem że by młotkiem go trochę wgnieść że by nie brzęczało,bo jak końcówkę lekko nogą nacisnę to jest cisza. Za wszystkie pomocne informację w tej sprawie będę wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcisz Zgłoś #2 Napisano 23 Listopada 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziewal Zgłoś #3 Napisano 23 Listopada 2011 najlepiej to chyba udać się do tłumikarza co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fedwo Zgłoś #4 Napisano 24 Listopada 2011 Jakiś magik może się podjąć wyjęcia tłumnika, otworzenia go od góry i przyspawania luźnego elementu wewnątrz. Ale czy koszt robocizny nie przewyższy kosztu tłumnika? Tego już nie jestem w stanie ocenić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcisz Zgłoś #5 Napisano 25 Listopada 2011 Jakiś magik może się podjąć wyjęcia tłumnika, otworzenia go od góry i przyspawania luźnego elementu wewnątrz. Ale czy koszt robocizny nie przewyższy kosztu tłumnika? Tego już nie jestem w stanie ocenić... Nowy kosztuje 800 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziewal Zgłoś #6 Napisano 25 Listopada 2011 kurde każdy tłumikarz Ci to zrobi tak jak każdy wypróżnia kata tak samo z tłumikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach