Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy mam pytanie odnośnie b5 silnik afn 110km otóż nie dawno miałem drgania i buczenie w środku na biegu jałowym w przedziale obrotów między 1600 a 2500 jakoś się stym uporałem wymieniłem miękie złącze , wieszaki ,ale mam pytanie czy w każdym tdi jest wyczuwalne przy wyższych obrotach na biegu jałowym bardzo delikatne mrowienie na fotelach,dźwigni zmiany biegów pytam dlatego bo wcześniej tego nie mogłem wyczuć z wyżej wymienionych kłopotów a nie wiem czy szukać dalej przyczyn czy dizle po prostu tak mają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem, ale u mnie takie drgania/mrowienia nie wystepuja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedz przyjdzie mi szukać dalej przyczyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź poduszki pod skrzynia biegów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzałem na oko to nie są uszkodzone , nie stuka przy ruszaniu ani nie szarpie.Pytanie a silnik jest całkowicie odizolowany od przedziału pasażerskiego że tylko może być go słychać a nie przenosi żadnych mrowięń przy dużych obrotach bo brak mi pomysłów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź poduszki. Poproś kogoś o pomoc. patrz na poduchę pod skrzynią . druga osoba przy zaciągniętym ręcznym niech próbuje ruszyć przód/tył. Cały silinik zacznie się podnosić i zobaczycz czy poduche masz zerwaną. nie powinna wychylać sie więcej niz 1,5-2cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam koledzy wrócę jeszcze do tematu wibracji mam pytanie czy ta poducha [guma] z przodu silnika pod chłodnicą ma być ustawiona tak żeby uchwyt silnika jej nie dotykał czy też ma silnik na niej opierać się u mnie jest tak że silnik stoi na niej a nie mogę jej tak podnieść żeby ta guma była nie zależna od uchwytu bo silnik na poduszkach schodzi niżej niż są otwory na uchwycie z góry dziękuje za rady pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pduszka jest po to zeby silnik "lezał" na niej i zeby własnie drgania silnika likwidowała a u ciebie nie spełnia tej funkcji. Musisz poduszki polzowac i ustawic tak zeby opierał sie nanich i bedzie git

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich przez ostatnie parę dni wojowałem z wibracjami silnika w środku w moim tdiku i w końcu znalazłem przyczynę ów wibracji otóż miałem poluzowaną łape poduszki silnika z lewej strony przy podłużnicy ,a ja chciałem się zabierać za wymianę wszystkich poduszek bo brakowało mi już pomysłów ale ostatnie desperackie kroki poszukiwań przyniosły pozytywne rezultaty pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ja bym tez stawiał na poduszki pod silnikiem i szkrzynia biegów.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam ja bym tez stawiał na poduszki pod silnikiem i szkrzynia biegów.

Przeczytaj post nr 10 :rotfl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi