pawcio1987 Zgłoś #1 Napisano 18 Maja 2010 Witam wszystkich zgromadzonych!Jako,że odbywam staż na stanowisku kucharza,i szykuje sie kontrola z Urzedu Pracy,mam pytanko jakie prawa oni maja przychodzac na kontrole co sie zazwyczaj pytają co sprawdzaja itd.Chcialbym byc w miare obyty w temacie jak przyjda(miec grunt pod nogami),może ktoś juz przechodzil cosik takiego badz zna sie od innej strony na tym.Poza tym mam pytanie odnosnie szkolenia BHP kto powinien za to zaplacic?Ja czy pracodawca?Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki odnosnie tej calej sprawy itp.Pozdrawiam:fajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Saint Zgłoś #2 Napisano 18 Maja 2010 Za szkolenie BHP odpowiada, pilnuje terminów i płaci pracodawca. Co do kontroli to nie wiem, nie było okazji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcio1987 Zgłoś #3 Napisano 18 Maja 2010 Ok dzieki za info kolego ciekaw jestem tej kontroli co oni moga itd,ale moze jeszcze sie ktos wypowie co mial z tym do czynienia a jesli nie ja opisze po owej kontroli w pt.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarod Zgłoś #4 Napisano 18 Maja 2010 elo.. a co Ty jako kucharz masz do tej kontroli z UP? od tego jest manager, kierownik, księgowa lub kadrowa...ew. właściciel. Ciebie dotyczy kontrola Sanepidu..... musisz mieć aktualne badania w pracowniczej książeczce zdrowia, czapkę na głowie (chyba że jesteś łysy) i porządek na stanowisku pracy Za BHP odpowiada pracodawca (tak jak Święty powiedział ) to tak na szybko...... jak coś to pytaj dalej pzdr ps. co to za kontrola jak wiesz że będzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Saint Zgłoś #5 Napisano 18 Maja 2010 ps. co to za kontrola jak wiesz że będzie :D Niezapowiedziana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@ceq Zgłoś #6 Napisano 19 Maja 2010 co to za kontrola jak wiesz że będzie Niezapowiedziana Obecnie troszkę się przepisy zmieniły i kontrole muszą być zapowiadane. U mnie była ostatnio była kontrola sanepidu, którą zapowiedziano pisemnie miesiąc temu. W piśmie było napisane że będzie kontrola części kuchennej i gastronomicznej. Ale kobitki z sanepidu sprawdziły też część "hotelową". Na szczęście wychowanków nie było, pojechali na spływ a pokoje przed wyjazdem uporządkowali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcio1987 Zgłoś #7 Napisano 19 Maja 2010 No wlasnie zapowiedziana dzwonili i mowili ze beda w pt.punkt 10:00,takze wielkie koledzy za porady czyli teraz wiem ze mam robic swoje itd a oni beda sobie gadac z szefostwem.Jeszcze raz dziekuje i serdecznie pozdrawiam.Opisze po kontroli co i jak przebieglo.pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcio1987 Zgłoś #8 Napisano 22 Maja 2010 Witam ponownie.No wiec tak kontrola była co prawda nie rychlo w czas bo sie spoznili 40min.Przyszli popytali jak sie pracuje czy mielismy szkolenie bhp itp,o przyslugujacym urlopie i takie tam.Na koniec podstepny z deczka pan spytal czy pracuje w sob badz nd.oczywiscie skwitowalem go mowiac nie.Raptem cala kontrola wraz z moja rozmowa i szefa z nimi trwala 20min niecale nawet.Nie wchodzili na kuchnie choc wysprzatalem ja dzien wczesniej z moim 2 kolega stazysta.Takze to tyle na temat owej akcji,wszystkim zainteresowanym badz oczekujacym takiej kontroli powiem: luzik i jeszcze raz luzik.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach