chris_45 Zgłoś #1 Napisano 12 Września 2011 Dzisiaj w czasie jazdy usłyszałem nagle dziwne odgłosy z silnika.. jakby szum... Po chwili poczułem, że coś nie tak reaguje na pedał gazu. Szczególnie przy ruszaniu spod świateł. Przy wciskaniu pedału gazu obroty szybko szły do góry, a nie za bardzo chciał jechać... potem nagłe szarpnięcie, jakby dopiero załapał bieg... ale nadal jazda była bez dynamiki.. ja gaz, obroty do góry, a prędkość prawie nie przybywała... Jak dojechałem na miejsce, wyłączyłem, a potem znowu włączyłem stacyjkę. I już FIS pokazywał normalnie skrzynię biegów. Nie wiem czy to ma coś ze sobą wspólnego, ale ostatnio dzieją się też inne rzeczy... Np. nie chce zapalić.. akumulator nowy i świetnie kręci, ale nie chce "załapać"... dopiero za trzecim, czwartym razem... a na wolnych obrotach pojawia się czasem z rury ciemny, śmierdzący dym... Również ostatnio w czasie jazdy spod maski dochodził głośny gwizd i czuć było spaloną gumą... Czy te objawy wskazują na jedną konkretną przyczynę czy też mam kilka różnych problemów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WojtekX S Zgłoś #2 Napisano 13 Września 2011 Witam - sprawdź wszystkie węże od obwodu doładowania silnika potem vag i po zczytaniu błędów postępuj metodycznie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@ceq Zgłoś #3 Napisano 13 Września 2011 Dzisiaj w czasie jazdy usłyszałem nagle dziwne odgłosy z silnika.. jakby szum... Po chwili poczułem, że coś nie tak reaguje na pedał gazu. Szczególnie przy ruszaniu spod świateł. Przy wciskaniu pedału gazu obroty szybko szły do góry, a nie za bardzo chciał jechać... potem nagłe szarpnięcie, jakby dopiero załapał bieg... ale nadal jazda była bez dynamiki.. ja gaz, obroty do góry, a prędkość prawie nie przybywała...Tryb awaryjny skrzyni biegów bo jak piszesz w tytule Zaświeciły się wszystkie biegi w automacie Samochód nadaje się do podłączenia VAG.Nie wiem czy to ma coś ze sobą wspólnego, ale ostatnio dzieją się też inne rzeczy...Np. nie chce zapalić.. akumulator nowy i świetnie kręci, ale nie chce "załapać"... dopiero za trzecim, czwartym razem... a na wolnych obrotach pojawia się czasem z rury ciemny, śmierdzący dym... A nie masz wrażenia że na "D" podczas trzymania hamulca auto mimo wszystko próbuje się wyrywać do przodu tak jakbyś dodawał gazu? Bo jeśli tak to na pewno związek jest.Również ostatnio w czasie jazdy spod maski dochodził głośny gwizd i czuć było spaloną gumą...Tego z niczym innym jak spaloną gumą nie mogę skojarzyć ale nie należy wykluczyć że wszystko może mieć związek z uszkodzoną skrzynią biegów lub jeszcze bardziej złożona sprawa. Ale niestety tutaj nie ma wróżek i bez udziału mechanika nic nie można zrobić oprócz gdybania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach