Skocz do zawartości
Gość marewel

0-100 przyspieszenia wklejamy logi z VAG

Rekomendowane odpowiedzi

jeszcze raz sorry nie mogłem sie powstrzymać - to był żart

wynik super

200+ to zależy jaki duży ten plus ??? bo o ile start łatwo spalić to nie sądze żeby były aż tak duże różnice między 60-90mil ale widocznie można

gratuluje

Edytowane przez misiek 528

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 100% nie wiadomo ile jest teraz bo nie mam dynometu u siebie, ale powinno być ~210 licząc po dawkach.

Dla inf. buda B5 z silnikiem po swapie na AVF, waga 1480kg ze mną na pokładzie :)

U Ciebie przy większych prędkościach moc znika ze względu na masę, bo masz spokojnie 250-300kg cięższe auto ze względu na silnik i 4x4..

Chętnie zobaczyłbym logi 1.8T na poziomie ~240hp tutaj w temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daron ładnie ciągnie.........podobnie jak mój.

Jak się ociepli wrzuce filmik jak mój ciągnie. ( TZN. SIOSTRY) bo ja już nie mam B5.

Ale kolega z pracy został w tyle swoim AVX :marecek a tak się spierał że mnie weżmie.....wiec się założyliśmy o 100 zł :dance .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U Ciebie przy większych prędkościach moc znika ze względu na masę, bo masz spokojnie 250-300kg cięższe auto ze względu na silnik i 4x4.

z moim obecnym czołgiem nawet nie ma co porównywać ale kilka postów wcześniej jest mój poprzedni AWX 204KM i jest Marcina 4x4 podobno z większą mocą a co śmieszniejsze to 1.8T Marecka miał coś koło 300KM

dlatego myśle że masz sporo więcej lub coś nie zagrało

Twoj wynik to się zbliża pod R36:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marecka 1.8T to był monster na dwóch kołach pędzony i nie przyspieszał do setki, tylko od setki ;)

Daron - gratki sprzętu, bo naprawdę fajnie zgrany jeśli nie masz za małych kółek. Pierwszy raz widzę pasata robiącego taki czas! Aż się wierzyć nie chce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok Marek zerknij na jego czas 60-90 mil

a może kolega był akurat w Alpach na nartach- to by wiele wyjaśniało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt, w taki wynik faktycznie ciężko uwierzyć... od 100 do 160 mało który STI tak przyspiesza... ale kiedyś mieliśmy taką 206tkę, co miała takie przeciążenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ok Marek zerknij na jego czas 60-90 mil

a może kolega był akurat w Alpach na nartach- to by wiele wyjaśniało...

Droga jest prosta jak się patrzy, ja bym bardziej obstawiał błąd pomiaru, bo nie ma mowy żeby zrobił 6.4s do 100. Mierzyłem w programie po liczniku to 6.7s wychodzi. Szkoda, że nie mam Gtecha może to by dało jakieś konkretniejsze odniesienie, bo vcds wychodzi że błąd ma spory.

Patrze na te inne logi 60-90 to faktycznie u mnie mało wyszło coś sporo za mało ? We wtorek nagram onboard + zegary będzie wszystko jasne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz jaką masz skrzynie i prędkość przy 3tys na ostatnim biegu i jak się to ma do gps-a (albo v-max)

może stworzyłeś potwora.....

w B6 mam krótką skrzynie 5 mimo niewielkiej mocy nieżle ciśnie, bedzie cieplej to go zaloguje dla porównania

Edytowane przez misiek 528

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiek 528 dla Ciebie tak jak obiecałem i przy okazji od razu masz zobrazowanie przełożenia 5tego biegu 4tyś = 200km/h :

http://www.youtube.com/watch?v=eSNf5WKQiE4

60-90mph to nie 100-160km/h lecz 96.5-144.8km/h. Po filmie wychodzi ~5.71s ale przyjmijmy największe możliwe przekłamanie licznika i zmierzmy 100-150 co daje ~6.04s

Inne czasy :

120-140 2.4s

100-140 4.47s

100-160 7.33s

100-180 11.91s

100-200 16.82s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się nie będę czepiał detali, ale przy 200km/h na liczniku., to faktycznie jest może 185... :P

Nie masz Ty kółek za małych? :lol

...no dobra, ale zbiera się ten pasat niemiłosiernie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pisałem, koło seria 195/65/R15. Nie mam GPS, może VCDSem nagrać 6grupe bo nie mam GPS ? :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daron pochwal się co tam namodziłeś w tym AVF-ie że on się tak zawija. Jaką masz skrzynię 5 czy 6, bo jak 6 to raczej nie jest FRK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi