Skocz do zawartości
czarus

cykanie z przodu auta:(

Rekomendowane odpowiedzi

witam. ostatni bedac pasazerem, siedzialem na siedzeniu passat 1.9 2007r obok kierowcy i zauwazylem wlasciwie uslyszalem cykanie bardzo podobne do dzwieku kierunkowskaza. Dzwiek wydobywa sie z prawej strony przodu auta. dodam ze byl wlaczony climatronik i nie zaleznie od predkosci, obr, zakretow jazdy na wprost, auto ma pare bajerkow i to moze one wydaja taki odgłosy. Slychac tylko jak jest wylaczone radio i zadnego ruchu obok:)

---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:33 ----------

a jeszcze, jest tak ze jest z 10 cykniec i przestaje po czym z nowu:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie siedzi czasem jakiś liść w wentylatorze pod szybą? :fajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się zachowują silniczki klap klimatronika w passatach B6, nie twierdzę, że we wszystkich...

Ty nazwałeś to dźwiękiem kierunkowskazu, ja się śmieję, że następna bomba zegarowa w passku odpaliła :D

Ten typ tak ma.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tak się zachowują silniczki klap klimatronika w passatach B6, nie twierdzę, że we wszystkich...

Na pewno klapy z ogrzewania. Jest na forum obszerny temat o tym. Ja mam jedna do wymiany - ok. 700 zł... Już mi przestała przeszkadzać :mlask

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie , tez mialem takie cykanie. Ja wymienilem silniczek klapy po prawej stronie i juz mam spokoj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie nie koniecznie trzeba wymieniać silniki nawiewów ,mi klepały 2 szt i obydwa zreanimoawłen -troche pracy i 1400 zł w kieszeni zostało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dokladnie , tez mialem takie cykanie. Ja wymienilem silniczek klapy po prawej stronie i juz mam spokoj.

Sam wymieniałeś? Dużo z tym roboty? Ja też mam uszkodzony prawy.

---------- Post added at 08:08 ---------- Previous post was at 08:07 ----------

panowie nie koniecznie trzeba wymieniać silniki nawiewów ,mi klepały 2 szt i obydwa zreanimoawłen -troche pracy i 1400 zł w kieszeni zostało

Podpowiedz coś więcej. Co z nimi zrobiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wielkie:) a moze troche wiecej o tych silniczkach... czy to trzeba wymienic od razu, ile ewntualnie jeszcze pojezdze i jakie beda skutki zwlekania z naprawa:(???

Edytowane przez czarus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GREGOR ja wymianialem w serwisie, bo pasek jeszcze na gwarancji. Ale aby go wyjac music zdemontowac schowek i tam go zobaczysz. CZARUS moj silniczek slabo reagowal. Otwieral sie maksymalnie lub calkiem zamykal. Przy tych polozeniach bylo cicho ale jak ustawilem temp na np. 22st to wariowal i slychac bylo to cykanie. I dlatego po prawej stronie byly problemy a ustawieniem wlasciwej temp.

Edytowane przez popiolek4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to byc moze dlatego, jak mam climatronic na dwie kreski to dziala cicho a jak na 3 to zaczyna glosno dzialac(nie proporcjonalnie do poprzednich:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainspirowany postami kolegi kameleon7 postanowiłem zrealizować jego pomysł i stwierdzam, że jest on genialny.

! Koszt pozbycia się denerwujących dźwięków klap wynosi 0 zł !

Wystarczy zamienić wyrobione silniczki z tymi od obiegu zamkniętego. Wykonałem dzisiaj tą operację po stronie pasażera. Posiadam pełną dokumentację fotograficzną i niebawem przygotuję dla Was instrukcję.

PS - pozdrowienia dla pomysłodawcy blokady zakładania tematów dla użytkowników z małą ilością postów. :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Posiadam pełną dokumentację fotograficzną i niebawem przygotuję dla Was instrukcję.

Super! Czekam z niecierpliwością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się coś dziwnego pojawiło w klimatyzacji/nawiewach (nigdy mi nic nie cykało, itp)

jak mam włączone nawiewy w klimatronicu, ustawione na auto, poziom (ilość zaświeconych lampek przy pokretle) na 4 lub 5 (przy większej czy mniejszej nie występuje), to podczas hamowania, czy tez ostrzejszego zwalniania słyszę buczenie/piszczenie, trochę jakby mi hamulce piszczały.

po wyłączeniu wentylacji w aucie totalna cisza, jak zmienie siły nadmuchu wieksza czy mniejsza niz opcja 4 i 5 to też cisza.

Miał ktoś coś takiego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos mi powie co musze zrobic zeby zalozyc nowy temat? Chcialbym zrobic obiecana instrukcje wymiany silniczka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytac regulamin TUTAJ - zglosic sie do admina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz podesłać linka do tej instrukcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi