jedrus Zgłoś #1 Napisano 24 Lutego 2010 (edytowane) Może Was zainteresuje Ja mam dość już wskaźników, wykresów, porównań - marecek chyba też Wykończyly nas ostatnie 2 dni wpatrywaniem się w przekraczenie wszelkich możliwych progów. Nasza forumowa baza danych: rozmiar 1616.69621658 MB (1.62 GB) rekordy 25 360 805 (25,36 mln) poniższe dla całego MySQL (czyli też 206club.net) dla ostatniej godziny dane otrzymane 106MB dane wysłane 11GB przez ostatnią godzinę serwer SQL otrzymał: 446 000 zapytań łącznie, co daje 123 zapytania na sekundę Statystyki transferu - w kolejnym odcinku albo dzisiaj: w pierwszym tygodniu lutego wygenerowaliśmy 67,99GB ruchu - tyle danych od nas odebraliście Widać więc, że dziennie schodzi 10GB transferu. Oznacza to, że w każdej minucie (pamiętajcie o nocnych przerwach - statystyka je uwzględnia) pobieracie 6,9MB danych . Gdyby odliczyć 6 godzin nocnych, wśród których ruch ustaje, daje to realnie: 9,2MB danych na minutę. W analogicznym okresie (pierwsze 7 dni lutego) wywołaliście wszystkie strony forum i portalu łącznie: 17 193 662 (17,2mln) razy. co daje: 28,4 hitów na sekundę. Gdyby pominąć 6 godzin nocnych, wśród których ruch zamiera, da to: 37,9 hitów na sekundę. Dla chętnych wykres z wyjaśnieniem (polecam!) Oś rzędnych odciętych - godziny, oś odciętych rzędnych - obciążenie Edytowane 27 Lutego 2010 przez jedrus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojta Zgłoś #2 Napisano 24 Lutego 2010 szacun za wasza prace w ostatnich dniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@ceq Zgłoś #3 Napisano 24 Lutego 2010 Tu nie będę udawał że wiem o co chodzi. Ale niech ci będzie. 1.62 GB to wiem ile. 1/3 filmu DVD czyli troszkę więcej niż 2 płyty CD. 106 MB malutko 1/7 płyty CD 11GB Wysłano prawie 3 filmy DVD. 123 zapytania na sekundę? No ma łeb chłop. A tak naprawdę to i tak nie wiem o co kaman. Ale jak bym miał to rejestrować i obserwować to bym dostał oczopląsu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedrus Zgłoś #4 Napisano 24 Lutego 2010 Ale jak bym miał to rejestrować i obserwować to bym dostał oczopląsu. no dokładnie - a marecek siedział i każde zapytanie liczył ręcznie a poważnie - to informacyjnie, żebyście wiedzieli na ile urośliśmy i na ile poważne staje się zarządzanie tym wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@ceq Zgłoś #5 Napisano 24 Lutego 2010 to informacyjnie, żebyście wiedzieli na ile urośliśmy i na ile poważne staje się zarządzanie tym wszystkim To może zamiast adminem to przemianuj się na dyrektora albo prezesa bo robi się z nas niezła firma. Chociaż prezesa mamy (prezio). Trza go zdegradować do wielebnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin Zgłoś #6 Napisano 24 Lutego 2010 no nie da się ukryć , że odrobinę nam się urosło w te kilka lat jak to mawiał pewien gangster : coco jumbo i do przodu... to nasze hasło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedrus Zgłoś #7 Napisano 24 Lutego 2010 uaktualniłem o troche danym samego serwera www ---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:06 ---------- i dodałem wykres - dla chętnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin Zgłoś #8 Napisano 24 Lutego 2010 temat Mito generował pewnie jeszcze większy ruch że nie wspomnę o AŚ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VaniL Zgłoś #9 Napisano 24 Lutego 2010 Dzieki wielkie wszystkim za prace przy naszym kochanym forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #10 Napisano 24 Lutego 2010 i dodałem wykres - dla chętnych Ale opisywać co i jak z tym wykresem nie musiałeś, i tak wszyscy wiemy o co biega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artmin Zgłoś #11 Napisano 24 Lutego 2010 Chociaż prezesa mamy (prezio).Trza go zdegradować do wielebnego. Mysle ze chetnie poblogoslawi serwerek zeby dalej smigal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedrus Zgłoś #12 Napisano 24 Lutego 2010 Mysle ze chetnie poblogoslawi serwerek zeby dalej smigal może będzie szansa nowy pobłogosławić nie wyklyczone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@ceq Zgłoś #13 Napisano 24 Lutego 2010 i dodałem wykres - dla chętnych Ale opisywać co i jak z tym wykresem nie musiałeś, i tak wszyscy wiemy o co biega.No tak wszystko przez Danka. może będzie szansa nowy pobłogosławić nie wyklyczone O światełko w tunelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artmin Zgłoś #14 Napisano 24 Lutego 2010 To moze odetniemy Danka i vb4 bedzie sie wyrabiac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danek75 Zgłoś #15 Napisano 24 Lutego 2010 Ten wykres ma drobne nieścisłosci Co do spania to spoko - mniej więcej się zgadza. Ale ja siadam już koło 10.00 do kompa a nie dopiero po południu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazio Zgłoś #16 Napisano 24 Lutego 2010 PeDanek ale zanim zakminisz o co biega to sie robi osiemnasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GURAL Zgłoś #17 Napisano 24 Lutego 2010 PeDanek ale zanim zakminisz o co biega to sie robi osiemnasta Bez komentarza, coby nikogo nie obrazić, ale pomyślałem coś podobnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam75pl Zgłoś #18 Napisano 24 Lutego 2010 Czyli wygląda na to (z tych wykresów) że będziecie nowego serwerka szukac? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal.Enter Zgłoś #19 Napisano 24 Lutego 2010 Andrzejku i tak nic z tego nie rozumiem, podobają mi się te prostokąty Pytanie brzmi, czy gdybysmy jakims cudem unowocześnili lub kupili drugi komputer, to było by ok na tym "nowym fajnym" uaktualnieniu ? Czy "nasz" serwer nie ma z tym nic kompletnie wspólnego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jedrus Zgłoś #20 Napisano 24 Lutego 2010 Czyli wygląda na to (z tych wykresów) że będziecie nowego serwerka szukac? :-) Nie no, z tego wykresu to nic nie wynika poza malutkimi statystykami ruchu Serwer teraz odżył po powrocie na 3.8.4 ale patrzymy przyszłościowo. ---------- Post added at 22:53 ---------- Previous post was at 22:52 ---------- Pytanie brzmi, czy gdybysmy jakims cudem unowocześnili lub kupili drugi komputer, to było by ok na tym "nowym fajnym" uaktualnieniu ? Czy "nasz" serwer nie ma z tym nic kompletnie wspólnego ? Obawiam się (i marecek też), że nawet 2x lepsza maszyna nie dałaby rady. Generalnie tak. 500 osób online na nowym skrypcie generowało taki ruch jak teraz 1200 osób na starym. Dramat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach